Joan en Hilde wensen jou en allen die je lief hebt een gezond coronavrij nieuw jaar
 
 
Enkele nieuwtjes
 
Ons nieuw boek
 
In november is de 'Praktijkgids werkbaar werk' gepubliceerd bij LannooCampus. Door de coronamaatregelen hebben we tot onze spijt nog geen boekvoorstelling kunnen organiseren om IRL het een en het ander toe te lichten.

Het goede nieuws is wel dat onze schrijfsels warm werden onthaald door een gerenomeerd peer reviewer.

Marc Buelens, erehoofddocent aan de Universiteit Gent, prof. emeritus aan de Vlerick Business School en doctor in de organisatiepsychologie vindt het  ‘heel uitzonderlijk voor consultants dat de auteurs het achterste van hun tong laten zien. Je krijgt hun methodes, benadering en checklists zomaar mee. Mocht ik nog les geven, in een HR-functie staan of als ingenieur vloeken op mensen, zou ik dit boek raadplegen. Misschien wel het perfecte boek in zijn genre.'
 
Ook David Ducheyne die meer dan twintig jaar ervaring heeft opgebouwd in het leiden en begeleiden van leidinggevenden bij o.a. New Holland en Securex is enthoesiast. Deze man met heel wat praktijkervaring beschreef het boek als een uitstekende compagon de route voor iedere leidinggevende. Een zwitsers zakmes als het ware.
 
Waarom hij tot dat besluit is gekomen? Click hier.
 
 
Coronaperikelen
 
Uiteraard hebben we heel wat geplande vormingstrajecten meermaals moeten verplaatsen en uitstellen.

Door het naleven van alle preventieve maatregelen zijn we gespaard gebleven van het Covid-19 virus. En gelukkig hebben we in onze naaste omgeving niemand moeten afgeven.
 
Net zoals voor jou is ook voor ons 'levenslang leren' een leidmotief. Om actief te blijven en leidinggevenden verder te helpen, hebben we de mogelijkheden van Teams, Zoom en Skype verkend. Voor individuele coachingsessies heel bruikbaar.
 
We hebben zelfs vastgesteld dat dit medium kan gebruikt worden voor het faciliteren van een visie-missie-waarden ontwikkeling van een organisatie. Want hierbij wordt een strikte methodologie gevolgd waarbij online informatieuitwisseling tussen de leden van een werkgroep ook succesvol kan verlopen.
 
Vormingstrajecten in leiderschapsontwikkeling voor groepen van drie à vier deelnemers is nog steeds mogelijk wanneer de ruimte het toelaat en voldoende afstand kan gegarandeerd worden. Op aanvragen voor grotere groepen gaan we niet in. Heel spijtig maar veiligheid voor alles. Al te veel mensen hebben het afgelopen jaar aan den lijve moeten ondervinden tot wat zo een piepklein virus in staat is. Hopelijk kunnen we in de nabije toekomst deze trajecten voor grote groepen terug aanbieden. 
 
Laten we echter positief blijven en aflsuiten met de afscheidswoorden van Martine Tanghe, een door ons zeer gewaardeerde dame en VRT nieuwsanker: 'Hou het veilig. Hou vol. Het komt allemaal weer goed.'