Ako ne se chete kliknete  
 
“Smart Buildings” - изложба и конференция за Югоизточна Европа ще се проведе за първи път в България в периода 29-31 май 2013 г. в София. Според експерти пазарният сегмент на интелигентните сгради притежава потенциал за развитие и те предричат бум в зеленото строителство.   
 
Сградите са най-големият консуматор на енергия, чрез инвестиции в иновативни системи за сградна автоматизация и софтуер се постига над 45 % икономия на разходите, намалява се значително въглеродният отпечатък и се осигурява максимален комфорт за обитателите.
 
“Smart Buildings” ще обхване софтуер за управление на инсталациите и оборудването в сградите, системи за сигурност, вентилация и климатизация, управление на аудио- и видео системи, осветление и мн. др.
Виа Експо ви кани да станете част от изявата и да запознаете специализираната  аудитория - архитекти, предприемачи, проектанти, строители и крайни клиенти с предимствата на вашите продукти и услуги. 

Този брой на електронния бюлетин е посветен на фирма „Умен Дом“, участник в изложението и на част от партньорите на изявата.

Приятно четене от екипа на Виа Експо!

 
      УМЕН ДОМ  -  Интервю с г-н Димитров
 
1. Моля представете дейността на вашата фирма.

„Умен Дом“ ЕООД е нова и динамично развиваща се компания в сектора на технологиите за домашна и сградна автоматизация.  Тя е един от лидерите на българския пазар, предлага комплексни и гъвкави решения по изграждането и интеграцията на високотехнологични системи, изпълващи със съдържание понятието Smart Home. Само с едно докосване могат да се извършат редица дейности - движение на щори, сенници, врати, регулиране на температурата в сградата, активиране на системата за сигурност, включване на аудио-видео техника и др.  

2. С какво се отличават вашите продукти и къде намират приложение?
Ние залагаме на качествени продукти като тези на американската фирма Control4, които са едни от водещите световни компании в този сектор. Друго основно наше преимущество е, че системата, която ние предлагаме, обхваща  ...
 
  BASSCOM – партньор на “Smart Buildings”
Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ) е създадена през 2001 г. В асоциацията членуват повече от 45 водещи фирми, които разработват софтуерни продукти и системи и предлагат услуги за цялостни ИТ решения. Софтуерната индустрия е сред малкото български индустрии с висока добавена стойност и конурентноспособност в световен мащаб, осигуряваща изключителни възможности ...
 
  HiddenWires  - медиен партньор на “Smart Buildings”
HiddenWires е един от водещите информационни портали в областта на домашната автоматизация. Той издава он-лайн списание и електронен бюлетин с фокус върху системи за контрол, домашно кино и аудио-видео системи, електроника, окабеляване, конектори, асансьори и подсистеми, които се използват в жилищните инсталации. HiddenWires предлага информация за продукти и услуги, новини, статии, казуси, събития и обучения и др. Регистрирайте се за безплатен ...