Nieuwsbrief BHIC Bericht niet goed weergegeven? Bekijk het hier.
BHIC Nieuwsbrief

2 miljoen views voor fotocollectie BHIC op Flickr! 

Via Flickr geniet 'n groot publiek van onze historische foto’s. In totaal hebben we nu al zo’n 3000 foto’s online staan en samen zijn die inmiddels meer dan twee miljoen keer bekeken. Wil je weten wat de populairste foto’s zijn? lees meer

Honderden wapen- vergunningen online

Bij toeval vonden we wapenvergunningen van de gemeenten Gassel, Schaijk en Zeeland over de jaren 1919-1940. Vaak met foto van de persoon! Wie liepen er met een revolver rond en wie hadden een jachtvergunning? lees meer

Expositie over kunstenaars en ambachtslieden...

En nog veel meer! Kom tijdens Open Monumentendag én Maritiem ’s-Hertogenbosch naar het BHIC (De Citadel). lees meer
BHIC Nieuwsbrief

Beste verhalen deze maand

Auto met een oorlogsverleden
”M’n opa had in de Tweede Wereldoorlog z’n zwarte Ford verstopt in een schuur, want hij wilde niet dat ‘ie werd meegenomen. Toch gebeurde dit met de toezegging dat deze na de oorlog teruggebracht zou worden…” (bijdrage: Malinda Keizer-Beekman).
Lieve Heertje geef mooi weertje
“Wie kent dit gebedje nog? Wat hebben we dat vaak gebeden op verzoek van ons moeder”, vertelt Jo van der Sloot. Herinneringen aan wat er ooit was.
Na-oorlogse effecten van de bevrijding
De Amerikaanse militairen brachten in 1944-1945 niet alleen vrijheid, maar ook vooruitgang met sprongen. Tenminste, dat zocht én vond de toenmalige jeugd (bijdrage: Adri Ekstijn).
Belgische vluchtelingen
Anton van Duinkerken schreef in zijn boek ‘Brabantse herinneringen’ (1964) over de Belgische vluchtelingen die door zijn ouders werden opgenomen.
’t Winkeltje van Opoe de Haan
Opoe Maria van den Biggelaar had ‘n druk buurtwinkeltje in Rooi. Zodra je de winkel binnenstapte, klonk de bel. Onder de lichtgroen geschilderde toonbank lag ‘t snoepgoed. (bijdrage: Willie Damen van de Mosselaer)
Nu nog véél meer foto’s
Onze nieuwe site www.deautovanmnopa.nl wordt regelmatig verrijkt met opvallende en markante foto’s die door lezers worden ingestuurd. Dit keer kregen we ‘n wel heel bijzondere aanvulling uit Uden.
Lustoord Molenheide
Nog steeds kijken mensen graag naar het opstijgen en landen van vliegtuigen, ook vroeger. Op de Molenheide was ’t vliegveld zelfs onderdeel van een toeristische attractie. (bijdrage: Henny de Ruijter)
In en in triest…
Historisch onderzoek doen is ‘n pracht hobby, maar soms heb je te doen met de man en vrouw in de straat, als je de gebeurtenissen leest. Het zal je anno 1746 maar overkomen, denk je dan. (bijdrage: Henk Beijers)
BHIC Nieuwsbrief

Tweet van de Maand

 
Bekijk de tweet en foto
 
Wil je weten waar Hella in haar tweet naar verwijst? Klik dan op de pijl. lees meer

Vragen over Vroeger?
Surf naar www.bhic.nl

Vind ons leuk
Vind ons leuk
Volg ons
Volg ons
Bekijk foto's
Bekijk foto's
Lees verhalen
Lees verhalen
Volg ons in de online media
Volg ons in de online media
redactie@bhic.nl | 073-6818500 | doorsturen