Bethlehemkerk Bouwnieuwsbrief
Augustus 2015 nr 019
 
IN DEZE NIEUWSBRIEF
 
 
Deze week de elektricien
 
Deze week de wanden
 
Openingsweekend oktober
 
Kijkje in de kerk ...
 
Schoonmaakkerk...
 
Gordijnen wassen
 
 
Bouwblog:
Bouwvak2

 

Tijdelijke eredienst locatie
zondag 23 augustus:
 
 
 
 
Banckertlaan 130,
1215 RH Hilversum
 
 
 
Zondag 23 augustus

Kerkdienst 23 augustus vindt plaats in de
 
Van Hasseltschool aan de Banckertlaan 130.
 
 
 

Thema van de dienst:  
"Een God van vrede"

 
 
Eerste lezing:
2 Koningen 4: 42-44
 
Tweede lezing
Marcus 8: 1-21
 
 
 
 
Aanvang 10.00
 

Voorganger:

ds Erik van Halsema   

 
 
 
Bouwblog deze week:

Bouwvak2
 

De koster blogt vrolijk verder over de manier waarop zij de verbouwing beleefd: bouwblog.
 
En daarmee houdt zij u op de hoogte van de vorderingen.
 
 
 
 

 
In het kader van "verbondenheid tijdens de verbouwing" heeft een deel van onze gemeente gecampeerd op de Baarnse camping
 
 
 

BEZOEK ONZE SITE
 
Deze week de elektricien


De plafonds zijn op een enkele tegel (waar de elektricien nog bij moet) gesloten. Wat een mooi ruim beeld geeft dat zowel in de gang als in de zijbeuken. De elektriciens zijn druk met het afronden van de elektra werkzaam heden,  onder andere worden de stopcontacten en datapunten gemonteerd.. Het begint er af uit te zien!
De nieuwe brandmeld-centrale is geplaatst, net als nieuwe kasten waar de brandhaspels in zitten. 
Geen storende rode haspels meer in het zicht maar netjes weggewerkt. 
De schilders hebben het plafond in de kerk zo goed als klaar en zijn nu in de zalen bezig. Volgende 
week worden de kleuren op de wanden aangebracht.
De verwarming draait proef, de 1e toiletpotten en wastafels zijn gemonteerd.
In de nieuwe kasten zijn de rails met planken aangebracht.
 
 
Deze week de wanden

Onze oude schuifwand uit de voormalige wijkzaal is tevoorschijn gehaald en de panelen zijn ingekort, en in de nieuwe rail gehangen.

En met, het voor de bouwcommissie wel  spannendste onderdeel, is een begin gemaakt; het plaatsen van de glazen wanden. Vandaag is begonnen met de voorbereiding daarvan, alles is nog eens goed nagemeten en uitgezet. De rails zijn al geleverd, en vandaag (vrijdag) komen de glaswanden.

Kortom er is veel gebeurd de afgelopen week. Er wordt zelfs al opgeruimd  (het was dan ook een enorme bouwput) en de stofzuiger en bezem zijn al gehanteerd. Volgende week vrijdag is de oplevering door de aannemer gepland. Dan is de verbouwing nog niet klaar maar zijn de bouw kundige zaken wel afgerond. Spannende week nog te gaan.


 
Openingsweekend in oktober


Op vrijdag 2 oktober starten we het openingsweekend met een muziekavond. Een keur aan verschillende muziekstijlen waaraan wordt meegewerkt door musici en zangers vanuit onze Bethlehemkerk en een aantal gastoptredens. Natuurlijk in de geheel vernieuwde kerkzaal (met nieuwe geluidsinstallatie) Als u deze openingsavond wilt bijwonen kunt u zich daar binnenkort voor opgeven. Houd de publicaties in de gaten!

Op zaterdag is er van 11.00 tot 16.00 uur een open dag, De kerk kan uiteraard bezichtigd worden en er zijn een aantal optredens. Verder zijn er  kraampjes waarin verschillende groepen zich presenteren. Voor de jeugd is er een spelactiviteit, en voor  een hapje en drankje wordt natuurlijk gezorgd. De officiële opening is om 14.00 uur. Deze dag staat in het teken van “kerk in de buurt”

De zondag nemen we de kerk in gebruik met  een speciale kerkdienst met onze beide predikanten. De dienst begint om 10.30 uur zodat u voordien nog even rustig kunt rondijken en een kopje koffie kunt drinken.

Een weekend dat u  niet mag missen!!

 
Kijkje in de kerk: 5 september

Nog even onder voorbehoud, maar  het ligt in de planning dat u zaterdag 5 september tussen 13.00 en 15.00 uur weer een kijkje kunt nemen. Dan moet de verbouwing toch al een heel eind zijn en is het zeker de moeite waard te komen kijken.

 
 
De schoonmaakkerk ...

In de laatste 3 weken van september kunnen we gaan beginnen om de kerk te ontdoen van alle bouwstof en andere rommel en natuurlijk weer herinrichten. We kunnen daarbij natuurlijk de nodige handjes gebruiken. Het slopen en ontruimen ging als een speer door alle hulp. Dat moet toch ook met de schoonmaak kunnen...
U kunt zich, opgeven bij de koster
 
Gordijnen wassen ...

De oude gordijnen die in zalen hangen hebben de afgelopen weken flink stof gevangen, natuurlijk zijn ze weggehaald, maar ze hebben een wasbeurt nodig. Wie o wie zo daar bij willen helpen?? Laat het even weten aan de koster. Het gaat om vitrage en overgordijnen.


 
 
Actueel overzicht van alle data en lokaties van onze kerkdiensten tijdens de verbouwing? Lees meer...