Nieuwsbrief rdgKompagne
RDGKOMPAGNE NIEUWSBRIEF OKTOBER
 2019

Nog meer vermogen voor je ogen
I-16Tobii Dynavox lanceerde deze week hun nieuwste communicatiehulpmiddelen met oogbesturing. De I-13 en I-16 zijn sneller, dunner en lichter dan hun voorgangers, en voorzien van Tobii’s 5e generatie oogbesturingsmodule, de meest tolerante en best presterende tracker ter wereld. Daarnaast hebben de I-13 en I-16 nu ook een meeleesscherm voor de gesprekspartner.
 
 
Gebruik uw muisvervanger nu ook op de iPad!
Quha Zono op de iPad
Apple heeft een nieuw besturingssysteem voor de iPad uitgebracht: iPadOS 13.1. Hiermee ondersteunt de iPad nu ook muisbesturing! Dat is goed nieuws voor gebruikers van hoofd-, mond- en andere alternatieve muizen, die onvoldoende handfunctie hebben voor het bedienen van een aanraakscherm.
 
 
Maak kennis met Jimi
Jimi doorkijkraamOnze Kojo heeft er een nieuw vriendje bij. Jimi is een kartonnen doorkijkraam, speciaal gemaakt om op een simpele maar doeltreffende manier te oefenen met oogcommunicatie en/of inzicht te krijgen in het kijkgedrag en de communicatieve vaardigheden van een cliënt.
 
Hebt u de indruk dat uw cliënten met hun ogen spreken, maar kunnen zij dat nog niet laten zien op een computer? Oefen dan eerst eens met Jimi!
 
Beter lezen en spellen
SprintPlusIn september heeft rdgKompagne zich mogen presenteren als de trotse nieuwe Nederlandse vertegenwoordiger van SprintPlus, een veelzijdig voorleesprogramma dat kinderen, jongeren en volwassenen ondersteunt bij lees-, spelling- en/of schrijfproblemen. Wij laten graag iedereen ervaren waarom SprintPlus hét gebruiksvriendelijkste alles-in-één softwarepakket is. Profiteer nu van de scherpe terug-naar-school actie en gebruik SprintPlus gratis tot eind 2019 of schaf SprintPlus meteen aan met flinke korting (oplopend tot 25%).
 
 
Scoren in 2 stappen
Score 2stapsDe 2stapsversie van Score is ontwikkeld om de woordenschat toegankelijker te maken voor mensen met motorische, cognitieve en/of visuele uitdagingen. Verschillende woordsoorten hebben ieder een eigen pagina met maximaal 30 pictogrammen, waardoor de vakken een stuk groter zijn en makkelijker te selecteren, ook met oogbesturing. Je selecteert dus elk woord in twee stappen.
 
omiVista in onderzoek
omiVistaOnderzoeksbureau Care Research heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar het gebruik en effect van de omiVista in verzorgingshuizen in Engeland. Tussen augustus 2018 en april 2019 voerden de onderzoekers observaties uit in twaalf zorginstellingen. Daarbij maakten zij video-opnames en interviewden zij verzorgend personeel, management en bewoners over hun ervaringen met de omiVista.
 
 
Collega's gezocht!
VacaturesWij zijn op zoek naar 6 nieuwe collega's!
  • Ben jij OC-specialist of therapeut en wil je opgeleid worden tot adviseur?
  • Of ben jij een hulpvaardige techniekliefhebber of servicegerichte technicus, die graag kennis overbrengt?
  • Of zie jij in jezelf onze nieuwe adviseur Spel en Ontwikkeling of Interactief/Therapeutisch Snoezelen?
Dan maken wij graag kennis met jou! Kom jij ons enthousiaste team versterken?
 
 
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws: like ons op Facebook!
rdgKompagne heeft ook een pagina op Facebook. Door onze pagina te liken, bent u altijd direct op de hoogte van de nieuwste hulpmiddelen, webshop aanbiedingen, cursussen en andere nieuwtjes.
 
Volg ons via Facebook
Meer informatie over onze hulpmiddelen en diensten leest u op
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld of omdat u klant bent van rdgKompagne. Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven via de link hieronder. Onze privacyverklaring kunt u lezen op onze website.