Hilversum Verbonden Nieuwsbrief, januari 2016

 

Veel leesplezier in deze eerste nieuwsbrief van 2016 


Vrolijke Frans Award - publieksprijs 2015

Doe mee met de Poll!


Breng vandaag nog je stem uit voor wie de titel 'Vrolijke Frans Award' voor de politicus van het jaar 2015 mag ontvangen. Dit kun je doen tot 15 januari, 22.00 uur. Honderden Hilversummers gingen je voor. Bepaal samen wie de beste politicus was van het afgelopen jaar.

De heren en dames politici kiezen daarnaast zelf hun favoriet voor de Vakprijs. Uitreiking van de publieksprijs en de vakprijs vindt plaats op 26 januari vanaf 20.00 uur tijdens de opnamen van het politiek café in ontmoetingscentrum De Koning, Koninginneweg 137.

Meer informatie en stemmen op jouw favoriete Hilversumse politicus.

Wie biedt de 1000ste reparatie aan in Wijkcentrum Riebeeck op 16 januari tussen 11.00-14.00?

Een speciale dag voor Repair Café Hilversum. Op 16 januari zal de 1000ste reparatie worden uitgevoerd. Een prestatie voor het team van vrijwilligers die steeds opnieuw met enthousiasme en tomeloze inzet apparaten (audio, huishoudelijk etc.), kleding, fietsen en andere zaken een tweede leven bezorgt in Repair Café Hilversum.

Heb je iets te repareren, of wil je gewoon even langskomen voor een kopje koffie of je wilt advies om zelf iets te fixen? Je bent van harte welkom. 

Weggooien? Mooi niet! Laat het repareren!

Meer informatie
Volg Repair Café Hilversum ook op FacebookMaatschappelijke Beursvloer 2016

14 april 2016 in het MCO gebouw

Het MCO gebouw is die middag vanaf 14.30 uur de plek waar ondernemers, burgerinitiatieven en maatschappelijke organisaties elkaar ontmoeten om matches te realiseren met gesloten beurs.

De ideale match is de win-winsituatie voor beide partijen. Meedoen is leuk, inspirerend en de ideale gelegenheid om lokaal te netwerken; je maakt bovendien kennis met andere organisaties dan te doen gebruikelijk in je dagelijkse werkzaamheden. Meer informatie 

Voorbereidende Workshop: 4 april 2016, 09.00 - 11.00 uur
Ter voorbereiding van je deelname aan de Beursvloer 2016, kun je meedoen met de voorbereidende workshop. Informatie volgt, houd deze datum vast vrij in je agenda als je mee wilt doen.

Je kunt je vanaf de eerste week februari via de website aanmelden voor de Beursvloer. Volg ons ook op:


Cantate op de Kerkbrink - 16 januari 16.30 - Toegang vrij 

Meezingen met allerlaatste koraal Weihnachtsoratorium. In de cantatevesper van 16 januari (vanaf 16.30 uur) klinkt de prachtige zesde cantate van het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach. Speciaal voor deze cantatevesper is het meezingbaar gemaakt. Dirigent Bas Ramselaar zal het aan het begin van de cantatevesper kort met de bezoekers instuderen. Meer informatie


LeeftSamen

Samen maken we de beste buurt! Hilversum Verbonden is daar sterk van doordrongen, met onze activiteiten, maar ook door onze verbondenheid met de vele buurt- en wijkinitiatieven die er in Hilversum zijn.

Wij denken dat het buurtgevoel nog een flinke stimulans zal kunnen krijgen wanneer er actief gebruik gemaakt gaat worden van het interactieve platform zoals LeeftSamen. Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst deze week werd dit initiatief al aangekondigd door burgemeester Broertjes.

LeeftSamen zal mogelijk in Hilversum worden opgestart en biedt buurt- en wijkinitiatieven de mogelijkheid een eigen webpagina in te richten. Wij houden je op de hoogte!. Alvast eens rondkijken op LeeftSamen?
Deel je enthousiasme over jouw beroep
help VMBO-leerlingen bij het maken van hun beroepskeuze.

‘On Stage’ is een Beroepenfeest dat plaatsvindt op 5 april 2016 voor ca 750 VMBO leerlingen uit Het Gooi en ca 250 beroepsbeoefenaren (locatie MBO college Hilversum).

Het Beroepenfeest is gericht op hulp bij beroepskeuze/vervolgopleiding en het leggen van duurzame contacten waar de leerlingen ook later nog eens een beroep kunnen doen. Netwerkbewustzijn, netwerkgedrag en relatiebeheer zijn hier sleutelwoorden. Meer weten over dit initiatief?

Wie komt het HilverZon team versterken?
 
Rond 1 maart gaat het eerste collectief gefinancierde zonnepanelen-dak van Hilversum van start op de Bethlehemkerk. De ambities reiken echter veel verder; samen een significante bijdrage leveren aan de verduurzaming van Hilversum!

Om energie-besparing, zonne-daken en verduurzaming echt van de grond te krijgen breidt HilverZon haar team uit. Op www.hilverzon.nu staan de vacatures vermeld en de wijze waarop je kunt reageren. Wie reageert?

* (technisch) projectmedewerker
vrijwilligers voor duurzaamheidsprojecten

De agenda van sociaal maatschappelijk Hilversum vind je op onze website.

Jouw initiatief (*) ook in onze agenda, op onze website of in de volgende nieuwsbrief? Stuur een email aan: info@hilversumverbonden.nl

(*) activiteiten voor/door inwoners van Hilversum zonder winstoogmerk
 
De 'Deel-economie'. Kan ik meedoen?
Een serie over 'Best Practices' van de deel-economie, waar je zo aan mee kunt doen.
Deel 4: Nudge
Samen brengen we goede ideeën tot leven
Samen met een flinke community en partners realiseert ‘Nudge’ initiatieven van onderaf die zorgen voor een positieve en blijvende verandering in onze maatschappij. Via de website en een nieuwsbrief worden goede ideeën die ergens in Nederland toegepast worden onder de aandacht gebracht van een breed publiek.
 
Een mooi voorbeeld is het project 'Plant ook een Boom in je Buurt'. Een digitale kaart waar mensen aan kunnen geven dat er in hun buurt meer plek is voor bomen, zodat anderen die tips kunnen gebruiken om bij de gemeente te pleiten voor meer bomen in de buurt.


Wanneer we lokaal dezelfde oplossingen kiezen dan maken we Hilversum vanzelf socialer, duurzamer en leuker. Het Hilversum van de toekomst wordt namelijk niet ontworpen op de tekentafel, maar ontstaat vanuit de kracht van mensen en gemeenschappen. Het is deze kracht die zichtbaar moet worden.
Door bestaande en nieuwe initiatieven zichtbaar te maken en initiatiefnemers met elkaar in contact te brengen wordt een bijdrage geleverd aan de leefbaarheid, duurzaamheid en zelfs aan innovatie. Klein is het nieuwe groot en het delen van kennis en ervaring met anderen wordt steeds belangrijker.