Efter otaliga krokben för sig själva, långa nätter, rastlöshet och en olycka som höll på att sabba precis allt, är Need For Speed är äntligen klara med sitt debutalbum och idag den 29e November får vi alla höra. Martin och Felix har under några år släppt en rad singlar som alla tagit dem ett steg längre in i folks medvetande. 

”Detta ett album som har tagit oss alldeles för lång tid att få ihop. Vi har båda två en oerhörd rädsla för att stå stilla vilket har bidragit till att vi ständigt har velat förnyat oss. Efter en spelning i Litauen där Martin trillade av scenen och spräckte skallen bestämde vi oss för att dra i nödbromsen, vilket fördröjde albumet några månader, och ge ut det vi har hittills under namnet “Split Visions”. Se det som en best of, so far...”
- Need For Speed

Artist: Need For Speed 
Album: Split Visions
Släppdag: 29 November
Skivbolag: Adrian Recordings
I sammarbeta med Progress Productions för CD

Spotify: https://open.spotify.com/album/6FOC3WrnhUdiqtvfmCXPL3?si=JF5VnGc2Sim0hQhD_9q51Q
iTunes: https://music.apple.com/se/album/split-visions/1486355996
 
CD: http://www.progress-productions.com/product/need-for-speed-split-visions/
 
Foto: Viktor Iversen
Pressbilder: https://www.dropbox.com/sh/309qwu6yncs9tbi/AAB-b6WhJjRjjPLSzvzGuIlla?dl=0

Men allt börjar i Malmö.  

2013 släpper, då kvintetten, RA sin debut-EP ”Bloodline" och bollen är satt i rullning, 2015 kommer debutalbumet ”Scandinavia" och medlemmarna tatuerar in 040, 2016 släpps bandets senaste EP "Then I Woke Up In Paradise" där vi för första gången får höra Martin Nilsson sjunga. Det skulle visa sig inte vara för sista gången. Natten till den 2 juli 2017 gör Need For Speed sin första låt tillsammans (Dancing in Tears) och strax efteråt går Martin och Felix in i studio i Stockholm tillsammans med Johan T Karlsson aka Familjen för att påbörja det som nu är delar av Need For Speeds debutalbum. Många studiotimmar har även spenderats i Malmö tillsammans med Joakim Lindberg i studio Sickan och efter 4 st fristående singlar är debutalbumet ”Split Visions” äntligen här, producerat av Johan T Karlsson, Joakim Lindberg, Felix Mårtensson och Martin Nilsson. Ett album som har flera nyanser än singlarna, en större palett av känslor, en längtan efter något annat än den onödiga feeling som gör att man kommer hem kl 08:00 på morgonen. En känsla av att ständigt sabba för sig själv och förhoppningen att någon tar emot den villkorslösa kärleken. 

 
Savant
Albumet är nyanserat och djupt, har en stor palett av känslor och en längtan sprungen ur att ta sig ur destruktiva mönster med förhoppningen att någon tar emot den villkorslösa kärleken. Med ett subtilt mörker, smekande synthar och tunga droppar av elektroniska tårar utforskar Need For Speed de mer romantiska och svala vrårna av elektronisk popmusik.
 
Gaffa
Den sedan tidigare GAFFA-uppmärksammade och -hyllade duon släpper ÄNTLIGEN ett debutalbum. För vänner av syntig mörk pop som Lust For Youth och Dinner.

1. Russian Love Poem
2. Soft Touch
3. Boys and Girls
4. Gold Rush (I Keep On Waiting)
5. Loved One
6. Dancing in Tears
7. No Service
8. Race For Life
9. C/o - Tidigare släpps som singel.
10. Shared Secrets

 
Album-omslag: https://www.dropbox.com/s/igt8iu1rh4nb1fz/SV_COVER_DIGITAL_1.12.jpg?dl=0
 
Vilnius: https://www.dropbox.com/sh/bfiiulq0vskcj9k/AAAaYNwdX3vU3p7Ht1Xrm8Jsa?dl=0
 
Vi spelade på en avstängd tågstation i Vilnius, Litauen. Det hade spöregnat hela dagen och kanten blev praktiskt taget osynlig från scenen. I nästa sista låten trillade Martin ner från ca två meters höjd och slog huvudet i ett järnvägsspår. Vi spelade klart den sista låten för att sedan hoppa på ambulansen som stod och väntade. Kom tillbaka till järnvägsstationen två timmar senare med en vad vi tror var en hormonspruta han fick i skinkan samt två A4 med restriktioner på vad han fick/inte fick göra framöver. I stort sätt ingen kunde engelska så allting va väldigt oklart. 
 
Direkt vi kommit till Sverige bokade fick Martin akuttid samt röntgen vilket visade på ett spräckt tinningben samt nedsatt hörsel och tinnitus. Först några veckor efter detta kunde vi avsluta de sista låtarna (“Race For Life” samt “Boys and Girls”).

magnus@adrianrecordings.com
www.adrianrecordings.com

ALICE BOMAN ANDREAS TILLIANDER BITCH HAWK BJÖRNS VÄNNER BOEOES KAELSTIGEN DAVID & THE CITIZENS DAVID FRIDLUND DEN SVENSKA TYSTNADEN DMITRY FYODOROV DÖDEN EDDA MAGNASON EMIL JENSEN FAMILJEN HENRIC CLAES HEY ELBOW JONAS LUNDQVIST LAAKSO LATELY LA LA MARCUS CATO MARCUS NORBERG AND THE DISAPPOINTMENTS MEDBORGARBANDET MF/MB/ OLD POIZON_SW3 PRINTER RA SHARIF SHE’S WILD AGAIN TONIGHT SURF PHILOSOPHIES SVART KATT THE BEAR QUARTET THE FINE ARTS SHOWCASE THIS IS HEAD ULF STURESON VED YAST NEED FOR SPEED BO MEHR BOB HUND SPUNSUGAR ALEXANDRA BERGER