VÄLKOMMEN till DrömCentrum Minerva  Smile
 
Här får du råd och inspiration om hur drömmar kan förstås, tolkas och användas.
Du har väl läst tidigare månadsbrev (klicka på tidigare brev)
Gå in på www.dromcentrum.se
Där hittar du verksamma drömterapeuter, drömkurser, cirklar, föredrag, m.fl aktiviteter.
 
Hej alla fina drömbrevsprenumeranter 
Här kommer några drömmar med tolkning, för din träning. Men först några ord om den tid vi lever i, som vanligt.
 
Nu är det spännande tider. Inte minst för mig, som tänkt ta det lugnt och börja skriva klart mina tre väntande bokmanus. Men så har det inte blivit. I stället har jag fått uppmaningen att turnera med en MAGISK DRÖMDAG (se längst ned i detta brev).
 
Mycket händer, och snabbt. Du har kanske märkt att Lagen om Orsak och Verkan fungerar snabbare nu. Effekten av de handlingar och tankar vi sprider kommer tillbaka nästan direkt. Vi får ”feedback” meddetsamma. J
 
Och Vad kommer sista kvartalet av 2012 att innebära? Vad tror jag? Jag tror att det kommer att innebära många förändringar och framför allt mycket vatten. Och mycket migration också. Varför tror jag det? (se om nord- och sydpol nedan)
 
Därför att människor nu blir mer och mer medvetna om sin mångdimensionalitet. Det innebär att bli mera grundad och värna mer om Jorden och ekologiska sammanhang. Det innebär också att öppna sig för den andliga sidan och enheten med det Absoluta Varandet. Många av oss når upphöjd medvetenhet och går vägen av självförverkligande till de högsta rikena. Vi använder avsikt, fokus och vilja (intention) för att skapa välmående och kärlek inom oss och utanför oss.
 
Detta innebär att vi öppnar oss både ”uppåt” (huvudet i himlen) och ”nedåt” (fötterna på jorden).
 
VATTEN
I min bok Nattdröm-DagSdröm-Livsdröm (utkommer reviderad i november) skriver jag bl.a om hur det vi vibrerar inombords materialiseras utanför oss. ”Såsom ovan så ock nedan”, ”såsom inombords så ock utanför”.  Om det som tidigare var ”nedfruset” inom oss (rotchakrat och kronchakrat) nu öppnas och tinas hos fler människor, så bör samma sak ske utanför oss. Det kanske händer samma sak med jordklotet. Sydpol och Nordpol kanske öppnas och tinas i samma takt. Alla är vi ju nu strax inne i den 4e dimensionen tillsammans med vår planet och moder, Jorden, Gaia, Terra ..
 
Vi öppnar oss och tar emot Gudinnan, den feminina aspekten av gudomen, den feminina principen inom oss. I drömmarna symboliseras den feminina principen av vatten. Alla sorts vatten symboliserar känslor på olika nivåer. Jfr havet, insjön, floden, regnet, simbassängen, badkaret, kranvattnet, vattenpöl, lerigt vatten, översvämning, osv..

MIGRATION
Halva världen lider av regn,  storm och översvämningar och skördarna förstörs. Andra halvan av världen har torka, och skördarna förstörs. Fiskarna dör i våra förorenade sjöar och hav. Det blir svält. (Kanske bäst att börja hamstra mat)  Många har förlorat sina hem på grund av krig och översvämning. Räkna med migration!
Vi kan göra stora insatser genom att behålla balans och harmoni. Vi har nu nycklarna till vår egen befrielse från rädsla och till vår egen upplysning. En nyckel är lagen om vibration och resonans, Attraktionslagen (se Nattdröm-DagSdröm-Livsdröm). Vi kan välja våra tankar och känslor. Det vi tänker mest på attraherar vi mest av. Vi kan välja att tjäna livet genom att vara vibrationsmässigt intonade på känslan av kärlek, frid och harmoni. Det ger återklang i det yttre.
En annan nyckel är att hela oss genom drömarbete. Här kommer några drömtolkningar som jag hoppas ska vara till glädje och nytta för din träning i drömförståelse och drömarbete.

DRÖM OM REGN
Jag drömmer att jag är ute o går och det börjar regna. Spöregn och vind. Alla mina kläder blir genomvåta och det är tungt att gå. Nu vill jag bara hem och få på mig torra kläder. Denna dröm har jag drömt två gånger, och jag drömmer ofta om vatten. Vad betyder det?  /Sara/
TOLKNING
På din livsväg(ute o går) upplever du känslomässig storm(spöregn o storm). Din självbild(kläder) är helt färgad av dina känslor(genomvåta), och din väg framåt är tung att gå. Du vill hem(till din egen sanning) och ändra din självbild så att den blir bekvämare för dig(få torra kläder).
 
DRÖM OM ÖKEN
Jag vandrar i en torr öken. Där är bara sand. Inget växer. Jag är mycket törstig. Jag ser inget vatten och inga människor. Bara sand och öken så långt ögat når. Jag tänker att nu dör jag nog snart, ensam i denna öken, för här syns inga möjligheter.  /Helena/
TOLKNING
Ett känslomässigt förtorkat liv. Total ensamhet. Ingen utveckling. Stagnation. Du ser inga möjligheter till ljusning eller förändring. Du hungrar efter ett levande liv men kan inte se någon lösning. Det ser ut som att du har fastnat i detta tillstånd. Men möjligheter finns. Och valfrihet.
BEARBETNING
Du har möjlighet att välja en annan väg, ett annat liv. Börja med att ändra inställning. Bestäm dig för att börja uppskatta dig själv. Skriv en lista på saker som du uppskattar om dig själv, och saker som du gillar hos dig själv och saker som du tycker om att göra. Hjälp dig själv att må bra. Öva på små steg som hjälper dig att tycka bättre om dig själv. Ju bättre du kan förmå dig att må, desto mer kommer livskraften fram. Be din inre visdom hjälpa dig att se ljusglimtar. Läs roliga eller självutvecklande böcker. Allas vår uppgift är att älska oss själva. Alla är vi vackra själar som blivit lärda att vi inte duger och är instängda i våra kroppar. Nu måste vi skala av oss gamla värderingar och tänkesätt, och öppna våra ögon för fler, bättre och större möjligheter.
ÅTERINTRÄDE I DRÖMMEN
Gå tillbaka in i din dröm och tänk dig att du förändrar den. Hur skulle du vilja ha den? Kanske lite regn? Kanske en sjö? Kanske fina växter? Kanske en vän? Skapa din dröm så som du vill ha den.
 
”This is a journey into love, creating the reality of your dreams; this is a whole new world far beyond your wildest dreams. You are on a way to another world” 
“Much change is coming to this planet; you can expect that life gets easier. You will create new attitudes. Light will come to wherever there is darkness. Once again the energies of the people of this world will be cleansed and purified”     (Kryon)
 
SIMMAR I HAVET
Jag står på stranden och ser ut över det solglittrande havet. Längtar dit och hoppar i. Jag simmar i det mjuka härliga vattnet som omsluter mig. Jag är lycklig.  /Anna/
TOLKNING
Havet är symbol för det ursprungliga, det oändliga, ande, intuition…  Du längtar till det och ”simmar” i det. Där finner du dig tillrätta och du är lycklig. Du är i det stora varandet, där allt är frid.
 
Jag hoppas detta gav dig mera insikt i drömtolkning. Träning ger färdighet. Kom ihåg att du duger och är underbar. Du är bäst i hela världen på att vara du. Mata dina celler med uppskattning och välbefinnande.
 
Här lite info om nya spännande Dröm-dagar. Kom du också, och upplev och lär mer om drömmar :-) 
MAGISK DRÖMDAG
Lördag 10 nov kl 11-18 i Onslunda på Österlen
En härlig dag som ger insikt, inspiration, entusiasm, framtidshopp, glädje, tacksamhet … och många aha-upplevelser.  Innehåll:  symbolseende, drömtolkning, drömhealing, DrömKällan talar till dig. Frågor och anmälan: maud.frostell@telia.com
 
Nästa Magiska Drömdag blir förmodligen i Hedemora, preliminärt lö 8 dec. Info kommer att finnas i kalendariet på ww.dromcentrum.se
Om du har en grupp på minst 10 personer så kommer jag till din ort med Magisk Drömdag.
 
Redan den 29 september blir det en Dröm Happening i Stockholm. Drömterapeuter från DrömCentrum Minerva bjuder på olika dröm-aktiviteter; drömtolkning, föreläsningar, dröm-collage, med mera. Allt är gratis. Kl 11-16 på Allhelgonagatan 5. Kom och lär och ha kul du också. Anmäl till heartandhand@comhem.se
 
Den 3 nov kl 10-17 blir det  en lördag om Sömn och Dröm i Stockholm på Allhelgonagatan 5. Lär dig sova gott och vakna utvilad. Träna symbolseende och drömtolkning. Frågor, info och anmälan y.jansson@telia.com
 
För övriga dröm- och healing aktiviteter, gå in på www.dromcentrum.se och titta i kalendariet i datumordning.