HOE TRANSFORMEER JIJ ANGST IN LIEFDE?In de maand maart word je je meer en meer bewust van jouw nieuwe mogelijkheden. Om daar ook daadwerkelijk iets mee te kunnen gaan doen, is het nodig om jouw krachten te bundelen. Dat is een proces tussen jou en jezelf. Het is niet alleen maar leuk. Het neerzetten van iets wezenlijks in de wereld en het daarin voelen van jouw grootsheid, brengt zeker ook spanning en opwinding met zich mee. Je wil je heel graag laten horen en laten zien op een manier die je van binnen al langer weet en voelt. Het gaat om een creatieve uitingsvorm met diepgang, waar je tot nu toe nog geen expressie aan hebt durven geven. De realisatie hiervan vraagt om een combinatie van overgave, kracht, kwetsbaarheid en ook geduld. In het begin is daarom enige vorm van zelfbescherming op zijn plaats. Dit gaat niet over het optrekken van oude muren, maar wellicht kun je gebruik maken van een kleurig, energierijk schild wat je op een gepaste afstand om jouw energieveld heen zet. Denk hierbij aan attributen die medicijnmannen en sjamanen gebruiken; effectief in gebruik en toch ook mooi om te zien.

Het gebied van het derde oog en ook de keel gaat open. Dit geeft verrassende doorkijkjes waardoor nieuwe perspectieven ontstaan. Dit zorgt voor een veranderende kijk, niet in de laatste plaats op jezelf. Als je hier van binnen een beetje aan gewend bent, kan verzachting optreden. Oude beschermlagen lossen op. Het is alsof een jas wordt uitgetrokken. Kleuren die in aanvang uitgekozen zijn om hun afstotende en beschermende werking, krijgen ineens een functie of betekenis die gerelateerd is aan passie en liefde. Dit geeft een gevoel van warmte, geborgenheid en veiligheid waarbij angstgevoelens verdwijnen en controle losgelaten wordt. Het vergemakkelijkt de doorstroming van energie van de kosmos naar de aarde en omgekeerd. In het ontvankelijk zijn voor deze energie, die in de basis vrouwelijk is, wordt er op een uitgebalanceerde manier in overvloed ontvangen en ook weer doorgegeven.

Daar waar lange tijd het collectieve belang voorop heeft gestaan, komt er meer ruimte voor individuele verlangens. Door te investeren in zelfzorg en het besteden van aandacht aan datgene wat jij wil, ontsteek je jouw innerlijke licht. Alleen al door dat te laten schijnen maak je als vanzelf weer een beweging naar buiten toe. De reacties van de buitenwereld op jouw metamorfose zijn meer dan welkom, maar zullen zeker ook ontroerend voor je zijn. Het is bijzonder als er zo liefdevol op je gereageerd wordt als je helemaal jezelf bent. Al met al een waardevol proces, waarbij in de ontstane wisselwerking een ieders Kern gevuld en vervuld wordt. Een transformerende maand vol wijsheid en liefde toegewenst.


WORKSHOPS EN OPLEIDINGEN
Op verzoek zijn er weer wat nieuwe workshops en opleidingen gepland. Het zijn er teveel om ze in de nieuwsbrief allemaal uit te lichten. Ben je er aan toe om jezelf te verrijken met kennis en vaardigheden of wil je een persoonlijk thema transformeren, kijk dan in de agenda op de website. Je bent ook van harte welkom voor een individueel consult. Voor het maken van een afspraak kun je me mailen (info@coach-inn.nl) of bellen (033-4451480).


1 APRIL: ADEM-INN
Tijdens de Adem-Inn op 1 april van 19.30 tot 21.45 uur staat de circulaire, verbonden ademhaling centraal. Door deze ademtechniek toe te passen, kan je jezelf revitaliseren, jouw adempatroon verbeteren en (oude) emoties integreren. Voor deze workshop mag je wel, maar hoef je geen ervaring te hebben met deze manier van ademhalen.


20 MEI: VORIGE LEVENS SYSTEMISCH EN ENERGETISCH BEKEKEN (LEVEL 2)
In de specialisatieworkshop "Vorige Levens Systemisch en Energetisch bekeken" op 20 mei a.s. worden oefeningen aangereikt waarmee contact gemaakt kan worden met (oude) celherinneringen uit eerdere tijden en realiteiten. Vervolgens wordt onderzocht welke invloed zij hebben in het hier-en-nu om daarna patronen te transformeren met behulp van systemisch en energetisch werk. De getrainde vaardigheden kunnen zowel op eigen processen toegepast worden alsook in de begeleiding van anderen.


10 JUNI: ADEMINTERVENTIES-INN-COACHING (LEVEL 1/2)
Aan de manier waarop iemand ademt kan je veel aflezen over hoe die persoon in het leven staat. Enerzijds toont het aanwezige krachten, maar anderzijds maakt het ook inzichtelijk waar belemmeringen en blokkades optreden. Hier kun je als coach of therapeut gebruik van maken. In de workshop Ademinterventies-Inn-Coaching op 10 juni a.s. worden hier tools voor aangereikt. Een praktische workshop waarbij geoefend wordt met het observeren van adempatronen, het toepassen van ademinterventies en het werken met remedies die ondersteuning bieden bij het creëren van een open ademhaling.


BOEKENTIP VAN DE MAAND
Het tot een succes maken van een samengesteld gezin, is een grote uitdaging. Aangezien er twee systemen met ieder hun eigen dynamiek worden samengevoegd, bestaat er een grote kan op verwarringen en verstrikkingen. Magda Hengst en Karin den Hollander schreven hier het boek "De mijne zijn de liefste - Dynamieken in samengestelde gezinnen" over dat is uitgegeven door Uitgeverij In de Wolken. Een makkelijk leesbaar en praktisch boek waarin de Stiefcirkel centraal staat om de dynamieken in een stiefsysteem inzichtelijk te maken.


RECEPT VAN DE MAAND
Gezien mijn koolhydraat- en koemelkarme manier van eten, stond kaasfondue niet meer bovenaan mijn lijstje van lievelingsgerechten. Ineens had ik echter een onweerstaanbare behoefte om dit weer eens te eten en ging op zoek naar bij mijn dieet passende mogelijkheden. Met het recept kaasfondue van geitenkaas met rauwkost en een olijftomaatbrood van boekweit en haver is dit gerecht weer terug in mijn top 5 van lekker eten! Als je het ook uit gaat proberen: eet smakelijk en geniet ervan!Deze nieuwsbrief is een uitgave van Coach-Inn. Voor meer info: www.coach-inn.nl. Coach-Inn kan ook gevolgd worden op Twitter en Facebook. De recepten van de in het Bolwerk geserveerde gerechten staan op dagelijkse-voeding.nl en op de Dagelijkse Voeding Facebookpagina. Voor het bestellen van het Coach-Gourmet ga naar www.coachgourmet.nl. Gun je deze informatie aan iemand anders: stuur deze mail dan door.