VÄLKOMMEN till DrömCentrum Minerva  Smile
 
Här får du råd och inspiration om hur drömmar kan förstås, tolkas och användas.
Du har väl läst tidigare månadsbrev (klicka på tidigare brev)
Se även Info, Nyheter och Aktiviteter här längst ned.
Gå in på www.dromcentrum.se  Där hittar du verksamma drömterapeuter, drömkurser, cirklar, föredrag, m.fl erbjudanden.
 
I dag snöar det och i morgon 20e mars är det Vårdagjämning. Vårens inträde. Stormvarning enligt SMHI. Kanske blir det storm både ute och inne. Ja, det sägs ju att vi skapar vädret med vårt medvetande, genom vårt sinnestillstånd. Inre turbulens skapar yttre storm.
 
Turbulens
I denna tid är det många som upplever turbulens, tyngd och svårigheter i sina liv. Vi tränas att förhålla oss till förändring och turbulens. För balans och helhet är det då helt avgörande att vi behåller ett konstruktivt förhållningssätt, empati och omtanke till det som pågår, både i omgivningen och inombords. Därför kommer jag här att behandla ämnet – dess orsaker och lösningar, och visa på 4 relevanta drömmar med tolkning.
 
Varför blir det turbulens på jorden, i världen, i privatlivet, inombords?
Vår Jord har varit plågad av människans låga medvetenhet sedan länge. Energier av eoners sorg och vrede, våld och skräck, skuld och skam, finns lagrade i Jordens skikt. Liksom i människors frusna inre.
 
När Jorden tar emot den högfrekventa kärleksenergi som oupphörligt strålar in, fylls hennes inre med ljus och kärlek och den begravda smärtan börja då sippra ut. Detta gör att även vi människor kommer i kontakt med våra inkapslade känslor av både sorg, hat, skuld och den kärlek vi aldrig fick.
Vissa, de som är i kontakt med sitt ursprung, sitt högre jag, känner sig upplyfta av de nya energierna. De fylls med mera kärlek. De blir en ännu större utmaning för de människor som är vana att tänka på livet som enbart fysiskt. Den materiellt tänkande människan vill tysta den som (omedvetet, bara genom sin närvaro) väcker hennes osedda känslor till liv. Hon är inte medveten om att hon själv måste befria sig från sin prägling och de skador och murar den har orsakat. I stället projicerar hon ut sina oförlösta känslor, sin egen osedda skugga, på en utsedd syndabock – en person, grupp eller makthavare. Den som inte söker orsaken till den egna reaktionen i sitt eget inre, förvärrar krisen.
På ett sätt är det lättare för den som är i kontakt med sitt Stora Jag, sitt andliga jag. Den personen har ett större perspektiv. Den kan se rädslan, skulden och maktbehovet hos den omedvetna personen. Den som är i kontakt med sitt andliga ursprung har tillgång till både hjärtats kärlek och högre information. Men kan ändå bli utsatt och försvagad av andras projektioner, eftersom den är mera öppen och därmed har mindre försvar.
Problemet är också att den andligt medvetna ”tvingar” omgivningen att frigöra bunden och blockerad energi genom sin högre vibrationsfrekvens. Då gäller det för den andligt medvetna människan att förstå att den påverkar sin omgivning till ett helande, i stället för att identifiera sig med/ta på sig den tunga energi som frigörs. Det gäller att komma ihåg att man ÄR kärlek, trots omgivningens reaktioner. För detta krävs ett mod som bara den medvetna människan kan bära.
 
Problemet ?
Problemen finns både på personlig nivå, relationsnivå, social- och världslig nivå. Du blir upprörd. Kanske du känner dig ifrågasatt, otillräcklig, överkörd, arg, irriterad …
 
Hur löser vi det ?
Inte genom att anklaga andra och fortsätta projicera vår egen skuld-skugga utåt på omvärlden / personen.
Inte genom att ropa ut att andra ska förändra sig.
Inte genom att försöka få/ta makt över andra.
Inte genom ego-fällan att vilja ha rätt.
Inte genom den andliga fällan ”jag anser att jag står i mitt hjärta och därför behöver jag inte betrakta mig själv eller mina känslors ursprung, och därför har jag rätt”
 
Lösningen
Den enda lösningen är att gå inåt och fråga sig:
Vad i detta gör mig upprörd? Vilka känslor väcker det i mig? Varför kommer sådana känslor upp i mig? Varur härrör dessa känslor? Hur gammal var jag när jag kände så första gången? Vad hände då?  Hur försonar jag detta med mig själv i mitt eget inre?
Detta är att ta ansvar för vad man bär och vad man behöver läka.
 
Om du utsätter någon för dina projektioner
Fråga dig: Hur behandlade jag den andra personen? Varför gjorde jag det? Hur kände jag mig när jag gjorde det? Vilka känslor fanns i mig? Vad blev min reaktion? Vad var ursprunget till denna känsloreaktion i mitt eget inre djup? Hur kan jag läka detta?
Detta är också att ta ansvar för vad man bär och vad man behöver läka.
 
Healingen
Har jag kärlek, respekt, förståelse, omtanke, för mig själv? – Om du har det så blir det detta som du utstrålar och visar gentemot andra.
På så sätt höjer du din medvetandevibration. I takt med att du släpper taget om det som begränsar dig så kommer du närmare din kärna.
 
Den nya tiden är Nu
Vi lever nu alla i en ny energifrekvens, som successivt förstärks. Skiftet in i Vattumannens tidsålder sker hela tiden, och den nya vackra fridfulla energin ger näring åt vår intuition, vårt hjärta, vår själ och vårt medvetande, varje dag. Vi fylls med mer högre kärlek och större universell visdom, bättre närvaro och mer tillfredsställelse, för varje dag. Om vi väljer det. Alltmedan det gamla gömda och förnekade kommer upp till ytan och gör sig synligt – i form av rädsla, sorg, skuld, turbulens …
 
Låt oss ta hand om det. Läkningen kommer inifrån. Drömmarna är bra vägvisare. Glöm inte att våra drömmar kommer från UrKällan, som visar oss vad vi är och vad vi bär och vad som behöver läkas i vår skuggsida. Nu är det hjärtat som ska vägleda oss. Inte tanken. Inte missunsamheten. Inte avundsjukan. Inte skulden. Nu väljer vi att skapa vår verklighet utifrån hjärtats visdom.
 
DRÖM om turbulens
Jag har en drömfråga: Vad betyder det när man drömmer om en kraftig storm som tar tag och lyfter dig så du åker iväg som en liten vante ?
Kari
Tolkning
Känslostorm. Det stormar inombords, och runt omkring dig, i din privata sfär. Kanske relationer …  Känslostormen är starkare än du, du har ingen chans att stå emot, den far iväg med dig och du far runt som en vante i turbulensen.
 
Dröm om turbulens och frid
Jag ska hem och måste färdas över vattnet. Det stormar och går stora vågor. Jag är mycket rädd. Men jag hoppar i ändå och simmar hemåt genom de stora vågorna – jätteläskigt. Plötsligt är allt lugnt. Jag befinner mig i mitten av ”sjön”. Där är det helt stilla och jag njuter förvånat simmandes i stillheten, och där ser jag mitt hem – nära. Ändå ser jag att det fortsätter storma i utkanten av vattnet jag färdats över.
Lollo
Tolkning
Du ska ”hem” till dig själv och måste gå igenom stormande känslor för att komma ”hem”. Ett upprört vatten symboliserar upprörda känslor. Du går igenom dessa och kommer fram till mitten, ditt centrum, ”orkanens öga”. Där är lugn och frid. När du är i ditt centrum är du grundad och lugn, även om det finns känslomässiga stormar runt omkring dig.
 
Dröm om hinder
Jag drömde en mardröm om att några högg av mina fötter och underben. Vad betyder det?
Irma
Tolkning
Några hindrar dig att gå framåt på dina egna ben. Vilka är det ? Vad kan du göra för att gå din egen väg, utan att låta dig hindras av andra? Sök att ta tag i din egen styrka och ditt självförtroende.
 
Dröm om rening och healing
Jag var i källaren och höll på att rensa och packa för flytt. Jag hade tvättat håret och det höll på att torka. Där fanns också en snygg trevlig man. Vi pratade och han visade att han var intresserad av mig. Konstigt nog var jag också intresserad av honom, trots att jag vanligtvis brukar akta mig. Vi kysstes och tryckte oss mot varandra och jag kunde känna hans hårda penis mot min kropp. Han kändes väldigt vital, stark och sensuell. Vi bestämde att vi skulle ses strax, så jag skyndade hem för att ställa undan det jag hade i händerna, torka håret och tvätta mig. Sen kom han. Då berättade han att alla vitalitetsprov jag gjort var väl godkända. Han fick mig att känna mig fantastisk och jag kände mig fylld av vitalitet och glädje.
Maja
Tolkning
Du rensar i undermedvetandet(källaren). Att flytta symboliserar att flytta in i ett nytt förhållningssätt eller ny medvetandenivå. Du har också rensat dina tankar(tvättat håret). Tankarna är fortfarande lite känslobetonade (håret ej torkat), men det fixar du genom att torka håret.  Mannen du möter symboliserar din inre vitala, starka friska maskulina sida – stadga och handlingskraft. Han visar att din hälsa är utmärkt. Det betyder att när du är i kontakt med din ”inre man” är du stark och vital och känner dig fantastisk och glad.
 
Här några ordspråk om Vårdagjämningen:
 
Som vädret är på Vårfrudagen, så skall det vara till midsommar.

"Om vårfrunatten fryser till,  kölden länge vara vill.
Fyrtio nätter skall det dröja, innan bonden sen kan plöja."
 
 
Ett intressant datum :
21/4 2013: Venuspassagens grad aktiveras av Jupiter. Viktigt att hålla hjärtat öppet.
 
Läs boken Förstå dina känslor-att läka sig inifrån. Finns under fliken Tips på böcker www.dromcentrum.se
 
Vårhälsningar från Louise Minerva-Li
 
Sprid Drömkunskapen i hela Sverige! Maila vidare detta brev
till någon du tycker om genom att klicka här:
Forward this email to a friend