VÄLKOMMEN till DrömCentrum Minerva  Smile
 
Här får du råd och inspiration om hur drömmar kan förstås, tolkas och användas.
Du har väl läst tidigare månadsbrev (klicka på tidigare brev)
Se även Info, Nyheter och Aktiviteter här längst ned.
Gå in på www.dromcentrum.se  Där hittar du verksamma drömterapeuter, drömkurser, cirklar, föredrag, m.fl erbjudanden.
 
Nu är vi en bra bit in i 2013. Vad ska detta spännande år innebära?
Min andliga lärare säger att det blir ett omtumlande år med stora förändringar, och att vi här i Norden är ganska så skonade från större svårigheter (jfr Australien, Filippinerna, m.fl länder)
Det viktiga är att leva NU, både i tankarna och i det praktiska livet. Inte tänka på framtiden utifrån påverkan av tidigare upplevelser. Varje NU är nytt.
 
Varför är det viktigt att ta vara på drömmarna ?
Alla situationer som behöver förståelse och healing belyses och tydliggörs i drömmarna.
Vårt viktigaste syfte med livet är, som jag ser det, att läka våra relationer. Både relationen med oss själva och relationen med andra. I den helande processen frigör vi oss från både rädsla, skuld och skam. I slutändan kan de flesta drömmar härröras till den relation vi har till oss själva och våra olika sidor. Se exemplet i nedanstående dröm.
 
Men först vill jag meddela en rolig nyhet:
 
TILLFÄLLE 19 – 26 mars
Vi har fått ett erbjudande att komma till sagostaden Marrakech 19-26 mars och bo i lyxig Riad (semesterhus med pool & solterass) som taget ur Tusen och En Natt, till mindre än halva priset. Mitt i gamla stan Medina, nära till allt. Spännande vackra platser, granna färger, god mat, garanterat upplevelserika dagar. För 7600:- får du transfer, infödd svensktalande guide, en festlig traditionell middagsbuffé, inträden, biltransport, chaufför och minikurs. Endast 6 personer kan medtagas och tre platser återstår. Först till kvarn …   Meddela ditt intresse till minerva-li@comhem.se så får du mera info. Eller gå till kalendariet på www.dromcentrum.se 19 mars.
 
Se även längst ned här info om Magisk Drömdag i Sthlm 13 april.

Finn vägledning i dina nattdrömmar (och i dagSdrömmarna = det som händer om dagen).
Vilka symboler visar sig i ditt liv ?
Många får visionära och profetiska drömmar i dessa tider. Vissa drömmar handlar om din livsuppgift. Men de allra flesta drömmarna handlar om våra hinder, de hinder och ”hang-ups” vi har mot att leva vårt eget sanna liv enligt vårt innersta väsen.  Som jag ser det är livsuppgiften att läka sig inifrån, och hindren som visas i drömmarna visar oss på just det som behöver läkning. Drömmarna ger info om din situation, och därmed även om vägen vidare.
 
DRÖM OM BROR
Ända sedan vi var små har min storebror retat mig, förtryckt mig, fått mig att känna mig liten och dum. Nu drömde jag att vi grälade, ungefär på samma vis som förr. Jag blev ledsen och arg, kunde inte försvara mig. Till slut slog jag till honom, ganska lätt, men han föll ihop och jag blev rädd att jag dödat honom. Försökte febrilt få liv i honom. Jag vaknade orolig och rädd med känslan att tänk så hemskt om jag dödat honom.
Malin
TOLKNING
Brodern symboliserar den inre rösten med vilken du under uppväxten lärt dig förtrycka dig själv, rösten som får dig att känna dig liten och dum, maktlös och frustrerad. Du fick tyst på den rösten, eller dödade den. Då uppstod skuld; ”vem är jag om jag inte är liten och maktlös; hur blir jag då?” ”tänk om jag blir högljudd och störande då”. Du försöker återuppväcka den invanda förtryckarrösten, för att behålla status quo och undvika förändring. Drömmen framhäver en inre konflikt: Ska jag fortsätta som tidigare, att hålla mig tillbaka och känna mig förminskad? Eller ska jag frigöra mig från denna påverkan och bli fri att vara mig själv och uttrycka mig spontant?
DRÖM-ÅTGÄRD
Den inre förtryckarrösten behöver mötas med förståelse, försoning och kärlek. Det behöver också den sidan som känner sig liten, dum och ledsen. När dessa båda sidor (oläkta sår) blir sedda, förstådda, accepterade och mottagna i kärlek, då är du fri att stå upp i din egen fulla kraft.
 
DRÖM OM FOTSKADA
Min hund hade varit i pappas verkstad och fått en sticka i trampdynan. Den hade blivit inflammerad så hunden haltade. Jag undersökte och fann stickan, som var väldigt stor. Jag drog försiktigt ut den. Det blödde lite. Jag la på en kompress och lindade en gasbinda runt. Jag tänkte att nu läks såret, naturen sköter det.
Maja
TOLKNING
Hunden är en symbol för dig, och verkstaden symboliserar pappa eller hans arbete och hur du reagerat på det. Skadan i foten (tassen) som uppstod i pappas verkstad, visar att ett inre sår uppstått (som har med din pappa att göra) beträffande din förmåga att fritt ta dig fram (gå) genom livet. Detta har varit till hinders för dig. Men nu har du sett ”såret”, dragit ut stickan (hindret), och det håller på att läka. Du är nu fri att gå din egen väg i din egen takt, det sker naturligt. Bra jobbat Maja.
 
I dessa två drömmar kan vi se att alla som gör oss upprörda, irriterade eller ledsna, både människor och djur, är speglar till vårt eget oförsonade inre - eller till vårt stora Hela Jag. Vi kan välja att anklaga den vi ser som skyldig, eller att möta vårt eget aktiverade sår med acceptans och medkänsla... Vi skapar vår verklighet utifrån båda sidor av detta ”mynt”. Att anklaga någon annan ger oss känslan av att ha rätt och kanske själv felfri. Genom att fly in i den ”andliga fällan”  att förneka sina känsloreaktioner med ’jag är ljus och andlig och därmed felfri’ förlorar man sin självkännedom och projicerar i stället ut sina egna tillkortakommanden på andra.  Att rikta blicken inåt ger insikt och möjlighet till healing. Vi har valet att ”vakna” och vara del av lösningen, eller fortsätta dramat  ”sovande” och omedvetna. 
 
Kommer du ihåg affirmationen från tidigare Drömbrev: "Uppskattning och Förnöjsamhet"
Själv glädjer jag mig åt de vackra energier som flödar in nu i den nya fasen av den nya tiden som ger oss näring och stärker vår tillit och vår intuition.
 
 
Nyheter:
Nyutkomna boken Nattdröm-Dagsdröm-Livsdröm säljs till introduktionspris 135:- under mars+februari på www.livsstrommen.se .
LivsStrömmen, Drömcentrums samarbetsförlag, har mycket intressanta böcker och marknadens lägsta priser, halva priset jämfört med Bokus och Vattumannen.
 
Nu erbjuds en Magisk Drömdag i Stockholm under våren: den 13 april. Se kalendariet på dromcentruml.se eller kontakta Eva-Britt för info: eb@mamalia.se eller tel 0705-280020
 
www.dromcentrum.se Kalendarium hittar du information om vad olika verksamma drömterapeuter erbjuder.
 
Sprid Drömkunskapen i hela Sverige! Maila vidare detta brev
till någon du tycker om genom att klicka här:
Forward this email to a friend 
 
Låt hjärtat vägleda dig.
Bästa DrömHälsningar
Louise Minerva-Li