2010 - 2015
 
Nieuwsbrief juli 2015
IN DEZE NIEUWSBRIEF
AGENDA
 
Juli
Trainingsweken Zomerijs Inzell
 
Augustus
12, 19, 26 - Skeelertraining Ammerstol
14, 21, 28 - Skeelertraining Lisserbroek
15, 22, 29 - Droogtraining Driebergen
 
September
2 - Skeelertraining Ammerstol
4, 11 - Skeelertraining Lisserbroek
5, 12 - Droogtraining Driebergen
 
September/Oktober/November
Techniekweken Najaar in Inzell
 
 
December
Techniekweek Kerstweek
 

TIP - TIP - TIP
 
DRINK VOLDOENDE MET WARM WEER
 
Drinken tijdens het sporten is belangrijk. Een tekort aan vocht levert namelijk prestatieverlies op. Met hoge temperaturen verlies je veel vocht en daarom is het extra belangrijk dat je voldoende drinkt.
 
Het vochtverlies is afhankelijk van verschillende factoren, zoals temperatuur, maar ook luchtvochtigheid, duur en intensiteit van de inspanning. De basis stelregel: drink tijdens inspanning 600 tot 1000ml per uur. Let hier dus extra op tijdens warm weer.
 
Je kunt water drinken, maar ook isotone dorstlesser gebruiken.
Daarin zitten suikers en zouten, die snel in het bloed worden opgenomen en daardoor snel energie leveren.
 
Als je veel trainingsuren maakt, zijn deze dure dorstlesserdrankjes niet aan te slepen. Veel handiger daarom is om door middel van aanmaaklimonade zelf je dorstlesser te maken. 75ml in een halve liter bidon aangevuld met water is al genoeg. De handige bidon van Schaatstraining advies & begeleiding is hier speciaal voor gemaakt.
 
TIP - TIP - TIP   
VOLG SCHAATSTRAINING ADVIES & BEGELEIDING VIA SOCIAL MEDIA


   


 
Schaatstraining
advies & begeleiding

+31 6 53 94 43 43

info@schaatstrainingadvies.nl
 www.schaatstrainingadvies.nl
   
Techniekweken in Inzell
In Europa tropische temperaturen en wij staan op het ijs...
 
De eerste van de drie compleet volgeboekte Techniek Trainingsweken op het zomerijs van Inzell zit er inmiddels al op. Met drie weken met totaal bijna vijftig deelnemers uit Noorwegen, Zweden, Duitsland, Zwitserland, Groot-Brittannië en natuurlijk Nederland is het weer genieten in het schitterende Inzell.
 
 
Om alle deelnemers volop aandacht te geven, hadden we ook deze zomer extra professionele en deskundige ondersteuning nodig en die hebben we wederom gevonden in Jetske Wiersma.
 
Maar niet alleen voor het zomerijs is er veel animo. Ook de Techniek Trainingsweken in het najaar lopen al storm. Veel weken zijn al volgeboekt, maar hier en daar is er nog een plaatsje over.
 
Interesse om ook deel te nemen? Neem een kijkje in onze agenda en stuur een mail naar info@schaatstrainingadvies.nl voor vragen of om je aan te melden.
 
Jetske Wiersma bij ons aan de slag
Met trots kunnen wij melden dat Jetske Wiersma per 1 juli bij Schaatstraining advies & begeleiding aan de slag is gegaan. Jetske, onlangs afgestudeerd Master of Science in Bewegingswetenschappen, en al een paar jaar in het bezit van het diploma Schaatstrainer/Coach 4, komt ons versterken.
 
Vorige zomer heeft Jetske al een drietal techniek trainingsweken in Inzell meegedraaid, presentaties verzorgd en trainingen gegeven. Vanaf 1 juli zal ze op parttime basis Schaatstraining advies & begeleiding versterken, zodat we nog meer gebruik van haar kennis kunnen maken.
 
Deze zomer zal Jetske tijdens de drie techniek trainingsweken in Inzell Monique weer assisteren. Maar ook in het najaar zal zij bij een van de trainingsweken in Inzell meedraaien. Verder is Jetske in het najaar, wanneer Monique in Inzell verblijft, beschikbaar voor (privé)trainingen op Nederlandse ijsbanen. En kan zij dan ook clinics, workshops en presentaties etc. verzorgen voor verenigingen of sportorganisaties, waarbij zij haar kennis vanuit haar opleiding als Master of Sciences ook kan gebruiken.
 
Door het inzetten van een tweede trainster is het voor ons deze zomer weer mogelijk om veel deelnemers een mooie techniekweek te kunnen bieden, waarbij persoonlijke aandacht voorop blijft staan. Daarnaast kunnen we nu in de winter naast onze activiteiten in Inzell, ook in Nederland meer bieden. De zomer is begonnen. Lees meer…
 
 
Droogtrainingsweek Inzell ook volgend jaar in de planning!
Het stralende weer, de gretige deelnemers, maar zeker ook de ‘speeltuin’ van Inzell droeg bij aan een zeer succesvolle eerste Droogtrainingsweek in Inzell. De hele week volop zon en warm weer zorgde ervoor dat (bijna) alle trainingen buiten konden plaatsvinden.
 
De afwisseling in intensiteit en variatie tussen de verschillende trainingsmiddelen zorgden ervoor dat er tot de laatste dag aan de techniek kon worden gewerkt. En dat was nou net de opzet van de week: stap voor stap met heel veel verschillende materialen en trainingsvormen werken aan het verbeteren van de schaatstechniek, zodat de sporters nog beter voorbereid het ijs opstappen komende winter (of sommigen zelfs komende zomer al).
 
Kortom, de deelnemers hebben zich nu al weer aangemeld voor volgend jaar. Wellicht meer dan één  droogtrainingsweek volgend jaar?? Lees meer…
 
Jubileum Relatiedag 10 mei zeer geslaagd
Veel zon, een toplocatie, grote opkomst, ongelooflijk veel enthousiasme en een super bijdrage van Jetske Wiersma, Team BAKI en Sonja Lepelaar zorgden voor een prachtig geslaagde 5e versie van onze Relatie Trainingsdag op zondag 10 mei in Doorn.
 
Maar liefst ruim veertig deelnemers hadden zich aangemeld voor deze jubileumdag. Iedereen kon inschrijven voor drie clinics, met de keuze uit sprinttraining, skeeleren, sprongtraining, schaatsplanken en elastieken. Na een uitgebreide warming-up met de hele groep splitsten de deelnemers zich in drie groepen om onder leiding van Jetske, Leen en Monique de eerste clinic te volgen.
 
De mannen van Team BAKI die door Schaatstraining advies & begeleiding worden gesponsord en tevens trainen op onze schema’s, waren deze dag ook (bijna) voltallig aanwezig om de trainers te assisteren, zodat alle deelnemers volop aandacht en adviezen kregen over de uitvoering van de verschillende oefeningen. Daarnaast verzorgde sprinttalent Bauke Wiersma samen met Coen Otterspeer de sprintclinic. Deze praktische clinic zorgde voor veel nieuwe indrukken en leerpunten bij de deelnemers. Lees meer…