WAARVOOR BEN JIJ ONTVANKELIJK?


In de maand maart is de tijd rijp om veel los te laten. De tekening mag gezien worden als een klok, waarbij de ene wijzer gaat in de richting van de kruin en de ander naar de voeten. Dit alles wordt aangedreven door een uit vijf omwentelingen bestaande spiraal. Het getal vijf gaat over geestelijke uitdagingen, innovatie, groei, vrijheid en nieuwe inzichten. Het is een combinatie van zowel centrifugale krachten als ook de zwaartekracht die het loslaatproces ondersteunen en versoepelen. Mogelijk gaan ook nieuwe technologieën o.a. op het gebied van ziekte en gezondheid een belangrijke rol spelen.

Door ontvankelijk te zijn, kan en mag het hart in deze periode verder geopend worden. Het is een groots proces en toch ook heel zacht. De wil van het hart zal leidend zijn. De energieverdeler in de zonnevlecht volgt en wordt opnieuw uitgelijnd. In dit proces zullen verschillende energietinten doorlopen worden; grasgroen van vernieuwing, donkergroen van je natuurlijke zelf zijn en geel van helderheid over wie je werkelijk bent.

Het aandacht schenken aan verbindingen is een belangrijk thema in deze maand. Het gaat er hierbij niet om om uit te reiken naar anderen, maar over het maken van (her)nieuw(d)e connecties in jezelf. Door ervaringen in de jonge jeugd zijn er mogelijk aspecten van jezelf losgeraakt en gedissocieerd, die nu weer ingesloten kunnen worden. Deze authentieke kwaliteiten, die aanvoelen als ambachtelijke eigenschappen, mogen opnieuw het levenslicht zien. Dit unieke licht wil graag gaan schijnen. Hiervoor is echter wel een portie lef en moed nodig. Het zijn veelal oude angsten die nog terughoudend maken. Angst voor dat wat ooit is geweest, maar er in de toekomst niet zal zijn. Deze oude tijden keren namelijk niet meer terug. Het is daarom nu zaak dat oude celherinneringen opgeschoond en getransformeerd worden. Je mag er echt doorheen. Daarbij kan lichaamsgericht werk of de adem behulpzaam zijn.

Door een veranderende kijk op de wereld, ontstaat er een nieuwe (aardse) hoek van inval. Hierdoor komt er een andere slingerbeweging op gang. Dit zorgt voor een prettigere flow, die meer moeiteloos is en daardoor ook minder energie kost. Je gaat dingen waarnemen, die je eerder niet kon registreren of in elk geval niet kon duiden. De signalen waren niet sterk genoegd of het kende een golflengte, die niet te bevatten was voor ons als mens. Deze waarneembare helderheid is spannend en ook welkom. Je hoeft niet bang te zijn voor datgene wat er voor jouw geestesoog verschijnt. De inzet is spiritueel, liefdevol, compassievol, passievol en helend. Doordat het collectief anders gaat kijken, kan er veel in korte tijd veranderen al gebeurt dat bijna ongemerkt.

De slang, die zich in de richting van de kruin kronkelt, staat voor transformatie. De oude huid wordt afgestroopt en maakt plaats voor een nieuw jasje. Energiestromingen gaan anders lopen. De rode punten in de kruin en bij de voeten zijn belangrijk. Hoewel de aardse pendel een andere vorm heeft dan het spirituele licht, kennen zij wel eenzelfde kleurenpalet met heldere, intuïtieve talenten en kwaliteiten. Zij helpen je er aan herinneren, ieder op een eigen manier, dat een eenmaal in gang gezette beweging afgemaakt mag worden tot je in de kern aangeland bent. Pas dan zal er samensmelting plaatsvinden van de aardse en spirituele oneindigheid. Je bent dan één met de bron. Dieper gaan kan haast niet.

Als je dat bereikt hebt, dan kun je de vruchten gaan plukken. Mogelijk heb je eerst niet eens door dat de zaden die al lang geleden gepland zijn, hebben mogen ontkiemen. Je ziet de bloemen en vruchtbeginsels pas als je nieuwsgierig bent en de beschermende blaadjes optilt. Het is verbazingwekkend en bijzonder wat je dan ont-dekt; zuiverende fysieke en geestelijk voeding, die sappig en heerlijk is voor het mondgevoel. Alsof er een engeltje op je tong piest. Dat smaakt naar meer. Deze nieuwe en bijzondere bloei- en groeiwijze mag in deze tijd nog gekoesterd worden. Over een paar jaar weten we niet beter meer. Zover is het echter nog niet. Daar gaat nog wel wat tijd overheen. Jij mag je gelukkig wanen als deze gewassen in jouw bewustzijn al mogen groeien. Het is namelijk de hogere wil die deze zaadjes plant en die zal dat pas doen als jij er helemaal klaar voor bent. Geniet van dit heugelijke moment dat er misschien al is of er anders binnenkort zal zijn. Ga zodra deze vernieuwing een feit is op zoek naar een eigen, bij het Nu passend bioritme.

Een maand toegewenst met licht-rijk voedsel voor lichaam en geest, waarbij je de fijnbesnaarde, meditatieve slingerbeweging volgt waardoor je met een eenvoudige diepgang een sprong voorwaarts maakt in de Nieuwe Tijd.


ENKELE ACTIVITEITEN UIT DE COACH-INN AGENDA:

13 MAART: ADEM-INN (AVONDWORKSHOP)
Voor deze workshop zijn er nog twee plekjes vrij.


12 APRIL VRAAGGERICHT ENERGIE WAARNEMEN - ENERGIEWERK EN ENERGIELEZEN - OPLEIDING 8 DAGEN LEVEL 1
Een training waarbij je dieper in de wereld van het werken met energie duikt zowel voor jezelf als ook in de begeleiding van anderen. Thema's die aan de orde komen zijn o.a. effectief energiemanagement, healing, innerlijke reizen, het waarnemen van energie (aurareading) in combinatie met de vertaling hiervan in bruikbare metaforen en het ondersteunen van transformatieprocessen met energetische intentiedragers.


BOEKENTIP
Deze maand noem ik graag het boek Grote mensen doen alsof - zelfbewust met Human Design van Barbara Le Noble dat ik cadeau kreeg van een van mijn opdrachtgevers (waarvoor veel dank!). In een interessant schrijven waarin de schrijfster enerzijds een eigen verhaal vertelt en anderzijds je uitnodigt om naar jezelf te kijken, tipt zij vele wijsheden, modellen en methodieken aan die je tot inzicht brengen. Zij gaat met theoretische en praktische kennis uitgebreid in op de manier waarop Human Design je zelfbewust kan maken en pleit ervoor dat hier aandacht voor komt in het onderwijs. Zo kan een ieder dichter bij zijn eigen authentieke zelf blijven en doen waar hij of zij voor gekomen is. Hoewel het boek net uit is, zag ik bij het schrijven van de nieuwsbrief dat er nog een paar exemplaren beschikbaar waren. Mocht het boek inmiddels uitverkocht zijn, dan volgt een herdruk die in april weer verkrijgbaar is.

Ben je benieuwd naar meer uitleg over jouw Human Design Chart? Je bent bij Coach-Inn van harte welkom voor een consult waarin ik jouw energetische blauwdruk toelicht!


RECEPT VAN DE MAAND
Deze maand is er wat extra aandacht voor soepjes op de Dagelijkse Voedingsite. De Oosterse Champignonsoep deed het goed in de training. Daarnaast was ik verrast dat er bij het lente-klaar maken van mijn tuin nog een bosje kervel geoogst kon worden. Daarom ook een heerlijk recept van Kervel-Gembersoep.


CONSULTEN
Op dit moment is de Coach-Inn agenda nog steeds goed gevuld. Heb je behoefte aan een afspraak voor een reading, opstelling, ademsessie of coachgesprek? Houd dan rekening met wat wachttijd. Voor het maken van een afspraak kun je mij een mail sturen via info@coach-inn.nl. Je ontvangt dan van mij wat datavoorstellen in je mailbox. Is jouw vraagstuk urgenter, dan heb je wellicht iets aan een energieboodschap. Deze kan ik doorgaans binnen een week voor je inspreken als ondersteuning bij je transformatieproces. Je kunt deze bestellen in de Energiewinkel.


Deze nieuwsbrief is een uitgave van Coach-Inn. Voor meer info: www.coach-inn.nl. Voor de Innerlijke Groeireizen zie www.jewordtthuisgebracht.nl. Coach-Inn kan ook gevolgd worden op Twitter en Facebook. De recepten van de gerechten geserveerd in het Bolwerk staan op dagelijkse-voeding.nl. Daar staat ook meer informatie over het Coach-Gourmet. Gun je deze informatie aan iemand anders: stuur deze mail dan door.