Flash
Juli 2021
 

 
In deze nieuwsbrief:
  • Askoy II
  • West-Hinder III ontdokt
  • evenementenkalender
We zijn weer begonnen met het maken van filmpjes en ditmaal trokken we naar Oostende en Zeebrugge. Een eerste filmpje betreft ons lid VZW Save Askoy II in Zeebrugge.
 
 
Op bezoek bij
Save Askoy II
We konden kennismaken met de twee enthousiaste broers Wittevrongel die ondertussen al een tiental jaar bezig zijn met de restauratie van de Askoy II. In ons filmpje geven we een deel weer van het verhaal dat Piet en Staf je met veel animo brengen. De geschiedenis van het schip mag niet verloren gaan en moeten we bewaren. Ook minister Matthias Diependaele (onroerend erfgoed) was tijdens zijn bezoek in Zeebrugge onder de indruk en besloot de procedure tot bescherming van de Askoy II op te starten. Een bescherming als varend erfgoed van het schip, zou mooi zijn voor al het werk die Piet en Staf samen met hun vrijwilligers al verzet hebben. En verder werken aan de restauratie blijven ze doen want een tewaterlating op 8 april 2022, geboortedag van Jacques Brel, is nog altijd de droom. 
Maar restaureren kost geld, er zijn al vele sponsors, zowel particulieren als bedrijven. Maar er komen nog een paar grote investeringen aan, boegschroef, zeilen en want. Je steun is dus altijd welkom.
 
Bezoek ASKOY II

vzw SAVE ASKOY II
Lanceloot Blondeellaan 21-c
B - 8380 ZEEBRUGGE
  reserveer uw bezoek via
Piet Wittevrongel
0475 918 097
of
Staf Wittevrongel
0477 376 819 
 
Droogdokkensite Antwerpen
ligplaats voor West-Hinder III 
Nadat op 7 juli 2021 de West-Hinder III het droogdok 4 kon verlaten en tijdelijk aan de kade van het Kattendijkdok lag, werd het schip uiteindelijk op 22 juli 2021 verplaatst naar haar definitieve ligplaats in dok 1 naast de Kattendijksluis. Een prachtig zicht voor wie vanuit de stad naar de droogdokkensite rijdt. De vele vrijwilligers van MPM Stichting blijven onverdroten verder werken aan het verder in orde brengen van het lichtschip dat ondertussen beschermd varend erfgoed is geworden. De planning is nog steeds om in april/mei 2022 het schip regelmatig open te stellen voor het publiek. 
foto's © Danny Deckers
 
 
Evenementenkalender
in september...
Kijk zeker ook even naar de evenementenkalender op onze website. Na alweer een zomer zonder grote evenementen zal het vaarseizoen toch mooi afgesloten worden. Van aan de kust tot ver in het binnenland is er feest...
 
 
 
 
Voor meer info, vragen of meldingen:
Danny Deckers, communicatieverantwoordelijke, 
gsm 0475 45 18 00 

 
WORD OOK LID
van Watererfgoed Vlaanderen
 
en/of
INSCHRIJVEN OP DEZE NIEUWSBRIEF
 
contact Philip

 
 

VRAGEN?
OPMERKINGEN?
MELDINGEN?
 
contact Danny

Watererfgoed Vlaanderen    www.watererfgoed.be
U KRIJGT
 
deze nieuwsbrief toegestuurd omdat u lid bent van een vereniging die lid is van Watererfgoed Vlaanderen of omdat we denken dat u sympathie heeft voor het watererfgoed in Vlaanderen.
 
Wenst u deze nieuwsbrief niet langer te ontvangen dan kan u zich uitschrijven via de link onderaan.