Nieuwsbrief  MOTORWERK oktober 2012
Onze excuses voor de fout in de maand van de vorige nieuwsbrief: het was toch echt september - en niet juli zoals in de titel stond vermeld.
 
Terwijl u dit leest is het alweer enkele dagen november en de mooie dagen lijken nu toch wel te zijn verbruikt.
 
Tijd om weer wat te sleutelen, een boek te lezen of een DVD te bekijken. Voor de komende feestdagen heeft MOTORWERK leuke aanbiedingen!
 
Voor de feestdagen: een boek....
De schitterende nieuwe uitgave "Historische BMW Gespanne" van Stefan Knittel, H.-J. Schneider e.a. is nu met een mooie korting leverbaar via MOTORWERK voor € 44,- inkl. verzendkosten. Wel vragen wij u om m.b.v. een kort e-mail bericht aan ons uw koopinteresse aan te melden. Als wij 5 of meer meldingen binnen hebben, dan wordt dit boek ook daadwerkelijk in de webshop beschikbaar, plaatst u de echte bestelling en leveren wij u het boek voor de genoemde prijs.
 
Historische BMW Gespanne 1924-1976
1.Auflage 2012, Originalausgabe
280 Seiten, 415 Fotos (davon 19 in Farbe), 103 Prospektblätter (teilweise in Farbe), 26 technische Zeichnungen, 9 Tabellen
Format Inhalt 24 x 28 cm, Hardcover mit Schutzumschlag
ISBN D, A, CH: 978-3-7688-5801-4

 
....of een DVD met Nederlandse successen in de motorsport van weleer!
Deze DVD bevat het oorspronkelijke CASTROL filmverslag van de Zesdaagse 1954, verreden in Wales. De Nederlandse deelnemers Den Haan, Schram en Janssema (resp. nrs. 152, 10 en 36) wonnen de Zilveren Vaas ten overstaan van al hun concurrenten, afkomstig uit heel Europa.
 
Maar, ook andere motorsport-coryfeën uit die tijd zijn te zien, zoals Piet Knijnenburg, Kees van Rijssel, Driekus Veer en Teun de Vos. De heren Nortier en Harmsze - sleutelfiguren van het weekblad MOTOR - zijn ook van de partij. Een schitterend tijdsdocument in prachtig 16mm zwart/wit gefilmd en voorzien van het oorspronkelijke Nederlandse commentaar.
 
Bonustrack: KNMV Trial in Culemborg, 1955
 
Leverbaar uit voorraad uit de webshop van MOTORWERK:Webshop MOTORWERK
 
Jialing verhuist haar enorme fabriek
Een enkeling onder de lezers wist het al vanwege de aanschaf van een Jialing JH600B: de Jialing fabriek gaat verhuizen. En niet zonder reden. Een van de allergrootste fabrieken van motorfietsen (zo niet dé grootste) ter wereld is nu in de megastad ChongQing gehuisvest. Als we ons realiseren dat dit een stad is met 32 miljoen inwoners dan wordt duidelijk dat er op den duur problemen ontstaan. Een van die problemen was de stroom-voorziening.
 
Regelmatig moest deze fabriek van het stroomnet worden gehaald om ook andere verbruikers een kans op stroomgebruik te geven. Enfin, problemen waar wij ons hier geen voorstelling van kunnen maken.
 
Jialing heeft nu besloten dit probleem definitief op te lossen door ver buiten de stad een nieuwe fabriek te bouwen. De bouw daarvan is al ver gevorderd en vanaf januari 2013 moet volgens plan de productie daar starten.

Royal Enfield zijspancombinatie in Motorrad Gespanne Nr. 132
Ook onder Nederlandse zijspanliefhebbers is het Duitse blad Motorrad-Gespanne een begrip.
 
In de laatste uitgave nummer 132 staat een uitvoerig testbericht rond de klassieke zijspancombinatie o.b.v. het INDER Retro zijspan en de Royal Enfield 350 Bullet, beiden geleverd door MOTORWERK.
 
Samenvattend: met slechts 18 pk, maar een fiks koppel een verrassend wendbare en vlot rijdende combinatie waarbij tijdens de tests steeds twee volwassenen "aan boord" waren.
 
Belastingvrijstelling voor oldtimers afgelopen?
Er zijn ontwikkelingen aan de gang rond de belastingvrijstelling voor oldtimers (en dus óók de historische tweewielers) die belangrijk genoeg zijn om daar op te wijzen.
 
Op de website van de FEHAC - de belangenbehartiger van de gehele oldtimerwereld naar de overheid toe - staan deze ontwikkelingen: http://www.fehac.nl/
 
Afspraak maken met MOTORWERK?
Wilt u op uw gemak eens ons aanbod aan motoren met (of zonder) zijspan komen bekijken, maak dan gerust een afspraak! Overdag of zaterdags, maar altijd na afspraak.

 
Inhoud
 
Voor de feestdagen:  DVD en boek

Jialing nieuws: een enorme fabriek verhuist
 
Royal Enfield 350 Bullet in Motorrad-Gespanne Nr. 132
 
Belastingvrijstelling oldtimers afgelopen?
 

 
 
Voor de feestdagen
een boek....

 
....of een DVD met klassieke motorsport
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nieuwe fabriek Jialing...
...met veel van dergelijke hallen
 
 
 
 
RE350 Bullet/INDER in MG-132

 
 
 
MOTORWERK -  betaalbaar modern en klassiek motorplezier -  www.motorwerk.nl