VÄLKOMMEN till DrömCentrum Minerva smiley
 
Här får du råd och inspiration om hur drömmar kan förstås, tolkas och användas. Och lite tips om ett och annat.
På hemsidan www.dromcentrum.se hittar du mer om drömmar, drömkurser, föredrag, böcker, drömtolkningar, med mera
 
Hej alla härliga drömmare smiley
Den här gången är DrömBrevet fullspäckat med info, nyheter, erbjudanden, kurser  och drömmar.
 
Men först en reflektion från vardagslivet.
 
Alla som läser detta brev vet att den nya eran av Kärlek är på intågande, och med den stora förändringar, både yttre och inre. Det är lätt att man känner sig trött, sliten, ledsen, otillräcklig, sårbar. Och att då söka stöd genom att lyssna på andra, som kanske "vet bättre”. 
Jag läste på facebook att en kvinnlig professor hade avfärdat att kost och diet skulle ha med livslängd att göra.
Några kvinnor som anser sig ”veta bättre” avfärdade och dömde professorn som ’mindre vetande’, och ondgjorde sig över hennes uttalande.
Men när dessa kvinnor, som anser sig medvetna (mera medvetna än andra) gick till personangrepp, då blev det lite obehagligt, tyckte jag.
I tråden på facebook skrev de om hur professorn såg ut …”hon ser ju ut som …född 55…” det framgick att de tyckte att professorn såg gammal ut och att det berodde på felaktig kost. Lite föraktfullt i bezzerwizzer ton. 
Det var inte respekt, inte vänlighet, inte tillåtande.
 
Visst kan det vara bra att korrigera sig själv, men har vi rätt att korrigera andra och nedvärdera dem om de inte gör som vi gör? Har vi rätt att förminska andra för att de inte gör som vi tycker de borde göra? Har vi ens rätt att lägga oss i andras livsval?
 
Det finns många olika typer av beroenden/addictions. Man kan vara beroende av olika typer av droger, arbete eller någon aktivitet. 
Man kan också vara beroende hälsokost, kosttillskott och preparat som man tror att man inte klarar sig utan, eller av en viss diet som gör att man inte ’törs’ äta annat.
Varför? Är det för att man vill eller är det på grund av rädsla?
Är det utifrån rädsla att bli sjuk? Är man rädd att vara 'mindre medveten’ annars? Är det förnekelse eller bejakande? Är det för att man är rädd för att dö om man inte äter så som man tror är rätt? Vill man bli frisk eller vill man få uppmärksamhet för sin diet? Och hänger vi på de som ”vet bättre” för att vi tror att vi måste-borde-skulle det för att duga och bli accepterade? Hur förhåller vi oss till oss själva och till vår omgivning?
 
Jag tror att vi skulle ha en skönare värld om vi kunde visa mera respekt, vänlighet och tillåtande, både mot oss själva och mot andra. Det är inte bra om vi blir fanatiska. Tänk om vi kunde se med de allra vänligaste och mest ömsinta ögon på alla, oss själva och andra, i stället för dömande och kritik. 
 
Hur kan du stå kvar i din egen kraft och lita på sig själv, hur än andra tycker att du borde göra/vara?
Frammana Välmående, Välbefinnande och Vänlighet i dig själv! Det går.
Stödord kan vara: 
- Jag är trygg nu
- Jag mår bra och känner uppskattning
Repetera och upplev orden, och ditt hjärta fylls med tacksamhet och välbefinnande, och med hänförelse över de små sakerna i tillvaron. 
 
Boken Förstå dina Känslor-att läka sig inifrån har äntligen kommit ut igen, lite reviderad/förbättrad. 
Erbjudande till läsare av DrömNyhetsbrevet: 170:- (ord 220-) Postnords blå kuvert 59,- tillkommer.
Beställ från författaren på minerva-li@comhem.se och meddela om du vill ha signering. 170:-+59:- = 229:- betalas till swish 0739 822198
 
Din väg genom liven erbjuds också för 170:- inkl porto. (Ord.216,-)
Beställ och Meddela om du vill ha signering: minerva-li@comhem.se 
 
Brev från Drömkällan erbjuds från förlaget till extrapriset 190,- inkl moms och frakt (ordinarie pris 285,-) på order@heartdreaming.se Skriv Erbjudande Drömbrev i ämnesraden. 
 
Om 14 dagar kommer både ”Leva och dö medvetet”, 220:- och Gamla Själar 200:-, att finnas till försäljning. 
För intresserade i Stockholmsområdet kommer att erbjudas tre eftermiddagsträffar med det viktiga temat Att möta döden. Det som vi alla måste möta. Om mina/dina erfarenheter med döden, sorg, efterlevande, alla dina tankar och frågor.
Mejla gärna ditt intresse och ev frågor till minervali@icloud.com  
 
DRÖM: OTROGEN
Jag drömmer ofta att min partner är otrogen och drömmen utspelar sig på olika sätt och på olika ställen. Men det har också hänt att det varit jag som var otrogen. Vad kan detta betyda ?
TOLKNING
Vare sig man drömmer att partnern eller man själv är otrogen, så tolkas det som att man är otrogen mot sig själv, dvs man har inte stått upp för sin egen sanning eller känsla.
 
DRÖM: DROGMISSBRUK
Jag har en god vän som är drogmissbrukare. Inatt drömde jag att jag hittade honom påverkad och jag stoppade ned honom i min resväska. Sen bar jag runt på honom i resväskan - så otympligt. Han blödde och var nog trött. Jag visste inte hur jag skulle hjälpa honom.
TOLKNING
En sida av dig är inte ”riktigt nykter” utan påverkad av utifrån kommande ’substans’, egentligen påverkad av budskap eller information som fört dig bort från ditt eget förnuft och omdöme. Du är medveten om att denna sida av dig mår dåligt, är sårad och trött. Du bär omkring på detta. 
Kanske har du tagit till dig andras förväntningar eller krav som inte känns rätt för dig, men ändå finner dig i hur andra tycker det/du ska vara. Då blir du (den sidan av dig) sårad och trött.
 
DRÖM: INKRÄKTARE
Några otäckingar har brutit sig in i mitt hus. Jag är rädd och försöker ringa polisen. Inget svar, känner mig maktlös.
TOLKNING
Sådan dröm tolkar man som att "objudna negativa tankar invaderar mitt sinne". Försöker ringa polisen men inget svar tolkas som ”jag har inte förmåga att sätta gränser mot andra" eller jag klarar inte av att styra mina egna tankar”.
LÖSNING/DRÖMALKEMI
Föreställ dig att det är lätt och enkelt att säga Nej till andras förväntningar, och att du har egna rättigheter att bestämma över ditt liv.
Tänk: Jag låter mina negativa tankar fara förbi och tänker en glad tanke i stället.
Använd affirmationen ”Jag vilar tryggt i mitt inre och litar på mig själv”
Använd ett ord eller ett namn som ger dig styrka och repetera det ofta.
 
Här nedan finner du
de 4 kursmodulerna som återstår i Utbildning i Drömarbete och Drömalkemi.
Alla är välkomna, mejla mig om du har frågor. Under 2019 endast en kurs: 1-3 nov.
Anteckna datumen i din almanacka om du vill hänga på.
 
Modul 5:  1-3 nov:
Kroppsorienterad drömterapi. Inkl chakraflöden och hur vi använder vår energi. Att arbeta med symtom och somatiska sjukdomar för insikt och läkning. Djupt helande. Tala med ditt symtom och läk från ditt högre andliga jag.
Kompendium ingår.
Plats: Östertälje
Kursavgift 2900,-
 
Modul 6:  28feb-1mars 2020
Transformation. Närvarande, Intonad eller Uppkopplad. Urskiljning, kanalisering, mediumskap. Att välja medvetandenivå.
En vacker, helande, transformerande kurs som höjer din frekvens både fysiskt, psykiskt och andligt.
Plats: Östertälje eller Stockholm C
Kursavgift 2900,-
 
Modul 7:  24-26 april 2020: 
Möte med döden. Möt din födelse, ditt liv och din död. Vem var du innan du föddes? Hur kom du hit? Varför är du här? Mening och syfte med ditt liv? Vad är din uppgift, ditt uppdrag?
Plats: Östertälje eller Stockholm C
Kursavgift 3000,-
 
Modul 8:  28-30 augusti 2020
Inre seende, drömramar, reinkarnations-scanning och reinkarnationsterapi. Läk ditt nu genom att läka tidigare liv. Finn tidigare liv som ger kraft till ditt nuvarande liv. Låt ditt högre andliga jag visa vägen. Arbetsmetodik, frågemetodik. 
Kompendium 300:- tillkommer.
Kursavgift 3000,- 
 
och
Häromdagen gjorde jag en regression med Aisha, där hon började med ett fysiskt problem (ont under axeln) och såg hur det uppstod i ett tidigare liv, och gick sedan vidare till att se sambandet med en relation hon har idag, till att se från sitt Högre Jag hur tvillingsjälar fungerar och dess uppdrag i livet.
Eftersnacket med förklaringar är offentligt och du kan lyssna här om du vill (20min):
https://soundcloud.com/user-997881667
Det är en DrömPod som ska handla mest om drömmar.
Allt ska läggas in på YouTube så småningom, när jag får till det tekniskt.
Då hoppas jag du vill prenumerera. (det går även att prenumerera på Soundcloud) 
 
PS. min email adress comhem kommer att sluta gälla inom några månader. Så länge kan minervali@icloud.com användas.
 
Sprid gärna DrömKunskapen genom att skicka detta till en vän:
Forward this email to a friend