Vi har hört låten ”Dude” och sett den fantastiska videon. Nu idag släpper bandet OLD hela sin nya EP. Lyssna och läs nedan.
 
"I’m a sucker for 3 part harmonies but coupled with lyrics like “hormones stole my sex life, give me my pleasure back,” we know we are not in normal “girl group” territory."
BUST Magazine
 
Artist: OLD
EP: Who's Who?
Skivbolag: Adrian Recordings
 
1. Bird
2. Hormones
3. Dude
4. Personally
 
oldladiesdieyoung.com 
 

 
Foto: Amanda Davies
 
Video (Dude): http://youtu.be/FLPnkGYXxXk
Stream: https://soundcloud.com/adrianrec/sets/old-ep-2
Spotify: Old – Who's Who?
 
Tidigt 2014 hörde världen för första gången Malmö bandet OLD. Det var när de släppte sin debutsingel “Knee Hang Gang”, en bouncig fantastisk partylåt som dessutom kom i remix av Sandra Mosh. Strax därefter kom debut-EP’n “Old Ladies Die Young”. Många spelningar senare samlade de sig åter i Studio Möllan tillsammans med Emil Isaksson och producent Joakim Lindberg för att spela in ytterligare en EP. Och nu är den klar!
  
För att sammanfatta den flygande jakob av gotteblandning som hörs i nya materialet skulle man kanske kunna konstatera att stämsången, som har varit ett av de tydligaste karaktärsdragen för bandet, är genomgående även i den kommande EP’n. Utöver det hörs även akustiskt skramliga partier, Eurythmicssyntar, tunn Ace of Base-90-talspop med inslag av något som kan liknas vid ett psykedeliskt pojkband eller en traditionell låtskrivarkapsejs. Lyssnaren kan självklart förvänta sig den OLD-certifierade obekvämlighet som blivit bandets signum, på skiva så väl som live.
 
Vi hör ett tydligare ställningstagande, självklara femenistiska åsikter vädrade genom humor och konst. Det är klart att omvärlden blir obekväm …

För att späda på förvirringen ytterliggare skapade sig bandet med förra EP’n en hängiven publik i Italien vilket resulterar i att de i slutet av januari sticker i väg på en turné där som bla tar dem till orimligt många små städer på Sicilien. 
 
Omslag: https://www.dropbox.com/s/zukouijemkjrwn3/OLD-Who%27s_Who.jpg?dl=0
Omslagsfoto: Lisa Ernberg
 
Media:
Festivalrykten - stream
Impose - intervju + stream
Sydsvenskan - intervju
Skånes Fria - intervju 
Radar - intervju + video
Rockfoto
Being Blogged
Seesound
 
The Fine Arts Showcase
Den svenska tystnaden
Boeoes Kaelstigen
Andreas Tilliander
The Bear Quartet
Dmitry Fyodorov
Edda Magnason
Björns vänner
Alice Boman
This Is Head
Emil Jensen
Hey Elbow
Familjen
MF/MB/
YAST
VED
OLD
Cato
RA