Bethlehemkerk                                                   
April 2021 nr. 13
Insturen kopij naar nieuwsbrief@bethlehemkerk.nl
Zondag 4 april: Pasen
 
Paasgroet
ds. Aster Abrahamsen 
 
Speutocht met Pasen
 
Bethlehemkerk Paaschallenge 2021
 
Oproep: LP's voor verpleeghuis
 
Swingend het voorjaar in - Midden in het leven
 
Feestelijke Paascantate van J.S. Bach
 
Midden in de dood, zijn we in het leven
 
Kerkgemeenschap nodig voor geloof?
 
 
 
Vieringen
 
Pasen
 
Aanvang: 10:00 uur
 
Thema:
'Een spoor van liefde'
 
 
ds. Jetty Scheurwater
 
 
 
   Erratum RdB  
In de laatste uitgave van
'Rond de Bethlehemkerk' is een fout geslopen in het e-mailadres van ds. Aster Abrahamsen.
Het juiste e-mailadres is:
dominee.abrahamsen
@live.nl
 
Wilt u ds. Aster een kaartje sturen? Dat kan beste naar het huis adres. Haar adres vindt u in het 'blauwe boekje', te downloaden vanaf onze website.
_________________
Sterretjes
________________
 
Samen:
 
__________________
Voorbede aanvragen
U kunt uw verzoek om voorbede in de week daaraan voorafgaand ook per e-mail: voorbedegevraagd
@bethlehemkerk.nl of telefoon aan de wijkpredikant doorgeven.
----------------------------
 
 
 
 
 
 
 
 
 
----------------------------
Onze rubriek met vraag en aanbod in deze tijden van crisis!
 
samen@
bethlehemkerk.nl
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kent u iemand die deze Nieuwsbrief nog niet ontvangt?
 
Kent u een gemeentelid zonder PC of Tablet?
 
Print dan deze nieuwsbrief uit en breng een zonnetje in huis tegen de eenzaamheid.
 
 
 
AGENDA
 
Vrijdag 2 april
 
 
 
Zaterdag 3 april
 
 
Zondag 4 april
ds. Jetty Scheurwater
alleen online
 
Samen online koffiedrinken
 
 
 
Maandag 5 april
 
Dinsdag 6 april
-
 
Woensdag 7 april
-
 
Donderdag 8 april
Voedselbank: uitgifte vanuit Bethlehemkerk
 
Vrijdag 9 april
 
Zaterdag 10 april
McBeth Voedselbank inzamel drive in 
 
Zondag 11 april
 
Samen online koffiedrinken
 
 
Zondag 4 april
 
Johannes 20: 1-18
 
Opstanding
 
Vroeg op de eerste dag van de week, toen het nog donker was, kwam Maria uit Magdala bij het graf. Ze zag dat de steen van de opening van het graf was weggehaald. 
Ze liep snel terug naar Simon Petrus en de andere leerling, van wie Jezus veel hield, en zei: ‘Ze hebben de Heer uit het graf weggehaald en we weten niet waar ze hem nu neergelegd hebben.’ 
Petrus en de andere leerling gingen op weg naar het graf. ...
 
 

Bethlehemkerk op Facebook

Onze Facebook pagina is te vinden onder de naam Bethlehemkerk Hilversum.
 
 
 
 
 
Hilversum Zuid
Jaargang 4 nr.2
 
 
"WIJS MIJ UW WEG"
 
 
Website van de PgH www.pknhilversum.nl
 
 
BEZOEK ONZE SITE
Nu veel mensen weer thuiszitten en de kerkelijke bijeenkomsten afgelast zijn, houden we je graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen uit de Bethlehemkerk.
 
Ook al zijn de kerkdeuren deze zondag weer gesloten, u bent van harte welkom om met ons allen deze dienst met beeld live mee te vieren via deze link.
 
Wilt u een voorbede aanvragen?
Gebruik hiervoor: voorbedegevraagd@bethlehemkerk.nl dan neemt de voorganger uw voorbede mee in de gebedsintenties.

 

Zondag 4 april: Pasen

Johannes 20, het hoofdstuk over de opstanding, kun je verdelen in vier
scènes. Vandaag lezen we daarvan de eerste twee: de ontdekking van
het lege graf en de ontmoeting tussen Maria en Jezus.

Johannes schrijft zijn evangelie met de bedoeling dat de lezers geloven
dat Jezus de Messias, de Zoon van God is. Want als je in Messias Jezus
gelooft ontvang je het eeuwig leven.
 
Klik hier voor de liturgie van zondag.
 

Paasgroet ds. Aster Abrahamsen

Beste mensen, 
In deze stille week een bericht van mij. Op Aswoensdag meldde ik mij ziek bij de kerkenraad. Ik was overbelast en kon niet meer voldoen aan de verwachtingen die aan me werden gesteld. Nu zijn we alweer bijna de veertigdagentijd door, die ik dit jaar persoonlijk als een zeer bijzondere tijd ervaar.  
 
Ik wil u bedanken voor de vele berichten en kaarten die ik heb ontvangen. Ook ontving ik hulp aanbiedingen, maar vanuit de PKN zijn gelukkig goede deskundigen beschikbaar die mij verder kunnen helpen. Ik vertrouw er dan ook op dat het weer goed komt. Maar hoe, dat weet ik nog niet. Het zal tijd en aandacht kosten.
 
Daarom zal ik ook niet kunnen reageren op alle berichten die mij worden gestuurd. Maar weet dat ik het heb gelezen en goed heb ontvangen.  
 
Ik wens u deze Pasen toe dat het lijden en het sterven van Jezus Christus en zijn opstanding uit de dood ook in uw leven tot bemoediging, tot vrede en tot verandering ten goede zal leiden, daar waar u dat nodig hebt. 
 
Een paasgroet van ds. Aster Abrahamsen 
 
 
 
Op speurtocht met Pasen
 
Het is bijna Pasen. De tijd van paaseieren eten, lammetjes kijken en extra vrije dagen. Maar waarom vieren we eigenlijk Pasen? Ga mee op ontdekkingstocht en beleef  het paasverhaal!
Maak met je ouders, opa, oma, broer of zusje een paaswandeling door de wijk. Van donderdag 1 april tot dinsdag 6 april hangen op verschillende plekken in de wijk QR-codes voor de ramen. Bij iedere QR-code krijg je een filmpje te zien over Pasen, met een verhaal, muziek of interessante weetjes. Op de plattegrond kun je zien hoe je de wandeling moet lopen. 
 
Een paaswandeling voor het hele gezin, die Bethlehemkerk organiseert als Kliederkerk. Niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor ouders of opa’s en oma’s. 
 
 

Bethlehemkerk Paaschallenge 2021

In samenwerking met de buurt organiseert de Bethlehemkerk een Paaschallenge van donderdag 1 april tot dinsdag 6 april aanstaande.
 
De Paaschallenge is een QR-code speurtocht door de wijk, coronaproof in de buitenlucht dus. Laat je door één van de vier karakters meevoeren door de wijk en vind de aanwijzingen en puzzelstukjes. Deze aanwijzingen nemen je mee in het verhaal van Pasen en zorgen ervoor dat je de eindlocatie kunt bereiken.
 
De PaasChallenge is uitgezet in postcodegebied 1215 in Hilversum-Zuid. Er zijn speciale QR-codes voor jongeren en speciale QR-codes van de kliederkerk voor kinderen. Ook voor volwassenen is het erg de moeite waard om een tochtje te lopen. Je kunt de PaasChallenge individueel lopen of samen met een vriend of vriendin of met het huishouden waar je bij hoort. Ook super leuk voor je buren, vrienden en klasgenoten. Aanmelden kan via pasen@bethlehemkerk.nl
 
 

Oproep: LP's voor verpleeghuis

Voor een zwaar-gehandicapte bewoner van het verpleeghuis zoeken we enkele langspeelplaten. Bij voorkeur met populaire muziek maar licht-klassiek is ook welkom. Als u nog een oude lp heeft en deze kunt missen, laat het dan graag weten aan Hanneke Bekker via bekker.compagnie@gmail.com of mail naar samen@bethlehemkerk.nl
 

Swingend het voorjaar in Midden In Het Leven

Aangezien de Corona maatregelen nog niet voldoende ruimte geven om met een groep samen te komen gaat Midden in het Leven (MIHL) op 26 maart niet door. Omdat de meeste mensen de hele dag al achter een scherm zitten kiezen we er niet voor om MIHL online te organiseren.
 
Maar 28 mei zijn er vast weer meer mogelijkheden, we gaan ervoor dat dan dansen in de kerk begeleid door de organisatie Dansklooster  wel doorgaat! Zij hebben al veel ervaring en werken uiteraard volgens de dan geldende regels.
 
Eventueel kunnen we kiezen om buiten te dansen met koptelefoons, silent disco, als dat de betere optie blijkt tegen die tijd. Wij hebben er al erg veel zin in.
 

Feestelijke Paascantate van J.S. Bach

Zaterdag 10 april laat ‘Cantate op de Brink’ weer van zich horen. Bachliefhebbers kunnen dan via een livestream genieten van de cantate ‘Christ lag in Todesbanden’, BWV 4 van J. S. Bach.
 
Deze feestelijke cantate is geschreven voor eerste paasdag en gebaseerd op een paaslied van Luther. Het lijkt erop dat Bach zelf heel tevreden was over deze compositie, hij heeft hem in elk geval meerdere malen uitgevoerd. Lees meer ...
 

Midden in de dood, zijn wij in het leven…

Een paasboodschap namens het moderamen van de generale synode.
Geachte zusters en broeders,
 
Midden in de dood
zijn wij in het leven…
(lied 566)
 
Typeert Muus Jacobse met deze twee regels niet op treffende wijze de tijd die wij beleven? Aangejaagd door de coronapandemie, waart wereldwijd de dood rond. Wie kent geen mensen die in de afgelopen maanden zijn overleden aan corona? En hoewel het vaccineren is begonnen, is het virus nog volop onder ons en zuchten we we allemaal onder de knellende beperkingen.
 

Kerkgemeenschap nodig voor geloof?

De coronatijd is ontegenzeggelijk een crisis met een blijvende invloed op kerkgemeenschappen. Het gevoel deel uit te maken van een geloofsgemeenschap blijkt lastig vast te houden, zo bleek in gesprekken met predikanten, kerkenraadsleden en gemeenteleden uit dorpskerken. Hoe belangrijk is een gemeenschap eigenlijk voor geloven?
 
Wat maakt ons ten diepste gemeente van Christus? En is het misschien zo dat de maatschappelijke crisis die wij nu ervaren ook een crisis in de geloofsgemeenschap - een gebrek aan echte gemeenschap - blootlegt? Dúrven wij in dit seculiere tijdperk werkelijk een gemeenschap van Christus te zijn? En zo ja, welke wegen kunnen wij daarvoor bewandelen?
 
Graag neem ik u mee in deze vragen door een tijdsbeeld te schetsen met behulp van de filosoof Charles Taylor en vier theologen die nagedacht hebben over de plaats en de taak van de christelijke geloofsgemeenschap in deze tijd: Stanley Hauerwas, James Kennedy, Erik Borgman en Stefan Paas. Vervolgens ga ik in op de implicaties die deze visies hebben op de taak en de rol van dorpskerken.
 

 
 
Insturen kopij naar nieuwsbrief@bethlehemkerk.nl graag voor woensdag 20:00