Quote
 Week 49
Jaar 2011
  ___________________________________________________________________________
 
De bakstenen muren zijn er niet om ons buiten te houden, ze zijn er om ons een kans te geven te zien wat wij echt willen. De bakstenen muren zijn er om die mensen te stoppen datgene na te streven waar  ze niet intens genoeg  voor willen gaan.
 
Ook als leidinggevende kan het gebeuren dat je iets wilt bereiken en op een hindernis stuit die onoverkomelijk lijkt. Het kan een muur zijn van onbegrip van medewerkers over de noodzaak er samen voor te gaan. Of een muur die je confronteert met de financiële onhaalbaarheid om het project uit te voeren. Of ook een muur gebouwd door wisselende omgevingsfactoren. Of een muur…. 
 
Professor Randy Pausch van de Carnegie Mellon University leert ons in zijn ‘Last Lecture’ dat, als je dit echt wilt, je steeds een  manier kunt vinden om de hindernis te nemen en je doelstelling te realiseren.  Deze allerlaatste lezing op 18 september 2007 is letterlijk te nemen want de man wist dat hij nog maar enkele maanden te leven had. Op Youtube is dit college "Really achieving Your Childhood Dreams" van zowat een uur al door meer dan 14 miljoen mensen wereldwijd bekeken. In deze inspirerende presentatie vertelt hij over zijn levenslessen en geeft studenten en collega’s advies over het nastreven en behalen van hun doelen en dromen. 
 
 
 
 In het archief kan je alle vorige quotes terugvinden.