Juni 2016

 Op vakantie!
De vakantietijd komt er aan en dat betekent dat veel Nederlanders weer naar het buitenland vertrekken. Zon, zee, strand, bergen of een heerlijke citytrip... het maakt niet uit wat je gaat doen, als je je zaken goed regelt. In deze nieuwsbrief vind je een aantal aandachtspuntjes om je vakantie onbezorgd te laten verlopen. Een goede voorbereiding is het halve werk!
 
 
 
Bellen & SMS-en in het buitenland
Wanneer je in een ander EU-land mobiel belt, sms-jes verstuurt of surft, geldt er een maximum voor de kosten die je provider kan rekenen. Als je de grens oversteekt, moet je provider je een sms sturen met de daar geldende tarieven. Om te voorkomen dat je naderhand een torenhoge rekening voor dataverkeer krijgt, wordt het dataverkeer geblokkeerd zodra de kosten hiervan de 50 euro (of een overeenkomstig bedrag in een andere valuta) overschrijden. Je ontvangt ook een bericht wanneer je op 80% van het maximum zit. Zo kun je zonder problemen in contact blijven met al je vrienden.
Lees verder >>
 
 Ziek op vakantie?
Vergeet  je Europese gezondheidskaart (EHIC) niet aan te vragen. Met de EHIC heb je recht op noodzakelijke medische zorg tijdens een tijdelijk verblijf in landen die vallen binnen de EEG (dit zijn de EU, Noorwegen, IJsland en Liechtenstein) en Zwitserland. Met de EHIC wordt medische hulp voor Nederlandse verzekerden in het buitenland en de afwikkeling rondom de verleende hulp voor buitenlandse zorgverleners vergemakkelijkt. Je denkt er liever niet aan, maar als er iets gebeurd, ben je in ieder geval goed geholpen!
 
Lees verder >>
 
 
Passagiersrechten-app
Ooit gestrand op een Europese luchthaven? Je bagage kwijtgeraakt? Met deze gratis app van de Europese Commissie kun je overal onmiddellijk zien wat je rechten zijn. Dat scheelt een hoop stress. Via Itunes en Google Play te downloaden voor alle besturingssystemen.
Lees verder >>
 
Huisdier mee?
Wanneer je geliefde hond, kat of ander huisdier mee op reis gaat, is het noodzakelijk dat je je vooraf goed informeert over eventuele vaccinaties en andere regelingen. De invoereisen voor dieren zijn per land namelijk verschillend en Fikkie aan de grens achterlaten is natuurlijk geen optie!
Lees verder >>