Sapiens dekonstruktion på Mors og intimkoncert invitation
  1. Intim koncert med Rasmus Lyberth og den mongolske strubesanger Hujiltu
  2. Homo Sapiens møder fremtiden. En skulpturel dekonstruktion på kulturmødet
  3. Galschiøt deltager i debatterne på kulturmødet
  4. Abrahams børn udstilles på Brandts klædefabrik
 
 
Kære
 
Så er vi i gang efter sommerferien, og vi er allerede oppe på fuld damp med en masse aktiviteter, som vi gerne vil orientere dig om eller invitere dig til.
30 aug. koncert på galleriet: Vi har inviteret Ramus Lyberth og Hujiltu fra Kina. De vil sammen med en gruppe fantastiske musikere levere en helt enestående  koncert på galleri Galschiøt,  hvor de  med deres shaman sang vil teleportere både galleri og publikum ud over de mongolske sletter og  føre os 200 meter op over de storslåede vidder på Grønland. Begrænset antal biletter så bestil i forvejen på aidoh@aidoh.dk. Se nedenstående invitation.

23 til 25 aug. på kulturmøde Mors: "Homo sapiens i dialog med fremtiden" som er en meget stor udstilling bestående af 21 over to meter høje kobberskulpturer, der opstilles dels på  "højbroen" og foran Kulturværket i Nykøbing Mors, hvor de vil blive stående helt til den 18. september. De mange skulpturer bliver belyst med LED spot, som langsomt skifter både i farver, vinkler og styrker hele døgnet rundt. De enkelte skulpturer og hele kunstinstallationen går i dialog med lyset og bliver næsten opløst og dekonstrueret for derefter at blive genskabt. Se nedestående.

Galschiøt deltager i et væld af aktiviteter på kulturmødet – fra fællessang sammen med Hassan Preisler  til kunst quiz med Adrian  Hughes   og som deltager i en masse seriøse (og måske også useriøse) debatter om kunst og kultur, og er han er sågar blevet udlovet som tombolagevinst. Se neden stående program for Galschiøt.

15. sep. Brandts klædefabrik Odense: "Abrahams børn" opstilles foran Brands klædefabrik i Odense. Den kæmpestore skulptur vil danne centrum i et stort dialog projekt omkring religion, kulturforskellighed og en masse andre relaterede emner. Det er Odense kommune og en sej kulturgruppe, der hedder "Abrahams sammenbragte børn", der har taget initiativet til at skabe en masse aktiviteter og debat. Der vil blive stillet 10 skriftsøjleskulpturer ud på biblioteker, skoler og andre offentlige steder, der skal understøtte dialogen rundt omkring i Odense. Der er udarbejdet skolemateriale til skoleleverne, og mange skoler er allerede inddraget i projektet. Har du lyst til at lave et arrangement i tilknytning til dialog- og kunst projektet eller være firvillig, så kontakt dem endelig. Se neden for.

Vi har en del udenlandske kunst studerende på værkstedet. En japansk pige, en belgisk mand og en mexicansk pige starter i næste uge, så der er ved at være fyldt op i kunstner lejligheden. Det er rigtigt hyggeligt at have dem her.
Vores kurdiske kunstner ægtepar, Niaz og Avan, har fuld gang i Galleri Galschiøts kunstskole. I år kører vi over 15 ugekurser med bronze støbning, og vi håber på at udbygge skolen med andre typer kurser næste år.

Vi savner vores administrator Lasse Markus, som plejer at skrive dette brev. Han er holdt op for at flytte til Norge med sin kone og deres lille søn, for at arbejde på en International Højskole og for at nyde den norske natur. Det under vi ham - selv om vi har meget svært ved at undvære hans strålende overblik og mange feberredninger af udstillinger og projekter.
Måske ses vi
Kærlig hilsen
De gæve gallerister og Jens Galschiøt
 
 

Galleri Galschiøt

Aktiviteter i 2018

 

Udstillinger m.m

Hjemløse i Kolding
Hvornår: 4. juni - 3. september, 2018.
Hvor: Gågaden i Kolding
Hvad: City Kolding udstiller Galschiøts' hjemløse-skulpturer i byens gågade sommeren over. Udstillingen er ikke kun et kulpturelt indspark. Den bruges også aktivt til at sætte fokus på hjemløseproblematikken og Koldings socialforvaltning tager del i projektet.
*******
 
"Skitser til Homo Sapiens"  I dialog med fremtiden
Fra d. 22 aug. til 19 sep. 2018
 
Placering i Nykøbing Mors  :
  • 16 skulpturer på ”Højbroen ” , 8  styk på hver side der skuer ud over horisonten
  • 5 skulpturer på kulturpladsen.
Skulptur installationen består af 20 unikke kobberskulpturer, der varierer i højden fra 180 til 225 cm:
De er præget af en skitseagtig modellering med fremkomsten af fine detaljer og en næsten organisk overflade. I nogle af dem vil man se store partier af den menneskelige krop. I andre vil kroppen næsten være forsvundet i materialet. Skulpturerne er i et limbo imellem konstruktion og dekonstruktion.
Skulpturerne har en individuel lyssætning med LED spot. Lyset vil skifte meget langsomt både i farver, vinkler og styrker hele døgnet rundt. De enkelte skulpturer, men også hele kunstinstallationen, går i dialog med lyset og bliver næsten opløst og dekonstrueret, for derefter at blive genskabt. Udtrykket vil have ændret sig, hver gang man passerer dem. Når man står og betragter kunstinstallationen, vil man på grund af langsomheden ikke umiddelbart opfatte ændringer, men efter et stykke tid vil det alligevel se anderledes ud.
På soklen er nedenstående lille tekst på dansk og engelsk.
Sculpture by Jens Galschiøt, 2018. Copper, steel
Skitser til Homo Sapiens

En serie af menneskelignende skulpturer, der er inspireret af Mosebogens skabelsesberetning.
Her bliver mennesket skabt af ler.
Uanset hvor forskellige vi ser ud, og hvorfra i verden vi kommer, er vi alle skabt ud fra den samme "lerklump" - og det forpligter.     Jens Galschiøt
Teknik: De 20 skulpturer er alle fremstiller i kobber med en indvendig kerne af rustfrit stål og monteret på en stålsokkel på 80x80x10 cm. Skulpturerne vejer 3-500 kg stykket. Højden er varierende, de højeste er ca. 225 cm.
Lysteknik: Hver enkel skulptur har en LED spot monteret på soklen. Spotten er en 60 W RGBW med motoriseret vinkel fra 4,5 til 45 grader. Alle spottene styres af et DMX system, og hver skulpturgruppe har sin egen lys computer, der modellere lyset individuelt både på den enkelte skulptur og det samlede udtryk.
se mere og hent foto her
 
*******
 
Arrangementer som Galschiøt deltager i på kulturmøde på Mors
Torsdag 23 aug.
Kl 12:15 til 13:00 DR Scenen bag plankeværket : P1 - Debat live : Kulturminister Mette Bock (LA), i debat med forfattere, filmfolk, musikere.     Er det kunst, der kan samle folk på tværs af land og by? Bygge bro mellem religioner? Forene røde og blå? M.
 Kl. 16:00 – 17:00 Højbroen:  Galschiøt rundviser og samtaler ved Homo Sapiens skulptur installation på højbroen.
Kl. 21:30 - 23:00 Værket Sal 2, Kultur Pladsen:  Paneldeltager i debat om Kunsten i Samfundet.
 
 
Fredag 24 aug.
 
kl. 9:00 - 10:15 Værkstedet kulturpladsen, Ålborg Universitet. Censur – Selvcensur
kl. 16:00 – 16:30 I kulturmødets tombola har nogle vundet (eller tabt) en samtale med en kendt kulturpersonlighed, politiker ell. Galschiøt er en af gevinsterne
kl. 18:00 - 19:00 Værket, sal 1: Kunstquiz med Adrian  Hughes  
 
Lørdag 25. aug
09:00 – 9:45 Folkescenen: Fællessang med Jens Galschiøt og Hassan Preisler, skuespiller og radiovært, i samtale med Spil Dansk. Jens Galschiøt og Hassan Preisler vælger og fortæller om sangene, som også er valgt ud fra Kulturmødets hovedtema “Vi bygger bro".   Syng sammen med sangere fra DR Koncertkoret og Den Kgl. Operakor.
                            
Kl 11-12.00 DR ”Scenen bag plankeværket”   P1 Bagklog med Esben Kjær. Galschiøt sammen med sangeren Erik Grib-
 
*******
 
Stemmer fra Grønland og Indre Mongoliet
på Galleri Galschiøt
 
Rasmus Lyberth & Hujiltu
 
 
Intimkoncert torsdag den 30. august kl. 19.30
Du inviteres til denne forrygende koncert med musik fra 2 forskellige kontinenter på kloden.
 
Den store stemme fra Grønland, Rasmus Lyberth og den mongolske strubesanger, Hujiltu, som er tilbage i Danmark på en 2-ugers solo turné, vil torsdag den 30. august levere en helt unik musikalsk oplevelse på Galleri Galschiøt.
I godt selskab med musikerne; guitaristen Alain Apaloo, keyboardspilleren Kristoffer Jul og bassisten Ulrik Skytte Andersen vil de sammen skabe magisk energi og fortryllende toner. På tværs af landegrænser, sprog og kulturer vil dette uden tvivl blive en helt uforglemmelig aften.
 
Hugjiltu, medstifter af Hangai og bandleder af Ajinai stammer fra Mongoliets indre sletter. Han er en af Kinas mest kendte repræsentanter for mongolske musiktraditioner. Dybt præget af sin far, en højt respekteret musiker, lærte han i første omgang på traditionel vis at fortælle historier med hans musik, for derefter at tage fat på hestehoved-violinen og strube sang. I 2005 var Hugejiletu med til at stifte det indflydelsesrige mongolske folk rockband; Hangai og optrådte med gruppen indtil 2009, hvorefter han startede sit eget projekt Ajinai. Udover at være en del af Ajinai, så optræder og turnerer Hujiltu også med gruppen Dawanggang, som også har givet ham et imponerende omdømme som musiker.

Billetterne koster 150 kr. og kan bestilles på tlf. 6618 4058 eller på mail aidoh@aidoh.dk. Der betales ved indgangen. Princippet er først til mølle, så det er nok en god idé at bestille hurtigt.
Koncerten foregår på:  Galleri Galschiøt                Banevænget 22, Næsby - 5270 Odense N
Tel.: 6618 4058 E-mail: aidoh@aidoh.dk   - www.gallerigalschiot.dk
se mere her
 
 
*******
 
Den Internationale Skulpturfestival
 
Fra den 4. - 31. august 2018 i Agger med projektnavnet Høfde 90. Formålet er gennem dette projekt at synliggøre mulighederne for at præsentere skulpturkunst af høj kvalitet i anderledes udfordrende rammer direkte på kanten af Nordsøen. Værker bliver ikke kun placeret ude på både Høfde 89 og 90, men også på den brede strand og op gennem hele den langstrakte by, hos Agger Darling på havnen, samt indendørs i 4 meget forskelligartede lokaliteter.
Galschiøt har en stor kobberskulptur af en engel stående midt i byen og en række mindre skulpturer på udstillingen
 
*******
 
Ærø Kunsthal udstiller Galschiøt
Hvornår: 1. juli - 31. august, 2018.
Hvad: Galleri Jarsbo udstiller værker af en række kunstnere, herunder mange af Galschiøts værker. Se mere
*******
 
 
Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt
Hvornår: 27/8 – 31/8 Uge 35 Man-fre. 9-15.30 Ledige pladser
Hvor: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, Odense N.
Tilmelding:  Gennem Odense Aftenskole, (tlf. 20 83 96 74)
Pris kr. 2.275,00 ekskl. materialer.
 
Hvad: Kursus i støbning af skulpturer & smykker der foregår i professionelle rammer på vores kunstskole på Galleri Galschiøt.  Du undervises i alle faserne af skulptur/smykke fremstilling. Med teknikken cire perdue, ’tabt voks’. Modellering i voks der opsættes indgipses og evakueres. Udkogning og udbrænding af gipsform. Vakuumstøbning i bronze og sølv. Slibning, oxidering, polering, og færdiggørelse af smykke eller skulptur. Underviser: Niaz Bayati, Kunstner, designer, keramiker og billedhugger tlf.2228 4975.
 
 
September
Odense - Fundamentalism-fernisering
Hvornår: 15. september – 30. november
Hvor: Odense
Se: kort video-intro til projektet.
Hvad: Projektet Abrahams Børn/Fundamentalism  skal i 3 måneder skabe debat om jødedommen, kristendommen og islam, religionernes ligheder og forskelle og mørke og lyse sider i Odense og omegn. 
Skulpturen Fundamentalism viser 600 af religionernes lyseste og mørkeste citater og der lægges op til dialog i skoler, på biblioteker mm.
 
Abrahams børn i Odense på Brandts klædefabrik
Fra 15. september til 30. november er der kulturfestival i Odense.
Formålet med festivalen Abrahams Sammenbragte Børn, er at skabe en tættere dialog mellem befolkningsgrupper, aldersgrupper og trosretninger i Odense. Det er derfor en forudsætning for at lave arrangementer i dette regi, at de er oplysende, dialogskabende og båret af tolerance over for anderledes tænkende.
Et centralt element i Kulturfestivalen er Kunst-og dialogprojektet Abrahams Børn af Odense-kunstneren Jens Galschiøt. Kunstværket sætter fokus på de tre store monoteistiske religioner: jødedom, kristendom og islam, der alle har Abraham som stamfader. Kunstprojektet har til hensigt at skabe en konstruktiv og inkluderende dialog.
Kunst- og dialogprojektet består af skulpturen Fundamentalism og 10 skriftsøjler.
Mere info her
Er du interesseret i at støtte eller være en del af kulturfestivalen Abrahams Sammenbragte Børn, kan du kontakte os på email:  Kultur@kontraster.dk
 
 
*******
Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt
Hvornår: 10/9 – 14/9 Uge 37 Man-fre. 9-15.30 Få ledige pladser
Hvor: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, Odense N.
Tilmelding:  Gennem Odense Aftenskole , ( tlf. 20 83 96 74)
Pris kr. 2.275,00 ekskl. materialer.
 
Hvad: Kursus i støbning af skulpturer & smykker der foregår i professionelle rammer på vores kunstskole på Galleri Galschiøt
Du undervises i alle faserne af skulptur/smykke fremstilling. Med teknikken cire perdue, ’tabt voks’. Modellering i voks der opsættes indgipses og evakueres. Udkogning og udbrænding af gipsform. Vakuumstøbning i bronze og sølv. Slibning, oxidering, polering, og færdiggørelse af smykke eller skulptur.
Underviser: Niaz Bayati, Kunstner, designer, keramiker og billedhugger tlf.2228 4975
*******
Min sårbarhed. Min styrke
 
 I Cafe Biografen i Odense. Mandag d. 17. september kl. 18.45 september vises "Min sårbarhed. Min styrke. Min kunst." i sal 1. 
 
Galschiøt deltager i filmen, hvor han skaber et kunstværk ud fra Sara Hamdrups tekst.
 
Sara Hamdrup vil være til stede som instruktør og sige et par ord inden filmen. Efter filmen holder vi en Q&A, hvor hun vil besvare på spørgsmål fra publikum, og hun vil trække 2-3 af  de deltagene kunstnere med op foran, så de også har mulighed for at fortælle om, hvordan det har været at være med i det her eksperimenterende kunstfilmsprojekt. 
 
Det er allerede nu muligt at købe billetter til aftenen. Billetterne koster 80 kr. og bestilles via cafe biografen (klik hen på d. 17. september).
*******
 
Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt
Hvornår: 24/9 – 28/9 Uge 39,(Næsten fuldtegnet)  Man-fre. 9-15.30:
Hvor: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, Odense N.
Tilmelding:  Gennem Odense Aftenskole , ( tlf. 20 83 96 74)
Pris kr. 2.275,00 ekskl. materialer.
OBS: Kurset er fuldt! Ring 2083 9674 for at komme på venteliste. Vi opretter nye kurser når der er nok.
 
Oktober
Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt
Hvornår: 1/10 – 5/10 Uge 40, Man-fre. 9-15.30
Hvor: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, Odense N.
Tilmelding:  Gennem Odense Aftenskole , ( tlf. 20 83 96 74)
Pris kr. 2.275,00 ekskl. materialer.
OBS: Kurset er fuldt! Ring 2083 9674 for at komme på venteliste. Vi opretter nye kurser når der er nok.
*******
Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt
Hvornår: 15/10 – 19/10 Uge 42 Man-fre. 9-15.30Ledige pladser
Hvor: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, Odense N.
Tilmelding:  Gennem Odense Aftenskole, (tlf. 20 83 96 74)
Pris kr. 2.275,00 ekskl. materialer.
 
Hvad: Kursus i støbning af skulpturer & smykker der foregår i professionelle rammer på vores kunstskole på Galleri Galschiøt.  Du undervises i alle faserne af skulptur/smykke fremstilling. Med teknikken cire perdue, ’tabt voks’. Modellering i voks der opsættes indgipses og evakueres. Udkogning og udbrænding af gipsform. Vakuumstøbning i bronze og sølv. Slibning, oxidering, polering, og færdiggørelse af smykke eller skulptur. Underviser: Niaz Bayati, Kunstner, designer, keramiker og billedhugger tlf.2228 4975.
*******
Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt
Hvornår: 29/10 – 2/11 Uge 44 (næsten fuldtegnet) Man-fre. 9-15.30
Hvor: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, Odense N.
Tilmelding:  Gennem Odense Aftenskole , ( tlf. 20 83 96 74)
Pris kr. 2.275,00 ekskl. materialer.
OBS: Kurset er fuldt! Ring 2083 9674 for at komme på venteliste. Vi opretter nye kurser når der er nok.
 
November
Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt
 
Hvornår: 5/11 – 9/11 Uge 45, Man-fre. 9-15.30
Hvor: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, Odense N.
Tilmelding:  Gennem Odense Aftenskole , ( tlf. 20 83 96 74)
Pris kr. 2.275,00 ekskl. materialer.
OBS: Kurset er fuldt! Ring 2083 9674 for at komme på venteliste. Vi opretter nye kurser når der er nok.
 
 
*******
 
Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt
 
Hvornår: 26/11 –30/11 Uge 48, Man-fre. 9-15.30Få ledige pladser
Hvor: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, Odense N.
Tilmelding:  Gennem Odense Aftenskole , ( tlf. 20 83 96 74)
Pris kr. 2.275,00 ekskl. materialer.
 
Hvad: Kursus i støbning af skulpturer & smykker der foregår i professionelle rammer på vores kunstskole på Galleri Galschiøt
Du undervises i alle faserne af skulptur/smykke fremstilling. Med teknikken cire perdue, ’tabt voks’. Modellering i voks der opsættes indgipses og evakueres. Udkogning og udbrænding af gipsform. Vakuumstøbning i bronze og sølv. Slibning, oxidering, polering, og færdiggørelse af smykke eller skulptur.
Underviser: Niaz Bayati, Kunstner, designer, keramiker og billedhugger tlf.2228 4975
 
December
COP 24 i Polen.
Hvis jeg ikke tager meget fejl ender vi med et ret stort happening-setup til COP24 i Polen. Her skal den Gravide Teenager og Survival of the Fattest igangsætte debatter om hhv. prævention og bistandspenge til klima-tilpasning.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Denne mail er udsendt fra billedhuggeren Jens Galschiøts værksted.
Kontakt til værkstedet:
Galleri Galschiøt
Banevænget 22
5270 Odense N
Tlf : (+45) 6618 4058
Portræt af Galschiøt med link til alle projekter fra hans værkstedet(PDF på engelsk)
200 sider E-bog om Galschiøt på dansk (PDF)

 
 
****************************************** 
 ******************************************
 
Af- og tilmelding af nyhedsbrev fra Jens Galschiøt
Vil du slettes fra denne infoliste så klik her: Afmeld min e-mail fra denne liste
Vil du opdatere dit navn-email m.m på listen:  Opdater min profil
Vil du tilmelde dig til infoliste, så tryk her: Tilmelding til Galschiøts infoliste