Nieuwsbrief GV Delta Sport
Hoe uitdagend kan je een parcours maken in de turnhal voor kind- en oudergym? Lees het in deze nieuwsbrief en bekijk de mooie foto's van het parcours.
 
Kijk op https://www.deltasportgym.nl                          
Heb je vragen mail dan naar info@deltasportgym.nl  
Vrijdag 4 februari 2022 nummer 358
Nieuwsbrief is ook te lezen op de website                       
              
                                                                                      Acrogym traint op maandag, woensdag en zaterdag
  
Wil je ook sponsor worden van GV Delta Sport?          Heb je nog een turnpakje thuis hangen?
                                                                                        Breng deze mee naar de turnhal
                                                                                        Verkoop het aan ons kledingrek
 
Veel foto's van activiteiten GV Delta Sport zijn inmiddels op facebook gvdeltasport geplaatst
   
Inmiddels nieuwe editie op facebook gezet. De laatste editie op 1 februari 2022
Vraag alle info op bij info@deltasportgym.nl
De wedstrijden voor de selecties komen er aan
In een razend tempo wordt er door de KNGU allerlei wedstrijden voor diverse wedstrijdselecties neergezet vanaf zaterdag 19 februari. Zowel voor de dames turnen, herenturnen en acroselecties. Het is nog even gissen na wat voor inhoud de wedstrijden krijgen maar duidelijk is dat we weer aan de bak kunnen met zijn allen.
Dit is wat wij op dit moment weten en natuurlijk praten we je daar wekelijks over bij.
Herenturnen:
Zaterdag 19 en zondag 20 februari organieert GV Delta Sport een herenturnwedstrijd in de turnhal van Laco Sportcentrum. Het is een districtwedstrijd maar we krijgen nog antwoord of het een plaatsingswedstrijd is of een kampioens district wedstrijd.
Deelname is vanuit Limburg, Brabant en Zeeland en naturlijk met de heren van GV Delta Sport (nader info volgt)
Turnendames:
In Breda vinden op 19/20 februari en 12/13 maart plaatsingswedstrijden voor de 1e,2e en 3e divisie.
Deelanme van GV Delta Sport is: Zaterdag 19 februari: ronde 2 Lisa en Deniz (jeugd). Zondag 20 februari: ronde 3: Saphira van Dam, Floor, Yasmijn en Lisa B (supplement 3 pupil 3). Zaterdag 12 maart: (ronde nog niet bekend) Niv. 4 pupil 1: Suzie. Niv.4 pupil 2 Guusje, Faya en Rosanne Mol. Zondag 13 maart: (ronde nog niet bekend) Esmee van der Moezel, Naomi van der Stel, Kristel Klink, Nienke Grauss, Indy Smit, Rosanne , Zena Wijers en Floor Raats.
C-selectie turnen dames:
De grote groep turnsters van de C-selectie dames gaan op zaterdag 19 en zondag 20 februari ook de eerste wedstrijd turnen in Breda. Op dit moment is daar nog geen indeling van bekend maar wij volgen het nauwlettend.
Acrogym:
In Oss een oefenwedstrijd District Zuid op zaterdag 19 februari voor de CF/D/E niveau:
Deelname van GV Delta Sport: Daphne Rotte, Jara Schot, Yarah Zoutewelle (c-senioren). Amy Leijet, Faya van Wensen ( C-junioren), Anouk Hofman, Senne Groenendijk en Tess van Kooperen (D-jeugd). Annegreet de Ronde, Evi van Dongen, Kayleigh Schoute (D-senioren). Guusje Hoek, Nikki Vrijland (D-jeugd). Amy van Almenkerk en Nienke Grauss (D-junioren). Ilse de Ronde, Linne Timmerman, Sam Bertels (E-instap). Indy Kromdijk, Kayley van den Hoek, Norah van Weelden (E-jeugd). Lisa de Bruine en Mirthe Giljam (E-jeugd). Emy van Bleijswijk en Evi van Almenkerk (E-Senioren). Norah Koster en Yvonne van Dam ( E-senioren).
Zaterdag 19 maart organiseerd GV Delta Sport District acrowedstrijd voor niveau E/D in de turnhal Laco Sportcentrum
 
Turndames houden een onderlinge oefenwedstrijd
Een deel van de groep turnendames van GV Delta Sport
 
Het is weer even geleden dat de damesturnen een echte wedstrijd hebben gehad. Sommige een paar in november maar een groot aantal turnsters nog helemaal niets. Goed nieuws is dat over een paar weken de wedstrijden gaan starten. Maar de trainers van turnendames lassen zelf een veredelde oefenwedstrijd in op zaterdag 12 februari in de turnhal. Daar gaan ze testen hoe de turnsters ervoor staan.
Programma: 10.45 uur warming-up 11.30 uur start wedstrijd. 14.30 uur einde wedstrijd. Toeschouwers mogen kijken vanaf de tribune. 
 
Prachtig parcours voor de
allerkleinste van GV Delta Sport
Afgelopen week waren er weer mooie parcoursen gebouwd in de turnhal voor de allerkleinste deelnemers aan kind- en oudergym. Wat je ook maar kon bedenken van klimmen, dalen, vallen, springen, kruipen en vooral balanceren was te vinden in het uitgezette parcours. We hebben weer van al die blije gezichten wat mooie foto's gemaakt.
   
   
 
   
   
   
Een toren bouwen is ook even een mooie afleiding naar alle inspanning op het parcours.
 
Freerunnen aan het voorbereiden
voor de Zeeuwse kampioenschappen
De Zeeuwse freerun kampioenschappen staan gepland op zaterdag 26 maart. De uitgestelde kampioenschappen van vorig jaar wegens de lockdown krijgen dus een vervolg. De inschrijvingen zijn weer open gesteld en de inschrijvingen die gedaan zijn vorig najaar blijven natuurlijk gewoon staan. 
  
 
Veel animo voor de freeruntraining die weer helemaal als van ouds gaan met opdrachten en vele uitdagingen. de trainers werken weer aan de basis.
 
Dinsdag 8 februari een film
over turnster Olga in FiZi
Ga naar www.fizi.nl en koop een kaartje voor de mooie indrukwekkende film over Olga de turnster.
dinsdag 8 februari 2022 - 14:00 uur
dinsdag 8 februari 2022 - 19:30 uur

Frankrijk / Zwitserland / Oekraïne, 2021De 15-jarige Olga is een van de beste Oekraïense turnsters van het moment en een kampioen in de dop. Ze kan aan niets anders denken dan trainen voor het EK dat steeds dichterbij komt. Maar als het journalistieke werk van haar moeder hun levens in gevaar begint te brengen, wordt Olga voor haar eigen veiligheid naar een gastgezin in Zwitserland gestuurd. Met een flinke dosis toewijding, magnesium en strak ingetapete polsen stort Olga zich op haar turnroutine om zo een felbegeerde plek in het Zwitserse team te bemachtigen. Wanneer in Kiev de Euromaiden-protesten losbarsten – met haar moeder en beste vriendin in de frontlinie – wordt Olga verscheurd tussen haar sportieve ambities en de liefde voor haar geboorteland. Olga is een ontroerend verhaal over fysiek krachtige, maar mentaal kwetsbare jonge turnsters.
85 minuten
drama
Regie: Elie Grappe
Met: Thea Brogli, Nastya Budiashkina, Sabrina Rubtsova
Nieuwe regels vanaf woensdag 26 januari:
–Bij binnenkomst van Laco vanaf 13 jaar mondkapje dragen tot de sportruimte
–Vanaf 18 jaar een Qr-code laten zien bij ingang Laco, trainers en medewerkers, vrijwilligers uitgesloten
–De tribune is weer open maar dient 1,5 meter afstand te houden en alleen zitplaatsen.
Recreatiegym op donderdag en vrijdag
De recreatiegym op donderdag en woensdag trekt weer nieuwe leden aan. De donderdag is weer groeiend zo ook weer de vrijdagmiddag. Gezien de aantrekkingskracht zoeken wij nog trainers voor de vrijdagmiddag zodat we daar wat ruimer in ons jasje zitten. heb je interesse om mede les te geven meld ons dat.
  
      
Voor de vrijdagmiddag zoeken wij extra leiding tussen 14.30-16.00 uur.

Voorselectie turnen met uitzicht op de wedstrijd selecties
Er wordt iedere week twee keer hard gewerkt door deze jonge turnsters op allerlei basisoefeningen. Twee trainingen van ieder anderhalf uur geef al snel een indruk dat er aardig talent tussen zit. Maar ieder op zijn eigen kracht en mogelijkheden komen deze turnsters stap voor stap om in de toekomst aan echte wedstrijden mee te doen. Dit duurt nog even en er zal nog vele uren getraind moeten worden in de turnhal.
   
Balanceren op de balk......
 
Wij zoeken vrijwilligers die een
steentje bijdraagt aan GV Delta Sport
Het is zeer noodzakelijk dat ouders van onze leden af en toe meehelpen binnen de club. Dan moet je denken op het moment dat we wedstrijden organiseren om op- en af te bouwen. Maar ook gewoon de muziek verzorgt en mee helpen bij de catering. Maar ook gewoon vooraan staan bij de medaille uitreiking of ook als jurylid wil fungeren.
Meld je aan: info@deltasportgym.nl en wij vertellen met veel plezier waar we je hulp echt nodig hebben
 
Wij zoeken zeer dringend ouders
die als jurylid willen opgeleid worden
 
Willen we dat in de komende jaren onze selectie turnsters aan wedstrijden meedoen? Dan is het zeer dringende oproep om als ouder je aan te melden voor opleiding jurylid.  Hebben wij geen juryleden dan komen die wedstrijden in gevaar.
Het is geen moeilijke opleiding en gebeurd deels digitaal. Je hoef slechts één of twee keer te jureren in het jaar en daar zetten wij een vergoeding tegenover. help ons echt uit de brand en stap die aarzelende drempel over.
info@deltasportgym.nl
 
Acrodemogroep maakt trainingschema
Trainingsdagen voor de Acrodemogroep:
Zondag 13 februari
Zondag 27 februari
Zondag 13 maart
Zondag 27 maart
 
Wie wil er op vrijdagmorgen kind- en oudergym geven
-Eén van onze trainers is binnenkort met zwangerschapsverlof
Wij zijn op zoek naar een trainster/begeleider voor de vrijdagmorgen bij kind- en oudergym. Op dit moment gaat onze huidige trainer binnenkort met zwangerschapsverlof en zou fijn zijn dat we hulp krijgen om deze te vervangen voorlopig. Wij helpen je met opstarten en begeleiden je om met plezier de allerkleinste kinderen plezier te geven op deze vrijdagmorgen dat bestaat uit twee lessen van 09.30-10.30 uur en 10.30-11.30 uur.
Heb je vragen en/of wil je aanmelden dan kan dat bij info@deltasportgym.nl of Kees Verkerke 0651402279
 
OZAK op zaterdag 2 en zondag  3 april 2022
 
Zeeuwse Freerunning kampioenschappen
 
-Zaterdag 26 maart tussen 09.00-13.00 uur
 
De Zeeuwse Freerunning kampioenschappen was gepland in het najaar van 202 maar door de corona en lockdown waren we verplicht deze te verzetten naar zaterdag 26 maart 2022. Al aardig freerunners staan ingeschreven maar wil jij ook meedoen dan kan je nu weer opgeven.
 
Nieuw landelijke wedstrijdkalender voor de Acrobatische Gymnastiek
 
ABC-niveau
Zaterdag 26/27 maart 1e plaatsingswedstrijd ABC-niveau en 2e plaatsingswestrijd ABC-niveau in Oss
Zaterdag 23/24 april 3e plaatsingswedstrijd ABC-niveau en 4e plaatsingswedstrijd ABC-niveau in 's Hertogenbosch
Zaterdag 14/15 mei 5e plaatsingswedstrijd ABC-niveau en 6e plaatsingswedstrijd ABC-niveau in Hellendoorn
Zaterdag 21 mei 1e 1/2 finale DE-niveau en zondag 22 mei 2e 1/2 finale DE-niveua in s'Hertogenbosch
Zaterdag 28/29 mei 7e plaatsingswedstrijd ABC-niveau en 8e plaatsingswedstrijd ABC-niveau in s'Hertogenbosch
Zaterdag 11 juni finale DE-niveau in Kampen
Zateradg 25 juni finale BC-niveau en zaterdag 26 juni finale A-niveau in Rotterdam.
 
 
    
Agenda
Zaterdag 12 februari : C-selectie turnen dames gaan schaatsen in Rotterdam
Zaterdag 12 februari testwedstrijd voor turnen dames in de turnhal start wedstrijd 11.30 uur tot 14.30 uur
Zondag 13 februari Acrodemogroep training 11.00-13.00 uur in turnhal
Zaterdag 19 en zondag 20 februari districts heren turnwedstrijd in turnhal Zierikzee 
Zaterdag 19 februari oefenwedstrijd C/D/E-niveau acrogymnasten in Oss
Zaterdag 19 februari turnwedstrijd aantal turnsters van turndames en C-selectie DS in Breda
Zondag 20 februari turnwedstrijd aantal turnsters van turndames en C-selectie DS in Breda
Zondag 27 februari Acrodemogroep training 11.00-13.00 uur in turnhal
Zaterdag 12 maart turnwedstrijd aantal turnsters turndames en C-selectie DS in Breda
Zondag 13 maart turnwedstrijd aantal turnsters van turndames en C-selectie DS in Breda
Zondag 13 maart Acrodemogroep training 11.00-13.00 uur in turnhal
Zaterdag 19  districktsfinale E/D acrogymnasten in turnhal GV Delta Sport Zierikzee
Zaterdag 26 maart 2022 OZFK (Open Zeeuwse Freerun Kampioenschappen) in de turnhal GV Delta Sport
Zondag 27 maart Acrodemogroep training 11.00-13.00 uur in turnhal
Zaterdag 2 en zondag 3 april 2022 5e OZAK (open Zeeuwse Acro Kampioenschappen) In Laco Sportcentrum
Datum nog plannen voor gezamenlijke clubkampioenschappen Delta Sport en Turnschool Zeeland dames selecties
Clubkampioenschappen recreatieve groepen Delta Sport (onder voorbehoud nog geen datum)
Grote uitvoering alle leden GV Delta Sport naar 2022
  
     
      
Wij hebben ons best gedaan om de email adressen zo keurig mogelijk in te voeren en in vertrouwen te gebruiken. Wij geven de emailadressen niet aan andere partijen en worden alleen maar gebruikt voor de leden binnen de club.In deze nieuwsbrief is de mogelijkheid om u automatisch uit te schrijven indien u deze brief niet meer wenst te ontvangen.