Het buitenland laat nog even op zich wachten!
 
En dus zijn we weer in eigen land op weg gegaan en hebben nu weer een nieuwe allroad route voorbereid. Heb je zin mee te gaan?
 
Wil je toch het liefst weer op reis en zou je graag een bijeenkomst daarover bijwonen, kijk dan op onze website. We verzorgen webpresentaties over de Albanië Allroad reis (vanaf Slovenië), IJsland Allroad reis, Schotland Rondreis (individueel), Alaska-Vuurland en Zuid Amerika reis.

Nieuwe Allroad rit heet "Allroad Rondje RIJEN"
Planning:
12 JUN - Za - Achterhoek Oost Rit
17 JUN - Do - Brabantse Heiderit
21 JUN - Ma - Salland e.o. Rit (extra rit)
24 JUN - Do - Allroad Rondje RIJEN (nieuw)
26 JUN - Za - Achterhoek West Rit


Sluit je ook aan bij de Allroadrijders Nederland groep op Faceboek.
Allroad Rondje RIJEN met start/finish bij Motor Centrum Rijen  
Denk aan Nederland en je hebt het al snel over grote verstedelijkte gebieden en 17,5 miljoen inwoners. Dat er dan nog zoveel mooie natuurgebieden zijn, is fantastisch. En zeker als we die dan (langs de randen ervan) kunnen ontdekken op de motor, trekken we er graag weer op uit.

Deze rit start en eindigt bij Motor Centrum Rijen, dat tussen Tilburg en Breda ligt. Het gebied waar we doorheen rijden ligt dan rondom Tilburg, in de omgeving van de Loonse en Drunense Duinen, de Kampina, Beekse Bergen en het stroomgebied van de Leij.
Behalve over grondpaden met mogelijk water en modder, zul je over gravel, zandgrond, gras- en trekkerpaden, bestrating en asfalt rijden. We hebben totaal 170km verkend.

We zorgen in onze bush-kitchen voor koffie/thee en een warme lunch stop.
     
 
Zo rijden we:
De route zal worden voorgereden zo, dat we rekening houden met elkaar en de omgeving waar we door rijden. De snelheid is dus gematigd en zal worden aangepast zodra het traject met andere weggebruikers wordt gedeeld of er langs huizen, tuinen, boerderijen gereden wordt. Ook proberen we te voorkomen dat we geluidsoverlast veroorzaken en er wordt alleen daar gereden waar dat toesgestaan is. Om drukke dagen te vermijden, rijden we de Brabant en Salland routes niet in het weekend.
Behalve over grondpaden met mogelijk water en modder, zul je over gravel, zandgrond, gras- en trekkerpaden, wegen en weggetles met bestrating en asfalt rijden.


We nemen eigen catering mee en zorgen in onze bush-kitchen voor koffie/thee en een warme lunch stop.
We bakken pannenkoeken maar maakten ook al een pan soep.
Brabantse Heiderit met start/finish bij MotoPort Veldhoven  
Goed opletten welk spoor je kiest en waar je rijdt, is hier meerdere malen het devies want Brabant is heel gevarieerd rijden, maar veel is er ook uit de klei getrokken dus hier en daar ook de paden, maar met elkaar komen we er natuurlijk doorheen en hoe meer modder, des te groter de uitdaging... Alhoewel veel paden de laatste tijd 'gevlakt' zijn en de paden naarmate het langer droog is, meer plekken met los zand krijgen.

Het gebied waar we doorheen rijden ligt ten zuid/westen van Eindhoven, in de omgeving van het Landgoed de Utrecht, het stroomgebied van de kleine Aa, de Beerse en de Reusel en natuurlijk de vele heidegebieden die er zijn. Totaal hebben we 170km voorbereid.

We nemen eigen catering mee en zorgen in onze bush-kitchen voor koffie/thee en een warme lunch stop.
     
  

> Salland-rit met start/finish bij Motor Oost in Enter
Het is so much fun... Over zand- en gravelweggetjes, grondpaden, bospaadjes met kruip-door-sluip-door trajecten en offroad her en der langs een veengoot. De bossen zijn nu wat drukker dan in de winter, de paddenstoelen zijn verdwenen en de lente is bija voorbij, maar de bermbloemen bloeien nog volop. We hebben totaal 200km geklokt en delen het plezier graag. Ga je mee?

Het gebied waar we doorheen rijden ligt in de regio's Rijssen, Nijverdal, Luttenberg, Hellendoorn, Holten, Markelo, Goor...
Door en langs bossen, landbouw- en weidegebieden, langs waterkanten en kanalen. 

We nemen eigen catering mee en zorgen in onze bush-kitchen voor koffie/thee en een warme lunch stop.
 

>
2 verschillende Achterhoek ritten met startplaats Zeddam
Deze twee verschillende allroad/offroad ritten waren zo leuk om te rijden dat we ze tot onze favorieten zijn gaan behoren. Ze zijn ca. 160 km lang en starten in ons Ride-on Travel Center te Zeddam.

De eerste rijden we in het oostelijk deel van de Achterhoek, de tweede in het westelijk deel en de Liemers.
De route zal worden voorgereden zo, dat we rekening houden met elkaar en de omgeving waar we door rijden. De snelheid is dus gematigd en zal worden aangepast zodra het traject met andere weggebruikers gedeeld wordt of er langs huizen, tuinen, boerderijen gereden wordt. Ook proberen we te voorkomen dat we geluidsoverlast veroorzaken en er wordt alleen daar gereden waar dat toesgestaan is. Behalve over zand zal je over (klei)grond, gras, takken, bladeren en maïshaksel (stengels), bestrating en asfalt rijden.

We nemen eigen catering mee en zorgen in onze bush-kitchen voor koffie/thee en een warme lunch stop.
 
 
 
 
Planning en inschrijving:
12 JUN - Za - Achterhoek Oost Rit
17 JUN - Do - Brabantse Heiderit
21 JUN - Ma - Salland e.o. Rit (extra rit)
24 JUN - Do - Allroad Rondje RIJEN (nieuw)
26 JUN - Za - Achterhoek West Rit


Inschrijven kan door te mailen naar info@Ride-onMotorTours.com
Kosten zijn € 95,- per rit per persoon en 30 euro voor een quad-passagier(e)

Inbegrepen zijn:
- Start om 09.30 uur na introductie in Zeddam/Enter/Veldhoven met koffie/thee
- Tussenstop incl. een kop/glas koffie/thee/fris
- Lunch stop incl. een kop/glas koffie/thee/fris
- Late stop incl. een kop/glas koffie/thee/fris

Max aantal deelnemers: 6
Bij 3 deelnemers kan de rit doorgaan tegen een toeslag van € 25,- per persoon
Wil je met een eigen groepje op een andere dag rijden, dan horen we dat ook graag.

Met welke motor/banden kan je meedoen?
Je hebt voor deze rit een allroad of offroad motor of quad nodig met geldig kenteken en minimaal allroad/enduro banden. Voor quads geldt dat ze niet breder kunnen zijn dan 130cm.
 
Groetjes, Rob en Dafne de Jong | Ride-on MotorTours | info@ride-onmotortours.com | sinds 2002