Nieuwsbrief 07 - December 2012
IN DEZE NIEUWSBRIEF
AGENDA

2-6 januari 2013

Techniekweek Inzell voor clubselectie IJsclub Haarlem

31 jan.-6 feb. 2013
Techniek Trainingsweek Inzell
voor deelnemers IMSSC-competition
 
7-13 februari 2013
Techniek Trainingsweek Berlijn voor deelnemers IMSSC-competition
 
TIP - TIP - TIP

SNELLE EN LANGZAME KOOLHYDRATEN
 
Koolhydraten zijn de belangrijkste bron van brandstof tijdens (intensieve) inspanningen.
 
Eet als sporter dus voldoende koolhydraten, maar let op: snel verteerbare koolhydraten, zoals vruchtensappen, snoep, koekjes, cake en frisdrank, worden eerder als vet opgeslagen.
 
Eet daarom voornamelijk ‘langzame koolhydraten’, zoals havermout, volkoren brood, pasta, aardappelen en rijst. Deze worden minder snel verteerd, hebben daarom minder kans om als vet te worden opgeslagen en bevatten vaak ook nog eens veel voedingsvezels.

TIP - TIP - TIP
  
VOLG SCHAATSTRAINING ADVIES & BEGELEIDING VIA SOCIAL MEDIA

Facebook.com/Schaatstraining (vriendenpagina, voor leden Facebook)  

F
acebook organisatiepagina (openbaar voor niet-Facebook-leden)

      
 
Schaatstraining
advies & begeleiding
   
Wat een fantastisch jaar!
Met maar liefst 11 trainingsweken, vele clinics, een groeiend aantal deelnemers aan de persoonlijke begeleiding, deelnemers uit Nederland EN buitenland en een drukbezochte Relatie Trainingsdag kunnen we bij Schaatstraining advies & begeleiding terugkijken op een fantastisch 2012. In totaal hebben we dit jaar 70 schaatsers begeleid!
 
Natuurlijk zijn we pas halverwege het schaatsseizoen, en dus midden in de techniektrainingsweken, schaatsclinics en persoonlijke schema's. Toch willen we, zo eind van het jaar, iedereen via deze weg alvast bedanken voor de enthousiaste deelname aan de verschillende activiteiten.
 
Geweldig mooi en dankbaar werk om op deze manier met sporters te werken. Super dat de vraag maar blijft groeien! Dank aan iedereen en maak er een fantastische tweede helft van het seizoen van!
 
Schaatstraining advies & begeleiding
Leen en Monique
 
Techniekweken najaar in Inzell en Erfurt: top!
Half november waren we met een groep in Inzell om rustig aan de techniek te werken. Topijs, topuren en topdeelnemers. Een superweek!
 
Nog geen twee weken daarna vertrokken we alweer naar Erfurt. Met maar liefst 16 masters die daar deelnamen aan de "9th Erfurt Criterion", een internationale wedstrijd voor masters over een 500, 1000, 1500 en 3000 meter. Met twee dagen wedstrijdvoorbereiding, twee dagen wedstrijd en drie dagen techniektraining op basis van filmmateriaal uit de wedstrijden, was ook dit een uitermate mooie week.
 
Bekijk de fotoimpressies van beide weken op onze openbare Facebook-pagina.
 
Trainingsweken 2e helft winterseizoen
Ook in de tweede helft van het winterseizoen staan er weer drie trainingsweken op het programma.
 
De eerste is op verzoek van de Clubselectie van IJsclub Haarlem. Met maar liefst tien junioren zullen we van 2 tot 6 januari in Inzell aan de techniek werken, om hen klaar te stomen voor de belangrijkste periode van het seizoen!
 
De andere twee weken zijn specifiek voor Masters die deelnemen aan de internationale Sprint- (Inzell) of Allroundwedstrijd (Berlijn). Voor deze beide weken is er nog plek:
 
Sprintweek Inzell
Rondom de '16th International Sprint Classics' voor Masters op 2 en 3 februari 2013 in Inzell organiseren we een trainingsweek die in het teken staat van de sprint. We starten op donderdagmiddag 31 januari en sluiten af op woensdagmorgen 6 februari.
 
Trainingsweek Berlijn
Voor de allroundliefhebbers organiseren we de week erna een trainingsweek rondom de '16th International Mastercup Berlin' op 9 en 10 februari. Ook hier starten we met wedstrijdvoorbereiding op donderdagmiddag (7 februari), volgen er in het weekend twee wedstrijddagen en werken we tot slot nog drie dagen aan de techniek, waarbij we eindigen op woensdagmorgen 13 februari.
 
Interesse? Mail dan naar info@schaatstrainingadvies.nl.
 
Zomerijs 2013
Nu al is er veel vraag naar trainingsweken op het zomerijs van Inzell. Inmiddels is bekend dat de Duitse bond voor 2013 gekozen heeft om het zomerijs aan Erfurt toe te kennen. En dat betekent dat andere Duitse ijsbanen in juli niet mogen openen.
 
Trainingsweken Inzell
In juli 2013 is er in Inzell dus géén zomerijs! Wel zal de baan van Inzell al vanaf 1 september haar deuren openen, en wellicht zelfs al vanaf half augustus. Vanaf de eerste week dat de hal open is, zal Schaatstraining advies & begeleiding daar t/m november veelvuldig trainingsweken organiseren. Vanaf begin april kun je je hiervoor aanmelden.
 
Zomerijs Erfurt
Daarnaast zal, als daar voldoende animo voor is,  Schaatstraining advies & begeleiding in juli een Techniek Trainingsweek in Erfurt organiseren. Heb je interesse, meld dit dan via info@schaatstrainingadvies.nl