Na de vakantie de draad goed geadresseerd weer oppakken

 Van Koesveld Financiële Diensten - financieel adviseur voor particulieren en bedrijvenNico_5075knip.jpg
Nico van Koesveld
.6-29082610 Twitter


Geachte relatie,

Onverzekerbaar doordat een adreswijziging niet is doorgekomen. Iedereen kan hier een foutje maken. Of vergeten door te geven. Kan allemaal gebeuren. Is er iets onjuist, stuur ons de juiste gegevens zodra er iets wijzigd. Zo blijft u verzekerd van een juist advies.

Oh ja, bewaar de nota’s van uw aankopen. Dan keert de verzekeraar bij schade makkelijker en meer uit. Tip, alle bonnen in een mandje leggen. Simpel, het werkt. Ook voor garantie op aankopen voorkomt u problemen.

Welkom bij Van Koesveld

E-mailnieuwsbrief Van Koesveld augustus 2011

 
Online verzekeren

Vervoer
Auto
Bromfiets
Fiets
Motorfiets
Bestelauto
Vrachtauto

Wonen
Woonhuis
Inboedel
Aansprakelijkheid
Gezinsrechtsbijstand


Vrije tijd

Caravan
Kampeerauto
Pleziervaartuigen
Reis doorlopend

Geldzaken
Huishoudboekje
Sparen
Uitvaart

E-books
Linkedin
Twitteren zakelijk

Wie zijn wij


Evenementenverzekering
Een onderwerp waarbij je niet direct aan verzekeren denkt, terwijl de risico’s behoorlijk kunnen zijn. Zeker met een buitenevenement met veel regen zoals in de afgelopen zomermaanden. Wij hebben voor u een aantal zaken op een rijtje gezet. Staat uw evenement, groot of klein, er toch niet tussen, dan is de kans is groot dat wij het toch kunnen verzekeren. Wij stellen het dan financieel veilig.  Kijk op Evenementen verzekeren


Schot in de woekerpolissen? Eindelijk oplossingen.
In de maand september hebben diverse verzekeraars toegezegd met de compensatie van woekerpolissen te starten. Zodra u een voorstel van uw verzekeraar heeft ontvangen, kunt u ons contacten om de vervolgstappen door te rekenen en wat de verstandigste oplossing in uw geval is. Zeker gekoppeld aan een hypotheek is het van groot belang om op tijd te beginnen met repareren om verdere schade te voorkomen.


De kansen van de nieuwe wereld
Social Media verovert in sneltreinvaart Nederland. Het lacherige hierover is inmiddels wel over. Het hoort er bij. Hyves werd gebruikt in de privésfeer, door vooral jongeren. Die hype is nu aan het overwaaien, langzaam maar zeker doet Facebook zijn entree. Twitter is ook aan een razend snelle opmars bezig. Zakelijk twitteren blijkt succesvol om snel antwoord te krijgen op je vragen. Er wordt veel informatie gratis gedeeld. Wij beperken ons hier tot het zakelijk twitteren. Dit ondersteunen wij met een blog. Een soort online dagboek waar onderwerpen en ervaringen nader belicht worden.


De onderwerpen van ons webblog - direct naar blog
Verbaasd ben ik over het aantal lezers van de diverse onderwerpen. Inmiddels de 3.000 gepasseerd in een paar maanden tijd. Paar onderwerpen,
- Verzekeraars reageren niet op Social Media
- Ook bij accountants gaat het digitale tijdperk (te) snel
- Bestaan banken over 10 jaar nog?

Als een onderwerp vaker voorkomt, is het mogelijk om dit via een blog toe te lichten. Zo wordt het voor een ieder toegankelijk en begrijpelijk uitgelegd.

Heeft u zelf een blog, een Twitteradres of Facebookaccount, laat het ons weten. Wij koppelen u graag. Mijn Twitternaam is @nicokoesveld, - Linkedin is koesveld en Facebook


Familiebezit valt buiten de huwelijkse gemeenschap
De wet die het huwelijksvermogensrecht moderniseert treedt op 1 januari 2012 in werking. Goederen die in de gemeenschap van goederen vallen als gevolg van een erfenis of een schenking blijven van de echtgenoot aan wie de erfenis of schenking is toegevallen. Dit staat in het Besluit tot wijziging van het Besluit Huwelijksgoederenregister 1969. 

Koppeling artikel Elsevier


Juiste adres? Let op bij verhuizing
Geef op tijd uw verhuizing door. Soms glipt er iets doorheen en vallen de rekeningen nog op het oude adres op de mat. Voorkom dat u op de lijst van wanbetalers komt. Dan bent u onverzekerbaar en bent u persoonlijk aansprakelijk voor alle schades. Hier moet je niet aan denken als je een nieuwe auto total loss zou rijden. Ter controle hebben wij de bij ons bekende gegevens hierboven weergegeven.


Online je polissen inzien
Als u verzekerd bent via ons kunt u online uw verzekeringen inzien.
Website: www.vkg-polismap.nl Gebruikersnaam en wachtwoord kunt u direct opvragen.
Wel zo makkelijk. Geen veel te dikke polismap meer met oude polissen. Direct kunnen inzien hoe en waarvoor u verzekerd bent. Uiteraard worden ook de oude vervallen polissen bewaard mocht u iets willen terugzien. Wel zo makkelijk, zeker als zelfstandig ondernemer bespaart u dit tijd. Uw boekhouder kan ook direct inloggen en hoeft niet allerlei polissen op te vragen. Heeft u nog geen code of bent u deze kwijt. Vraag hem aan.


De Rabobank verliest fors, 16% op verzekeringen
De 141 lokale Rabobanken, die samen het grootste intermediairbedrijf van ons land vormen op het gebied van verzekeringen, zien hun inkomsten op dat terrein sterk teruglopen. De assurantieprovisies, die in 2010 al met 7% waren afgenomen, zijn in het eerste deel van 2011 met maar liefst 16% gedaald. Naast de dalende inkomsten uit levensverzekeringen zit de klad nu ook in de schadeverzekeringen.

Rabobank gaat als een van de eerste kosten rekenen voor verzekeringen.
Rabobankklanten die een particuliere schadeverzekering hebben gesloten bij Interpolis, krijgen vanaf november te zien wat zij betalen voor de diensten van de bank. Nieuwe klanten zullen dat in hun offerte eveneens gaan terugzien. Bovendien wordt het beloningsmodel gewijzigd: in plaats van provisie gaat de klant per dekking maximaal €2,50 per maand aan advieskosten betalen.


De Nederlandse bank waarschuwt voor verzekeraars
Kijk uit waar je je verzekering onderbrengt. Het is al de tweede maal dat De Nederlandse Bank aan de bel trekt. Vorig jaar december waarschuwde de toezichthouder ook al voor de financiële risico's van te lage premies. DNB heeft in totaal 28 autoverzekeraars onderzocht na signalen dat een aantal mogelijk onvoldoende reserves had, als zij te maken zouden krijgen met veel schadegevallen.

Vorig jaar waarschuwden wij reeds voor internetverzekeraar Ineas, welke uiteindelijk ook failliet is gegaan.  Advies: neem een tussenpersoon, dan heeft u daar geen zorgen over. Niet duurder, wel beter.

Artikel - 12 autoverzekeraars hebben een te lage dekking.
Artikel Ineas failliet

Barnseweg 114 - 3771 RP - Barneveld - www.koesveld.nl -  Tel. 0342-424242 - info@koesveld.nl -- Twitter - Linkedin