Januari 2021
In deze nieuwsbrief:
 
2020 in cijfers
In 2020 hebben ruim 15.000 ouders onze Ouderpeiling ingevuld voor ongeveer 20.000 kinderen.
Ouders gaven gemiddeld een rapportcijfer van 7,7 aan de school, dat is een fractie hoger dan in 2019. Van alle gemeten aspecten van de school, waarderen de ouders het contact met en het functioneren van de leerkracht het meest.
Klik hier om verder te lezen waar ouders in 2020 tevreden over waren en welke verbeterpunten zij hadden.
 
 
 
Ontwikkelingen bij Scholen met Succes

 
De Tevredenheidspeilingen worden in de loop van dit jaar vernieuwd. Er komt een herijkte rubrieksindeling met vragen die aansluiten bij het inspectiekader. Dat betekent dat er rubrieken rondom kwaliteitszorg en leerprocessen worden toegevoegd. Toch worden de standaardlijsten compacter. Met de nieuwe indeling wordt het tevens mogelijk om de resultaten van ouders, leerlingen en personeel te vergelijken.
Ook in 2021 kunt u blijven vertrouwen op onze persoonlijke ondersteuning, onze aanpak op maat en onze klantgerichte dienstverlening. Daarnaast zal ondersteuning bij schoolprofilering en onderwijsmarketing ook in de komende jaren een belangrijk speerpunt zijn van onze dienstverlening.
 
 
Succes!Spiegel gaat zelfstandig verder
De afgelopen jaren hebben we de Succes!Spiegel met veel inzet ontwikkeld. Inmiddels is het een volwassen kwaliteitsinstrument met een eigen klantengroep. Tijd dus om zelfstandig verder te gaan. Vanaf 1 januari draagt De Succes!Spiegel BV zorg voor alle lopende contracten en contacten rondom de Succes!Spiegel.
Gebruikers van de Succes!Spiegel kunnen blijven rekenen op goede support met korte lijnen.
U kunt de helpdesk van de Succes!Spiegel bereiken tijdens kantooruren (ma-vrij van 9.00 tot 17.00u) op telefoonnummer 06-50855480, of mail naar hans@delerendeschool.nl.
 
 
 
Tips voor afstandsonderwijs

 
Tijdens en na de eerste lockdown hebben wij ouders, leerlingen en leraren gevraagd hoe zij het afstandsonderwijs hebben ervaren. Veel zaken waren al snel goed geregeld, maar er waren ook verbeterpunten. Lees hier de verbeterpunten.
 
Schoolprofilering
We krijgen veel aanvragen voor ons E-boek schoolprofilering. Dat is mooi! Ook in het nieuwe kalenderjaar ondersteunen we u graag bij vragen over profilering, over het doen van marktonderzoek en over het verbeteren van de marktpositie. Vraag een vrijblijvend intakegesprek aan wanneer u vragen heeft als:
  • Hoe kunnen we de sterke punten van ons onderwijs beter naar buiten brengen?
  • Hoe kunnen we onze naamsbekendheid en/of ons imago verbeteren?
  • Hoe kunnen we de tevredenheid van ouders verhogen?
  • Hoe kunnen we meer potentiële klanten in de school of naar de open dag krijgen?