Nieuwsbrief maart 2010

Als je geboren wordt, dan neem je twee typen bewustzijn mee. Enerzijds het bewustzijn dat hoort bij jou als ziel, anderszijds betreft het bewustzijn dat voortkomt uit de stam waar je geboren wordt. De som van dit bewustzijn (dat meer is dan de som der delen) is mede bepalend voor wie je bent, wat je doet en hoe je met de dingen omgaat. Je bent je vaak meer bewust van het aandeel van je zielebewustzijn in je doen en laten, dan van het "stambewustzijn". Het is niet voor niets dat wij vaak pas op latere leeftijd ons realiseren hoeveel wij eigenlijk op onze ouders lijken. Iedere ziel, ieder persoon, iedere stam, volk of ras heeft zo zijn eigen thema's die uitgewerkt willen worden. Waar het voor jou over gaat in jouw leven, dat bepaal je als je tot incarnatie overgaat en je kiest daarbij voor een stam, cultuur of ras die de mogelijkheden biedt om dit te bewerkstelligen. Hoe je de concrete uitvoering vorm geeft, dat wordt gedurende het leven duidelijk. In de tijd waarin ons bewustzijn steeds ruimer wordt en wij inzicht en doorkijk krijgen hoe het individu zich verhoudt in relatie tot het grote geheel (zowel op aards nivo als daarbuiten), blijkt dat het zelden alleen een individu is die een probleem of vraag heeft.
Het kan wel dit individu zijn dat om hulp schreeuwt, maar daarbij neemt het de verantwoordelijkheid voor een veel groter geheel. Mijns inziens een belangrijke taak voor onze generatie. Zoals een representant na een opstelling zo mooi zei: "de ervaringen worden steeds intenser, het is net alsof ik oerverdriet als een vulkaan over mee heen voel komen. Bijzonder om een bijdrage te mogen leveren aan zo'n groot helingsproces, dat van mezelf en anderen".

19 MAART: STRIPPENKAART PROFESSIONALISERING-INN-OPSTELLINGEN
Begeleid je opstellingen, wil je jouw vaardigheden aanscherpen, ervaringen uitwisselen met collega's en op de hoogte blijven van de systemische nieuwtjes? Schrijf je dan in voor de strippenkaartworkshop "Professionalisering-Inn-Opstellingen". Deze workshop wordt één keer per kwartaal gehouden. De vragen van de deelnemers zijn bepalend voor de inhoud van de dag. Je kunt je inschrijven voor een losse workshopdag. Ook is het mogelijk om met korting een 4-strippenkaart af te nemen.

20 APRIL: SPECIALIST-INN-OPSTELLINGEN
Heb je de basisopleiding "Coach-Inn-Systemen" of een vergelijkbare opleiding gevolgd, voel je de behoefte om zowel praktisch als theoretisch dieper op deze materie in te gaan en wil je onder begeleiding vlieguren met familie- en/of organisatieopstellingen maken? Dan is de vijfdaagse vervolgopleiding Specialist-Inn-Opstellingen, die start op 20 april a.s. echt iets voor jou.

23 APRIL: ENERGIEDAG
Alle antwoorden zitten in jezelf! Soms kost het veel energie om deze antwoorden te vinden. Tijdens de Energiedag op 23 april maak je kennis met verschillende energetische methodieken en werkvormen om op onderzoek in je binnenwereld te gaan. Daarnaast besteden we aandacht aan de manier waarop jij zelf verantwoordelijkheid kunt nemen voor jouw persoonlijke energiehuishouding.

27 APRIL: INZICHT-INN-FAMILIEPATRONEN
Inzicht krijgen in jouw positie in je gezin van herkomst? Een patroon doorbreken? Voorbij jouw valkuil? Dat kan op 27 april door het maken van een opstelling in de workshop Inzicht-Inn-Familiepatronen. Er is ruimte voor vijf vraagstellers. Kun je deze datum niet of werk je liever individueel, maak dan een afspraak voor 1-op-1 familieopstelling (033-4451480).

3 MEI - 7 MEI.: ZO VADER ZO ZOON, ZO MOEDER ZO DOCHTER (ITALIE)
Stel je eens voor, begin mei, genietend van de voorjaarszon, uitkijkend over het glooiende landschap, de Italiaanse geuren opsnuivend, de specifieke smaken proevend, samen met jouw vader of moeder, dochter of zoon. Alle tijd om eens op een ontspannen en creatieve manier stil te staan bij jullie relatie. Iedere ochtend de mogelijkheid tot het volgen van een inzichtgevende workshop of zelf op onderzoek uit al dan niet onder begeleiding van een coach. De middag biedt ruimte om de omgeving te verkennen met de groep of alleen. Spreekt dit tot de verbeelding? Jeannette, Maddy en ik verwelkomen jullie graag in Selci tijdens de midweek Zo vader, zo zoon, zo moeder, zo dochter.

BOEKENTIP VAN DE MAAND
Veel mensen zijn op zoek naar "waartoe zij op aarde zijn en willen inzicht in de te leren lessen". Steve Rother introduceert in zijn boek Spirituele psychologie twaalf primaire levenslessen, waar mensen een keuze uit maken. Levenslessen kunnen gekoppeld zijn aan een energiematrix of voortkomen uit een energiestempel. In het eerste geval is de kunst om in het leven meesterschap te bereiken. In het andere geval kan een patroon daadwerkelijk doorbroken worden. Wellicht zit de werkelijkheid iets ingewikkelder in elkaar, maar het boek biedt mijns inziens voldoende ingangen om zelf met deze materie te spelen en er over te filosoferen.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Coach-Inn. Voor meer info www.coach-inn.nl. Een weblog wordt bijgehouden op coach-inn.blogspot.com. Coach-Inn volgen op twitter. Gun je deze informatie aan iemand anders: stuur deze mail dan door.