Nieuwsbrief
December 2017
 

 
Einde van het seizoen
   
Het seizoen zit er alweer een paar weken op, de ijzers zijn eraf en de paarden mogen nu een poosje genieten van een welverdiende vakantie. We willen iedereen die het afgelopen jaar bij ons te gast is geweest bedanken en hopelijk zien we jullie volgend jaar weer terug. En, natuurlijk ook veel dank aan onze trouwe helpende handjes, die gelukkig altijd klaar staan om een paar dagen te helpen.
 
We hebben een druk seizoen gehad met hier en daar wat tegenslagen en zijn zelf ook wel toe aan een paar weken zonder gasten. Een echte vakantie zit er voor ons helaas niet in: wij gaan deze winter weer verder klussen. Hoewel we vast tussendoor nog wel tijd vinden voor een lekkere wandeling met de hondjes of het ontdekken van een voor ons nog onbekend stukje Ardennen.
 
Door het slechte weer van de afgelopen tijd is de paddock veranderd in een modderpoel. De paarden staan nu alleen overdag buiten en gaan eind van de dag naar binnen. Ze lijken het gelukkig niet al te erg te vinden om veel op stal te staan. De eerste vorst en sneeuw hebben we ook alweer gehad. Het is even wennen, die bevroren wateremmers en slippende tractor. Als het langere tijd blijft vriezen kunnen de paarden wel weer dag en nacht naar buiten. Voordeel van vorst is ook, dat we naar buiten kunnen lopen, zonder dat onze schoenen onder de modder zitten.


 
 
 
 
Arrangementen 2018
 
Vanaf midden januari tot en met maart kun je weer bij ons terecht voor onze winterweekenden. Dit kost 245 euro per persoon. Als je in de sneeuw wilt rijden, houd dan onze website en onze facebook pagina in de gaten voor een update over de sneeuwhoogte hier in Commanster.
 
Vanaf april bieden we weer onze normale arrangementen aan. De prijzen voor 2018 zijn:

weekend of midweek: 280 euro
lang weekend of lange midweek: 415 euro
week: 745 euro
dagtocht: 80 euro
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Even voorstellen: Adje

Sinds een paar maanden zomer scharrelt er een nieuwe haan rond op ons erf rond: Adje. Hij kwam als klein opdondertje, maar is nu uitgegroeid tot een grote volwassen haan.
 
Adje is minstens net zo groot als onze vorige haan Joep, maar  is een stuk vriendelijker. Daar waar Joep aanviel als je over het erf liep, rent Adje voor je weg. Het is toch wel fijn om naar buiten te kunnen lopen, zonder eerst te moeten checken of de haan in de buurt is.
 
De honden hebben nog niet door dat Adje ongevaarlijk is. Ze gaan met een grote boog om hem heen.
 
 
 
 
 
 
 
Onze kudde blijft voorlopig ongewijzigd. In het voorjaar willen we proberen er een paar nieuw paarden bij te vinden.
 
Vanaf 19 januari kun je weer bij ons terecht voor de winterweekenden. Hopelijk in de sneeuw. Via onze website en facebookpagina houden we je op de hoogte over de hoeveelheid sneeuw die hier ligt. Als je echt een keer in de sneeuw wilt rijden, laat ons dan weten welke weekenden je kunt. Als er dan sneeuw ligt, laten we het je weten.
 
Groeten,
Koen en Margreet
 
 
 
 
 

Western Trail Ranch
Commanster 33
6690 Vielsalm
België
 
telefoon: (0032)-(0)478-595058
email: info@ranch.be
 
Kijk ook zo nu en dan eens op onze Facebook-pagina.