MDT

View in browser
Pressmeddelande 2017-08-24
Foto: Kasia Mikolajewska
 

Linda Blomqvist "Circle LUX 9"

 

6 - 7 september kl. 20:00

I "Circle Lux 9" betraktar Linda Blomkvist kroppen som ett oavbrutet formbart material som kan anta olika egenskaper, förmågor och affekter. "Circle LUX 9" strävar efter att upplösa kroppens sociala och kulturella egenskaper samtidigt som den lekfullt blandar och drar nytta av dess olika uttryck utan att någon gång vilja tillhöra en specifik identitet. "Circle LUX 9" är en oavbruten transformation av kroppen och rummet och relationen som skapas emellan, det är en utställning av kroppen i tid och rum.  "Circle LUX 9" arbetet utifrån konceptet Magic Circle; en plats där tillfälliga världar inom den vanliga världen kan uppstå, där nya verkligheter kan förhandlas fram.

 

Om Linda Blomqvist

Linda Blomqvist är född 1985 och utbildad vid Kungliga Svenska Balettskolan och P.A.R.T.S. Hon arbetar aktivt som performer med bl.a. Rosas och Mårten Spångberg. Som koreograf intresserar hon sig för alternativa processer, produktionsmetoder och skapandepraktiker. I “Cosmos The Beach” arbetar hon tillsammans med Sandra Lolax och Madeleine Lindh.
 

“Circle LUX 9” spelas på MDT 6 - 7 sept kl 20:00.

 

Läs mer på www.mdtsthlm.se

 

 

För mer information, pressbilder och bokning av pressbiljetter kontakta:

Hanna Erlman

hanna@mdtsthlm.se

 

MDT är en internationell samproduktionsplattform och en ledande scen för samtida koreografi och performance. MDT har sedan 1986 presenterat och samarbetat med internationella och svenska konstnärer.

 
FacebookTwitter