Nieuwsbrief rdgKompagne
RDGKOMPAGNE NIEUWSBRIEF DECEMBER
 2022
 
Nu te downloaden: het rdgKompagne Proefvocabulaire
rdgKompagne Proefvocabulaire
De logopedisten van rdgKompagne hebben een nieuw, bijzonder praktisch vocabulaire ontwikkeld. Dit ‘Proefvocabulaire’ is speciaal gemaakt voor beginnende communiceerders en hun omgeving, om op een laagdrempelige manier te proeven aan en oefenen met een dynamisch communicatiehulpmiddel.
 
We hebben het Proefvocabulaire ontwikkeld omdat we weten dat een proefperiode met een dynamisch communicatiehulpmiddel erg complex kan zijn. Met deze zorgvuldig samengestelde tool helpen wij u onderzoeken of uw kind of cliënt een dynamisch communicatiehulpmiddel kan (leren) gebruiken en er voldoende indicaties zijn voor een aanvraag. Om u goed op weg te helpen met het stellen van doelen, modelleren en oefenen, bevat de tool naast het vocabulaire ook een instructievideo, werkdocument en een tweetal activiteitenkaarten. Zo kan iedereen gemakkelijk met het Proefvocabulaire aan de slag en hebt u alles in handen om uw proef periode succesvol te laten verlopen.
 
 
Webinar AlphaCore voor Mind Express
Tellus 6 met AlphaCore voor Mind Express
Binnenkort verschijnt de definitieve versie van het Nederlandstalige AlphaCore voor Mind Express. Alle eerder aangekondigde functionaliteiten zijn dan geïntegreerd, inclusief Message Banking. Samen met ontwikkelaar Jabbla zullen wij deze versie op 9 februari om 15:00 uur officieel introduceren in de vorm van een webinar.
 
AlphaCore is niet zomaar een paginaset, maar een complete strategie voor mensen met ALS/NMA, met als uitgangspunt een streven naar volwaardige communicatie. De versie voor Mind Express doet daar nog een schepje bovenop. In deze webinar kunt u uitgebreid kennis maken met alle facetten van AlphaCore voor Mind Express. We vertellen u over de methode en laten de verschillende pagina's en functies zien. Daarnaast verwachten we een getuigenis van een cliënt die al vanaf het eerste uur met AlphaCore voor Mind Express werkt.
 
 
AlphaCore voor Mind Express is nu al beschikbaar. Het vocabulaire is direct te importeren vanuit Mind Express, of te downloaden van de Mind Express website (ook als demoversie).
 
Allora 3: intuïtief, betrouwbaar en krachtig
Allora 3Op de Support konden we al een sneak preview geven, maar inmiddels is hij af en leverbaar: de Allora 3. Dit nieuwste tekstgebaseerde communicatiehulpmiddel heeft een charmante nieuwe look, met een vast toetsenbord én een aanraakscherm, een meeleesscherm voor de gesprekspartner, een uitgebreide woord- en zinsvoorspeller die ook fonetisch kan voorspellen, natuurlijk klinkende spraakuitvoer, en is ook geschikt voor meerdere talen.
 
 
Internetten met oogbesturing
TD BrowseTD Browse is een nieuwe internetbrowser, exclusief voor de I-13 en I-16, die het bezoeken van websites en het kijken van online video’s gemakkelijker maakt voor gebruikers van oogbesturing. TD Browse geeft een complete internetervaring met slechts enkele knoppen en pop-ups, die eenvoudig voor de ogen toegankelijk zijn, ook voor mensen die nog geen ervaring hebben met oogbesturing.
 
 
Categorieën delen met TouchToTell
TouchToTell Sammie kerstTouchToTell blijft continu doorontwikkelen. De laatste update maakt het mogelijk categorieën te delen en toe te voegen aan een bestaand profiel. Sinds de voorlaatste updates is het o.a. mogelijk via de fonetische letterkaart woorden te vormen en ook heeft TouchToTell een tekenfunctie gekregen.
 
Nieuwe functies zijn beschikbaar voor zowel de volwassen versie als voor Sammie.
 
Collega gezocht voor onze webshops
Eelke VerschuurHeb jij een brede ervaring in e-commerce en zet je je graag in voor de zorg? Vind je het leuk om een webshop in al zijn facetten te beheren? Dan zoeken wij jou! Voor de versterking van onze online activiteiten zijn wij op zoek naar een Medewerker E-commerce.
 
 
Inspiratiemiddagen Speciaal Onderwijs
De interactieve materialen van rdgKompagne maken interactie mogelijk voor kinderen met zelfs de meest ernstige beperkingen en geven elk kind zélf de regie. Onze materialen worden al op veel plaatsen ingezet voor kinderen met fysieke, verstandelijke en meervoudige beperkingen. De veelzijdigheid en flexibiliteit maken ze zeer breed toepasbaar.
 
Op dinsdag 10 januari en donderdag 26 januari organiseren wij twee exclusieve inspiratiemiddagen in Utrecht, speciaal voor geïnteresseerden uit het speciaal onderwijs. Bent u werkzaam in het onderwijs en toe aan nieuwe mogelijkheden? Meld u dan snel aan want het aantal plaatsen is beperkt! Per school kunnen maximaal 2 teamleden deelnemen.
 
Inspiratiemiddagen Speciaal Onderwijs
 
 
En tot slot voor dit jaar...
 
Kerstwens 2022
 
Altijd op de hoogte van ons laatste nieuws?
Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn en ben altijd direct op de hoogte van de nieuwste hulpmiddelen, webshopaanbiedingen, cursussen en andere nieuwtjes. Via deze kanalen delen wij ook regelmatig nieuwe filmpjes en tips.
 
Facebook Instagram LinkedIn YouTube
Meer informatie over onze hulpmiddelen en diensten leest u op
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld of omdat u klant bent van rdgKompagne. Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven via de link hieronder. Onze privacyverklaring kunt u lezen op onze website.