VÄLKOMMEN till DrömCentrum Minerva   Smile
 
Här får du råd och inspiration om hur drömmar kan förstås, tolkas och användas.
På hemsidan www.dromcentrum.se hittar du mer om drömmar, liksom även verksamma drömterapeuter, drömkurser, cirklar, föredrag, böcker, drömtolkningar, med mera …
Se även info längst ned om höstens två kurser:
2-4 sept och 28-30 okt.
 
Varmt välkommen till DrömNyhetsbrevet juli-aug 2016.
 
Detta drömbrev handlar om Drömsymbol Orm.
Jag fann på internet de mest befängda ”drömtydningar” om ormar. Det finns även drömlexikon på webben med ”tydningar” som är helt otroligt befängda. Man kan undra; var får de allt ifrån? Varför lägger de ut rent nonsens som de inte ens själva förstår?
Här några exempel:
”Om du drömmer om ormar betyder det att någon förtalar dig. Varsel om fängelsestraff. Tecken på hat.”

Det är ju inte klokt!
Faktum är ju att: Vi kan förstå våra drömmar! Drömmar är logiska (även om de inte är rationella). De kommer för att visa oss på våra osedda sidor och för att hjälpa oss vidare i livet. Drömsymboler tolkas på samma sätt som övriga bilder vi ser omkring oss.
Till exempel, drömmer du att en lampa tänds så betyder det att det blir ljust så att du kan se. Drömmer du att du färdas uppför en backe så betyder det att du strävar, kämpar. Drömmer du att batteriet i bilen tar slut så betyder det att du har slut på ork.
 
ORM
Den vanligaste tolkningen av att bli biten av ORM är
- något i ditt känsloliv håller på att förgiftas
- något i ditt känsloliv helas eller transformeras
 
Så här står det i DrömCentrums Drömlexikon www.dromcentrum.se:
Ormen kan, beroende på hur den visar sig, stå för allt från ursprungligaste instinkter och reflexer till högsta andliga medvetenhet. Transformation – människans förandligande.
– Som skuggsidessymbol: undermedvetandet, fara, rädsla, hot, giftig. Död och förstörelse.
– Som solsidessymbol: Livsprincip, kundalini, andlig upplysning, läkedom.
– Transcendens  (förnyelse) då den ömsar skinn och kan vistas i jord, luft och vatten.
I princip är ormen en läkedomssymbol (Aisklepios) (livskraft, kundalini)
Ormen ses även som phallossymbol (manlig fruktsamhet) eller en sexsymbol (penis).

Den Vita ormen är känd som Det Stora Hela, Ursprunget, Det ofärgade som innehåller Allt, den eviga visdomen och kunskapen.
 
DRÖM OM KOBRA
En kobra ringlar sig ute i snön. Jag blir rädd. Jag möter en kvinna som säger ”Var inte rädd, ormen är min dotter

/Frida/
TOLKNING (så här gör du:)
Snö = frusna känslor
Kobra = symboliserar Visdom och Upplysning i de flesta kulturer och läror
Kvinnan = i detta fall både moder och hon som vet och tröstar; den Visa
Dotter = yngre, uppväxande, förnyelse, förlängning, pånyttfödelse

Så här TOLKADE Frida sin dröm:
Trots mitt frusna känsloliv visar sig möjligheten till läkning, kunskap, upplysning, i form av en kobra. Jag möter ”den gamla visa” aspekten i mig själv, min inre visdom, som vet att jag inte behöver vara rädd, för klarheten och visdomen (ormen) är på uppväxt inom mig. Trots att det kanske kan vara dramatiskt att ta till sig ny och djupare kunskap. Men det verkar inte vara något som tvingas på mig.
Det kanske kommer i sin egen takt och jag kan vara trygg.
 
DRÖM: ORM MED HALSEN UPPSKUREN
Ser en orm men bryr mig inte om det. Men sen: Panik!
Ormen ligger framför mig, död med halsen uppskuren. Den hade dött för den hade bitit i min blusknapp uppe vid halsen och en tand satt kvar fast på blusknappen.

/Sara/
TOLKNING (gör så här:)
Orm = Högre kunskap
Halsen = personligt utttryck (tal, sång, osv)
Blusknapp vid halsen = Skydd/avstängning/blockering vid halsen
Ormtand = kan bitas och spruta in ormgift (som kan vara läkande eller dödande)

Så här TOLKADE Sara sin dröm:
Ja, jag är blockerad i mitt personliga uttryck. Vågar inte uttrycka mig eller säga min sanning. Är rädd för att bli straffad. Blev alltid tystad under min uppväxt. Healing (ormen) finns, men jag är rädd och skyddar mig, dvs fortsätter att vara tyst och åtknäppt. Så till och med möjligheten att helas är dödad med ett stort sår vid halsen. Jag kan själv vara rädd att bli dödad om jag säger något olämpligt. Det är nog kört för mig.
Kommentar: Möjlighet till läkning finns alltid. Drömmar är färskvara, och denna dröm visar tillståndet för dagen. Drömmaren stängde av sitt personliga uttryck trots att möjlighet till uppvaknande fanns.
 
DRÖM: ORM VILL BITA MIN HALS
Jag ser en orm som hugger mot min hals och blir så rädd så jag vaknar.

/Kaj/
TOLKNING
Ett hot mot halsen, centrum för ditt personliga uttryck.
Är det någon som får dig att ”tiga och hålla dig tillbaka” genom sitt hotfulla förhållningssätt ? Känner du dig hotad om du skulle uttrycka dig spontant?
 
DRÖM: ORMBITEN I VÄNSTER HAND
En orm ligger ringlad på golvet. Innan jag hunnit undan hade den huggit mig i vänster hand. Precis då tänkte jag att jag inte fick låta giftet komma in i mig, så jag mobiliserade all min inre styrka så den strålade ut och motade bort giftet. Jag klarade det! Då vaknade jag.

/Mirre/
TOLKNING
Ormen kan representera någon som kan såra din känslosida. Vänster repr känslor, mottagande, ”hjärtesidan”. Handen kan ta emot, agera…
Kanske är du rädd att någon ska såra dig. Men din egen kraft är större. Du motar ut ”giftet” och du klarar prövningen utan skada.
 
ORM symboliserar ofta din egen kraft, som du ofta kan vara väldigt rädd för.  Vi är ofta rädda för vår kraft, då vi är rädda för att skrämma bort andra.
Att bli biten av en orm kan tydas som att man får in ormkraften under skinnet och man får del av Den Oändliga Kunskapen.
ORM kan också symbolisera fienden. Att bli biten av orm kan således också tydas som att Det giftiga (känslomässiga budskapet) går in under huden och man tappar sin egen kraft.
Vilket som blir den rätta tolkningen för dig beror på hur drömmen ser ut och hur din livssituation för tillfället ser ut.
Att få i sig ormgift innebär transformation, dvs död åt det gamla så att det nya kan uppstå.
 
Ormens fula huvud dyker upp från mörkrets djup, dit du har förvisat den. Du kanske upplever hur din inre kraft aktiveras och stiger uppåt inom dig. Som en ny styrka, som överväldigar dig och får dig att digna. Du kanske bara ser ormens fula tryne och du känner dig rädd och sviken. Du försöker tränga bort ormen tillbaka till undermedvetandets mörker.
Men ormen, som du upplever som farlig och ful, ber dig att för ett ögonblick se in i dess ögon med accepterande och kärlek. Ormen är din kraft. Du trodde att den ville skapa rädsla och förödelse, men det den vill är att stödja dig i din storhet med mera kärlek i ditt väsen och varande.
Acceptera ormen som din egen kraft och den förvandlas från en mörkrets orm till din inre kärlek och ditt inre ljus. Då ska du inse att du har förnekat en viktig aspekt av dig själv och det har orsakat dig smärta och lidande på så många sätt. Nu är tiden inne att förlåta och acceptera alla dessa aspekter – din kraft, din klarhet, din kärlek, ditt ljus.
Ormen vill lära dig att din kraft är kärlek och din kärlek är kraft. 
 
Så, fortsätt jaga rädslor och låt dem inte jaga dig  ..
 
Två olika kurser, med olika teman, erbjuds under hösten 2016 :
 
2-4 sept 2016 Transformation
Urskiljning! Kanalisering? Mediumskap? Intonad? Uppkopplad? Närvarande?
Att välja förhållningssätt och medvetandenivå. Intuitionsstärkande övningar och meditationer. Att höra/förmedla hjärtats röst. Visst drömarbete.
Var?: Stockholm C.
 
28-30 okt 2016 Möte med döden
Du får möta din födelse, ditt liv och din död. Varför är du här? Hur kom du hit? Vart går du? Vad är din uppgift här? 
Var?: Stockholm C
 
För mera info om kurserna:
mejla förfrågan till minerva-li@comhem.se eller gå in på kalendarium på www.dromcentrum.se
 
Nästa DrömNyhetsBrev (oktober) kommer att handla om medberoende.
 
Jag önskar dig en härlig fortsatt sommar med sol och glädje och spännande drömmar.
Louise Minerva-Li
 
Sprid gärna DrömKunskapen genom att skicka detta brev till en vän.
Klicka här: Forward this email to a friend