Ferniseringer, fundamentalisme og fisser på Galleri Galschiøt
 
Der laves skulpturelle kusser på Galleri Galschiøt
 
  1. 20. Sept. Artist Talk/foredrag ved Galschiøt i Vejle (se kalender nedenfor)
  2. 30. Sept. Fernisering: Vejle Kunstforening udstiller Galschiøt.
  3. Konferencer på Galleri Galschiøt
  4. Rolling Tattoo Therapy laver skulpturelle kusser på Galleri Galschiøt
     
Kære
 
Så fik vi endeligt opstillet den 7 mand store havnearbejder-skulptur. Den blev indviet i Århus med pomp og pragt, med symfoniorkester, borgmestertale og meget andet under en strålende århusiansk sol. Den er allerede meget populær og vi er stolte af at have den stående. Se tv-indslag fra ferniseringen.
 
Nu hersker der så fred og ro på Galleri Galschiøt for første gang i mange måneder og vi tager os nogle velfortjente og lange kaffepauser. Dog er vi bestemt ikke arbejdsløse for Fundamentalism-projektet kører derudaf og vi har flere spændende projekter og happenings i støbeskeen. Fx COP15 i Bonn i november og Vejle kunstforening ferniserer en Galschiøt-udstilling d. 30. september.  
 
Galleri Galschiøt er efterhånden også et populært konferencested. I onsdags hold kunst- og kulturfestivalen Mod.Strøm fx et større arrangement om kulturudvikling på forladte steder, hvor 105 gæster hørte taler, debatterede, lod sig bespise osv. TV2-Fyn filmede live fra konferencen. På tirsdag får vi besøg af 20 industriledere, mens Odense kommune holder konference i november.
 
Udstillingen af Fundamentalism-skulpturen i Holbæk sluttede i denne måned efter at have tiltrukket et væld af borgere og turister sommeren over. Holbæk byforum har fortalt at de slet ikke kunne nå at fylde pjecer (med de 600 mørke og lyse religiøse citater) i holderne, så den har været populær.
 
Nu kan Abrahams Børn/Fundamentalism ses på Søndertorv i Vejle, hvor et par uvurderlige ildsjæle i samarbejde med provstiet sørger for at man i byen debatterer religion, kultur, ligheder og forskelle på en konstruktiv måde. Udstillingen går allerede godt og der er en masse spændende arrangementer i støbeskeen.  Vi arbejder pt. med at få udstillingen til hhv. Århus og Odense når den slutter i Vejle – mere om dette når vi får landet aftalerne smiley
 
Og så er Galleri Galschiøt i øvrigt fyldt med kusser. Ja, intet mindre! Mens vi invaderede documenta14 i Kassel i juni med flygtningeskibet, kom to piger forbi og var vildt interesserede i vores happenings og galleriet. Det er en tatovør fra Venezuela og en kunstterapeut fra Tyskland der tilsammen er Rolling Tattoo Therapy og de drøner rundt i deres campingbus kaldet The Pussy Wagon. Vi blev noget overraskede da de så kom forbi værkstedet i sommers og tilbød at hjælpe til. De blev flux involveret i et af Galschiøts mere artsy projekter om (med Galschiøts ord) at lave  kunstneriske poetiske kusser, der prøver at indfange poesien i de kvindelige kønsorganer, et projekt der trods års ideer og arbejde aldrig rigtigt var kommet fra start. Lige siden har de gæve piger hjulpet med at lave kæmpestore voks-vaginaer. De er faktisk enormt flotte og flere af dem er allerede blevet støbt i bronze. Se det var en af den slags historier man ikke hører så tit. (læs pigernes egen fortælling om projektet).
 
Gode efterårshilsner  
 
Lederskribent Lasse Markus og Galleri Galschiøt
 
EVENTS
 
Igangværende udstillinger
 
 
Abrahams Børn - Vejle
 
Udstillingensperiode: 1. september til 5. november
 
Hvad: Udstillingen med Galschiøts store Fundamentalism-skulptur er udstillet på Søndertorv i Vejle. I byens skoler og institutioner er opstillet skriftsøjle-skulpturer. Vi glæder os til at få afprøvet det nye skolemateriale om projektet og se, hvordan debatten udvikler sig i byen. Mere info her
 
 
 
Udstillingsperiode: 20. maj - 24 september.
Hvad: Dansk Billedhuggersamfund og Skulptur Ølgod inviterer til VIII Internationale Skulpturudstilling i Ølgod. Galschiøt bidrager med H.C. Andersen som Queer mens en lang række andre kunstnere fra ind- og udland deltager med flotte værker. Se katalog med skulptur-oversigt
 
Flygtningebåde med Galschiøts skulpturer besøger 23 tyske byer
 
Hvornår: 28. juli - 1. oktober, 2017
Hvor: Nordtyskland.
 
Hvad: Den omfattende Flygtninge-båds-turne går gennem 23 tyske byer, hvor der bliver sat fokus på flygtningestrømmene og de forfærdelige vilkår flygtningene flygter fra. I de enkelte havne vil der være debatmøder, musik, teater og andre arrangementer. Turneen er arrangeret af  'Outlaw - die stiftung' med hjælp fra organisationen Levende Hav og Galschiøt. Der kommer mere om turneen i senere nyhedsbreve. Se her for mere info, seneste nyt og sejlplan.
 
 
 
September
 
Vejle Kunstforening udstiller Jens Galschiøt
 
Fernisering:  30. oktober kl 11.00.
Udstillingsperiode: 30. oktober til 15. november, 2017
 
Hvad: I forbindelse med den omfattende Abrahams Børn/Fundamentalism-udstilling i byen præsentere Vejle Kunstforening en række af Galschiøts andre skulpturer. Det indbefatte hjemløseskulpturer, voksbøger, HC Andersen som Queer, en skamstøttemodel, dele af 550+1, en stor havfrue og en række andre skulpturer. Mere info
 
 
Event: Artisttalk/foredrag ved Jens Galschiøt
 
Hvornår Onsdag den 20. september kl. 19.30
Hvor: Engelsholm Højskole, Engelsholmvej 6, 7182 Bredsten
Pris/adgang: Entre 100 kr. – og 50 kr. for medlemmer af Vejle Kunstforening og Højskolens venner. Billet købes ved indgangen. Højskolen serverer kaffe og kage.
 
Hvad: Oplæg og debat om politisk og aktivistisk kunst. Jens Galschiøt laver kunst med et stærkt humanistisk udgangspunkt – som mange af den grund kalder politisk kunst. ”Fundamentalism”- skulpturen med kunst- og dialogprojektet Abrahams Børn, der fokuserer på religiøs fundamentalisme, har til hensigt at etablere dialog og bygge bro mellem jødedom, kristendom og islam.
 

Oktober
 
Balanceakt-skulptur indvies af
Næstved Kunstforening
 
Fernisering:  25. oktober 
Udstillingsperiode: 25. oktober, 2017 og indtil verdens ende.
 
Hvad: For en del år siden lavede Næstved Kunstforening en meget populær udstilling overalt i byens rum. Siden da har de samlet ind til køb af en af de høje Balanceakt-skulpturer. Nu er det så lykkes og den bliver indviet i forbindelse med kunstforeningens 25-års jubilæum. Vi kommer forbi og installerer skulpturen og siger tillykke. Du er også velkommen. 
 
 
Offentlig rundvisning ved Galschiøt på Galleriet i Odense
 
Hvornår: 26. Oktober kl 19.
Hvor: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, Odense N.
Pris: 110kr 
 
Hvad: AOF arrangerer endnu en gang rundvisning på Galleri Galschiøt. Jens viser rundt og fortæller om sine skulpturer, happenings, lidt om sit liv og en del om sin motivation og forståelse af virkeligheden.
 
 
70 års fødselsdagsreception for Kurt Hansens Galleri Galschiøts produktionsleder
 
Hvornår: 27. Oktober.
Hvor: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, Odense N.
 
Hvad: Gennem 25 år har Galschiøts makker Kurt Hansen arbejdet som Galleri Galschiøt. Sidste år fyldte han 70, men vi har først nu (på hans 71 års fødselsdag) fundet tid til at fejre det ordentligt. Uden Kurt var mange af de største projekter aldrig blevet til noget så kom og ønsk ham tillykke og drik et glas på hans helbred.
 
November
 
COP23-klimatopmøde i Bonn
 
Hvornår: 7.-19. november.
Hvad: Galleri Galschiøt satser vanen tro på massiv tilstedeværelse i forbindelse med klimatopmødet, med isbjørne, frihedsgudinder og måske et skib med klimaflygtninge. Topmødet skal være med til at afgøre om vores i en verden der er kriisk eller katastrofalt præget af klimaforandringer (som den kvikke læser vil kunne se bliver der ikke sparet på de store og dommedagsagtige ord - desværre ved undertegnede lidt for meget om emnet til at kunne skrive en optimistisk version). 
 
 
Unbearable til New York
 
Hvad: Vi arbejder på at få transporteret Unbearable direkte til New York efter COP23 og udstille skulpturen ved Central Park eller foran det naturhistoriske museum. Meningen er at markere den stadigt stigende CO2 udledning og USAs svigt med udtrædelsen af Parisaftalen. 
 
 
Offentlig rundvisning ved Galschiøt på Galleriet i Odense
 
Hvornår: 23. November kl 19.
Hvor: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, Odense N.
Pris: 110kr 
 
Hvad: AOF arrangerer endnu en gang rundvisning på Galleri Galschiøt. Jens viser rundt og fortæller om sine skulpturer, happenings, lidt om sit liv og en del om sin motivation og forståelse af virkeligheden.
 
 
Besøg Galleri Galschiøt
 
Galleri Galschiøt er billedhuggeren Jens Galschiøts værksted og museum på 2.500 m2. Det er et af Danmarks mest spektakulære og største private kunstværksteder. Stedet bugner af aktivitet, og der er, foruden kunstnerens værksted, også bronzestøberi, Galleri-butik, kunstskoler, pilefletværksted, Tv-studier, skulpturpark og et 400 m2 stort kunstgalleri.

Hele området er på ca. 10.000 m2 og er åbent for publikum på alle arbejdsdage mellem kl. 9 og 17 og søndage fra 12 til 16. Der er lukket om lørdagen.
 
Man kan bestille rundvisninger med guide. Fri entré.
 
Adresse er: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, 5270 Odense N -  Email:  aidoh@aidoh.dk  -  Info se galleriets webside:   - Tlf: 6618 4058 
 
Skulpturen Fundamentalism.
 
 
Flygtningeskibet, documenta14, Kassel
 
 
Flygtningeskibet MS Anton
 
 
Se bl.a. hele den 60 meter lange skulptur 550+1 i Fredericia
 
 
Den kurdiske kunstner Avaan modellerer ansigter til havnearbejderskulpturen ud fra gamle billeder af arbejderne.
 
En af de 7 havnearbejdere der udgør skulpturen 'Kaffebrættet' til Århus havn.
 
Skriftsøjle - Danmark
 
 
Sejlplan for flygtningeskibets tysklandsturne
 
 
 
Galleri Galschiøt
 
 

 
Denne mail er udsendt fra billedhuggeren Jens Galschiøts værksted.
Kontakt til værkstedet:
Galleri Galschiøt
Banevænget 22
5270 Odense N

Tlf : (+45) 6618 4058
Fax:(+45) 6618 4158
E-mail: aidoh@aidoh.dk

websider:
Til
Galleri Galschiøt
Database over Galschiøt skulpturer (ikke opdateret ;-)

Portræt af Galschiøt med link til alle projekter fra hans værkstedet(PDF på engelsk)
200 sider E-bog om Galschiøt på dansk (PDF)

 
 
****************************************** 
 ******************************************
 
Af- og tilmelding af nyhedsbrev fra Jens Galschiøt
Vil du slettes fra denne infoliste så klik her: Afmeld min e-mail fra denne liste
Vil du opdatere dit navn-email m.m på listen:  Opdater min profil
Vil du tilmelde dig til infoliste, så tryk her: Tilmelding til Galschiøts infoliste