Hey Elbow från Malmö har hittat fram till en egen demokratisk och sfärisk musikgalax med sin suggestiva och personliga konstpop där alla tre medlemmar har lika stort inflytande på skaparprocessen. 
 
Idag släpps deras tredje album ”We Three".

Artist: Hey Elbow
Album: We Three
Skivbolag: Adrian Recordings
 
Spotify: https://open.spotify.com/album/2orFa76gWNIdUvGlrYiIlK?si=pxeAfhk5R4K7V6Aamp3eaA
iTunes: https://music.apple.com/se/album/we-three/1526560236
Bandcamp: https://heyelbow.bandcamp.com/album/we-three
 
Köp vinyl: https://adrian-recordings.myshopify.com/products/hey-elbow-we-three-vinyl
 
1. Missit
2. Nurture/Aptitude
3. Vignette
4. Layers
5. Fill Holes With Hope
6. Eternal
7. Push
8. Life Hack 
9. Drainit
 
Albumomslag: Robert Ek
🔵⚪️🔵
Efter de tidigare skivorna ”Every Other” (2015) och ”C0C0C0” (2018) och ett antal internationella turnévändor är Ellen Pettersson, Julia Ringdahl och Liam Amner nu tillbaka. Låtarna till ”We Three" improviserades fram i ett hus i Skåne och vistelsen där bestod av timtals av jam, kaffedrickande och träningspass. De bästa musikidéerna förfinades och spelades så småningom in i Studio Dubious i Stockholm av Max-Måns Wikman och mixades i Malmö i Studio Sickan av Joakim Lindberg. Hey Elbow brukar också synas som uppbackande liveband till vännen och artisten Alice Boman
🔵⚪️🔵
Trion Hey Elbow bildades i Malmö 2013 med grundidén att skriva och spela musik som alla tre medlemmar är en lika stor del av. Alla instrument får ta lika mycket plats och alla medlemmar turas om att vara i fokus och att hålla sig i bakgrunden. Musiken hämtar inspiration från såväl musik som konst, pop som improvisationsmusik, och resultatet blir udda, suggestivt och personligt.
🔵⚪️🔵
Ellen Petterson (blås, elektronik), Julia Ringdahl (sång, gitarr) och Liam Amner (trummor) träffades genom gemensamma vänner. Ellen hade spelat med både Julia och Liam fast i olika projekt, och när de alla samlades i Hey Elbow blev det snabbt allas hjärteprojekt. Första albumet "Every Other" släpptes 2015 och tre år senare kom uppföljaren ”C0C0C0". 
🔵⚪️🔵
Hey Elbow är rakt igenom ett samarbete. All musik skrivs tillsammans när alla tre sitter i samma rum, och alla är lika drivande utan någon särskild ”bandledare”. Tillsammans har de byggt upp en trygg och öppen skaparmiljö med full konstnärlig frihet som ger en kontinuerlig drivkraft att skapa och utforska tillsammans och lyfta varandra. De arbetar aktivt med att behålla ett öppet förhållningssätt till musiken och vill undvika begränsningar genom att låsas in i ett fack eller en genre.
🔵⚪️🔵
Låtarna till nya albumet ”We Three" improviserades fram i ett hus i Skåne, till skillnad från de tidigare skivorna som skrivits i replokalen. Där kunde bandet helt gå in i musiken och verkligen fokusera – timtals av jam spelades in, russinen plockades ur kakan och de bästa idéerna jobbades sedan vidare på. Varje dag startades med ett rigoröst träningspass, passande nog för ett band som tagit sitt namn från en aerobicsövning som de lärde sig av The Knifes publikuppvärmare och följdes upp av kaffe en gång i timmen.
🔵⚪️🔵
Den slutliga inspelningen skedde i Studio Dubious i Stockholm med Max-Måns Wikman under några ishala dagar i vintras, till största delen live. För första gången har bandet jobbat med en separat mixare, Joakim Lindberg, som också var den som spelade in och mixade första albumet.
🔵⚪️🔵
Men hur gör man egentligen den där Hey Elbow-övningen?
"Händerna på respektive axel, lyft armbågen mot skyn och vråla: HEY ELBOW!!”


Foto: Daniel Örtegren Desai
Ladda: https://www.dropbox.com/sh/swg0xvxf36b3rqr/AAAN1N1BQy6dDfQVp2SIMsdJa?dl=0
 
Adrian Recordings
  
magnus@adrianrecordings.com
www.adrianrecordings.com
 
ALICE BOMAN ALEXANDRA BERGER ANDREAS TILLIANDER BITCH HAWK BJÖRNS VÄNNER BOEOES KAELSTIGEN DAVID & THE CITIZENS DAVID FRIDLUND DEN SVENSKA TYSTNADEN DMITRY FYODOROV DÖDEN EDDA MAGNASON EMIL JENSEN FAMILJEN HENRIC CLAES HEY ELBOW JONAS LUNDQVIST LAAKSO LATELY LA LA MARCUS CATO MARCUS NORBERG AND THE DISAPPOINTMENTS MEDBORGARBANDET MF/MB/ OLD POIZON_SW3 PRINTER RA SHARIF SHE’S WILD AGAIN TONIGHT SURF PHILOSOPHIES SVART KATT THE BEAR QUARTET THE FINE ARTS SHOWCASE THIS IS HEAD ULF STURESON VED YAST NEED FOR SPEED BO MEHR BOB HUND SPUNSUGAR JH3 WHOMSOEVER TOI LET