van trainers - door trainers - voor trainers
 
 
 
 
Nieuwsbrief NSTV -  28 februari 2017
 
 
Via deze (gratis) nieuwsbrief willen we alle NSTV-leden en andere geïnteresseerde trainers en trainers in opleiding steeds informeren over ontwikkelingen en activiteiten van de NSTV.
 
Veel leesplezier en graag tot ziens bij een van onze activiteiten!
 
Bestuur NSTV

 
Agenda:
  • 25-03-17: Friese Bijscholingsmiddag Thialf
  • 28-03-17: Bochtenclinic Den Haag
  • 08-04-17: Algemene Ledenvergadering (ALV) met lezing door Johan de Wit
  • 17-06-17: 7e Schaatstrainerscongres in Garderen
 
ALV met lezing door Johan de Wit
Op zaterdag 8 april vindt de Algemene Ledenvergadering (ALV) van de NSTV plaats. Dit jaar zijn we welkom in het clubhuis van de Warmondse IJsclub in Zuid-Holland. Graag nodigen we al onze leden uit voor deze vergadering met aansluitende boeiende lezing:

Na afloop van de vergadering hebben we namelijk Johan de Wit, hoofdtrainer nationaal team Japan, bereid gevonden zijn verhaal te doen over zijn successen met de Japanse ploeg. De officiële uitnodiging voor de ALV volgt later, maar reserveer de datum alvast in je agenda en meld je aan voor de vergadering en de lezing door De Wit.

Het programma
10.00-10.30 Ontvangst met koffie en thee
10.30-12.30 Algemene Ledenvergadering (ALV)
12.30-13.30 Lunch (broodjes)
13.30-15.00 Lezing Johan de Wit, hoofdtrainer nationaal team Japan
15.00-16.00 Gelegenheid om na te praten, onder het genot van een drankje
 
Lezing door Johan de Wit
Johan de Wit is voormalig trainer van o.a. APPM en 1nP (later Project 2018 en Team New Balance). In zijn laatste jaar bij Team New Balance, seizoen 2014/2015, startte eigenlijk zijn Japanse avontuur al met het aansluiten van de Japanners Nana Takagi, Saori Toi en Shane Williamson bij het team. Onder indruk van zijn prestaties met dit Japanse trio, werd hij in het seizoen erna uitgenodigd om trainer van het nationaal team Japan te worden. Met ingang van seizoen 2015/2016 is hij voor ten minste drie seizoenen coach van de Japanse selectie.
 
En met succes! Op het WK Allround in Berlijn vorig seizoen wisten Misaki Oshigiri, Miho Takagi en Ayaka Kikuchi onder zijn leiding al bij de eerste acht te eindigden. Bij de wereldbeker in Astana afgelopen december gingen maar liefst tien medailles, waarvan de helft van goud, naar Japan. En afgelopen WK Afstanden in Gangneung (Korea) ging Japan alweer met 1x goud, 3x zilver en 1x brons naar huis.
 
Hoe komt De Wit tot dit succes? Wat doet hij met zijn Japanners? Welke trainingsroute volgt hij? Waar is hij tegenaan gelopen de afgelopen periode? En wat heeft hij zelf geleerd? Hoe gaat hij om met de cultuurverschillen? Waar kunnen wij als Nederlandse trainers van leren? Zaterdagmiddag 8 april vertelt hij zijn verhaal!
 
Voor wie?
NSTV-leden
 
Locatie
Clubhuis Warmondse IJsclub, Warmond 
 
Aanmelden
Meld je aan via het online aanmeldformulier op de site.  
 
 
Bochtenclinic langebaantrainers in Den Haag
Op dinsdagavond 28 maart organiseren we weer een regionale bijeenkomst op de Uithof in Den Haag: een bochtenclinic voor langebaantrainers.
 
Tijdens deze clinic gaan we in op het rijden van bochten. Shorttracker Diederik van der Steen neemt ons mee in de trainingstechnieken van shorttrack en wat wij, als langebaantrainers, daaraan kunnen hebben. Diederik is betrokken bij het ontwikkelen van een feedback-systeem voor schaatsers en heeft in samenwerking met O’sports een kniehoekmeter ontwikkeld. Natuurlijk gaan we ook in op de trainingen die je in de zomer kan toepassen.
 
Locatie 
IJsbaan De Uithof in Den Haag 
 
Datum
Dinsdag 28 maart 2017
 
Programma
19:00 Inloop
19:30 Start plenaire gedeelte
21:00 Start praktijk
22:00 Einde praktijk / terugkoppeling
22:30 Einde
 
LET OP: het betreft een praktijk clinic met een groot deel op het ijs. Neem daarom helm en shorttrackschaatsen (als je die hebt) mee. Er zijn shorttrackschaatsen beschikbaar voor 5 euro p.p. (contant betalen). Geef hierbij je schoenmaat op. Volgorde van binnenkomst is bepalend voor uitgifte van schaatsen.
 
Voor wie?
De clinic is gericht op langebaantrainers vanaf niveau 2.
 
Kosten
NSTV-leden: gratis (excl. schaatshuur)
Niet-leden: 15 euro (excl. schaatshuur) 
 
Aantal licentiepunten
Het volgen van deze bijscholing levert 3 punten op voor je trainerslicentie.
 
Aanmelden
Meld je aan via het online formulier op onze site.
 
Bestel het NSTV-shirt en ontvang tijdens de ALV
Bestel nu je NSTV-shirt, krijg hem op de Algemene Ledenvergadering op zaterdag 8 april en bespaar op verzendkosten!
 
Wil je deze zomer ook trainen of training geven in het NSTV-shirt? Bestel hem dan via het online bestelformulier op onze site, dan ligt het shirt voor € 9,95 voor je klaar bij de vergadering. Je kunt ter plekke betalen (contant of met pin) en het shirt gelijk mee naar huis nemen.
 
Lukt het je niet op de Ledenvergadering aanwezig te zijn, maar wil je toch het shirt hebben, dan betaal je € 12,45 incl. verzendkosten. Je kunt hem dan via hetzelfde formulier bestellen. Je krijgt het shirt dan na betaling thuis gestuurd.
 
Friese bijscholingsmiddag voor trainers
Op zaterdag 25 maart wordt er een Friese bijscholingsmiddag voor trainers georganiseerd. NSTV-leden kunnen daar gratis bij aansluiten!
 
Het programma
12.00 uur Inloop (koffie/thee)
12.30 uur Korte uitleg programma
13.00 uur Start 1e workshopronde
14.30 uur Wissel
15.45 uur Start 2e workshopronde
16.15 uur Gezamenlijke afsluiting
16.30 uur Certificaten afhalen
 
Locatie
Thialf Heerenveen
Meer informatie over de inhoud van workshops en het aanmelden volgt, maar reserveer de datum vast in je agenda! 
 
7e Schaatstrainerscongres in Garderen
Heb je zaterdag 17 juni 2017 al in je agenda genoteerd? Dan organiseren we namelijk weer het jaarlijkse Schaatstrainerscongres.
 
Een congres dat de NSTV in samenwerking met NLCoach en de KNSB organiseert voor alle trainer-coaches die actief zijn in de schaats- en inline-skatewereld. 
 
De 7e editie van het Schaatstrainerscongres vindt plaats in het Bilderberg Hotel Groot Heideborgh in Garderen. Meer informatie volgt later.
 
Volg ons ook op Twitter of Facebook