Nieuwsbrief #44 - Februari 2016
 
     In deze uitgave  
 
Wie, wat, waar?
Elke maand geven wij u een update van één of meerdere projecten die via onze verwerkers zijn uitgevoerd met Liquid Rubber. Sommige zijn groot (qua oppervlak of qua liters), andere kleinschaliger, maar hiermee geven we een beeld van de vele toepassingsmogelijkheden die er zijn met Liquid Rubber. Heeft u vragen over een van deze projecten, neemt u dan gerust contact met ons op.

Project:
Gevelafdichting
Beschrijving:
Liquid Rubber HBS-200 is een universele afdichter die breed toepasbaar is. Het product is perfect toe te passen voor het afdichten van overgangen tussen diverse materialen. 

Op dit werk van bouwbedrijf Heijmans werd een gedeelte van de dakopbouw niet bekleed met de gevelpanelen. De aanwezige folie van Morgo Folietechniek bv moest natuurlijk volledig UV- en waterbestendig afgedicht worden. Morgo Folietechniek heeft daarom de Liquid Rubber HBS-200 voorgeschreven voor de 100% UV bestendigheid en waterkering. In deze toepassing verzorgt Vilton Services BV de applicatie voor een naadloze afdichting/bescherming van de aansluting dakopbouw naar gevelpanelen.

Een mooie samenwerking tussen Morgo, Vilton en Liquid Rubber dat de diversiteit van de toepassingsmogelijkheden nog maar eens benadrukt.
Fotos: Liquid Rubber Europe (LRE Coatings BV)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Project:
Vloeistofdicht maken vloer-wand aansluiting
Beschrijving:
Een vloeistofdichte constructie is in veel industriële ruimtes een pré. In deze ruimte was de vloer-wand aanlsuiting verre van vloeistofdicht door veroudering. Liquid Rubber HBS-200 werd ingeschakeld om dit probleem te verhelpen.
 
Liquid Rubber HBS-200 is aangebracht op de aansluiting van betonnen vloer naar stalen wand panelen. Geotextiel is de HBS-200 verwerkt om zo een goede overbrugging te maken tussen de verschillende materialen. Dankzij Liquid Rubber HBS-200 is de aansluiting weer volledig vloeistofdicht.

Fotos: Liquid Rubber Europe (LRE Coatings BV)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Project:
Afdichting parkeergarage
Beschrijving:
Tijdens dit project van bouwbedrijf BAM werd er een nieuwe ondergrondse parkeergarage gebouwd die aansluit aan een bestaande parkeergarage. De overgang en aansluiting op het bovendek tussen deze twee ondergrondse garages moet uiteraard waterdicht afgedicht worden. Dit bovendek bevat een betonoppervlak en twee dilataties die volledig waterdicht moeten zijn.

Allereerst is de HBS-200 aagebracht i.c.m. Geotextiel om de detail aansluitingen te behandelen. Vervolgens is het gehele oppervlak afgedicht met de Liquid Rubber BelowGrade B-250. Dit product zorgt voor een naadloze en flexibele afdichting over het gehele betonvlak. Liquid Rubber zorgt ervoor dat er geen water in de onderliggende parkeergarage kan dringen.
  
Fotos: Liquid Rubber Europe (LRE Coatings BV)
 
DryFast voor de natte maanden
Helaas is het nog lang geen tijd voor de lente. We hebben volop te maken met natte en koude dagen.

Gelukkig hebben wij voor de Liquid Rubber HBS-200 een toevoeging genaamd DryFast die ervoor zorgt dat de droogtijd van het product halveert.

Dit zorgt ervoor dat de Liquid Rubber HBS-200 aanzienlijk sneller regenvast zal zijn waardoor er ook op de natte dagen gemakkelijker doorgewerkt kan worden.

De Liquid Rubber DryFast kan besteld worden via info@liquidrubbereurope.com of via +31297-587866.
 
Foto: Liquid Rubber Europe
 
Volg ons op Twitter, Facebook en YouTube
Op onze social media account plaasten wij informatieve, interessante en amusante posts. Op YouTube hebben wij video's die informatief zijn en geven een goed beeld van de diversiteit van het assortiment van Liquid Rubber. Naast het volgen van onze ontwikkelingen kunt u hier ook uw eigen opmerkingen over Liquid Rubber delen met de rest van de wereld.

Klik op de onderstaande buttons en volg Liquid Rubber Europe!

                                        

Liquid Rubber Europe, Groot Mijdrechtstraat 15, 3641 RV  Mijdrecht
www.liquidrubber.nl