Infobrev fra Galschiøts værksted om:  Den spiddede isbjørn til Paris  
 
1.       Tanker om anstændighed i en flygtninge tid
2.       Den spiddede isbjørn til Paris
3.       Sidste nyt fra Abrahams Børns sekretariatet
4.       Fødevare minister på besøg
5.       Opryd og arbejdstilsyn
6.       Hong Kong demo i København
7.       Mexicansk maler på galleriet
8.       Alex Ahrendtsen (DF) og Galschiøt i debat om flygtninge
 
   isbjørn galschiøt

 
Kære
 
 ”Tanker om anstændighed i en flygtninge tid”:  I forbindelse med en fernisering af 20 flygtninge skulpturer holdt Jens Galschiøt tale om den aktuelle flygtninge debat. Denne tale har dannnet udgangspunkt for en ret god lille film om emnet af dokumentaristen Niller Madsen, se den på youtube.

Den spiddede isbjørn til Paris
:  Værkstedet har netop færdiggjort en model  til en større skulptur, der skal bruges til klima topmødet i Paris 2015 . Skulpturen er 6 meter høj og består af en graf over udledningen af drivhusgasser de sidste 2014 år. Grafen stiger pludselig så brat, at den løfter en kæmpe isbjørn 5 meter op i luften.

Ved første øjekast en ret morsom skulptur, indtil den frygtelige sandhed går op for én. Har man set denne skulptur, glemmer man aldrig, hvor stor CO2 udledningen har været de sidste 2000 år. Skulpturen mangler et navn. Har du en god ide, så skriv. Se nærmere nedenfor.
 
 
Elles har vi fuld damp på værkstedet med besøg af mexicansk maler og arbejdstilsynet og med Hongkong demonstration i København, Dan jørgensen(S),  Alex Aarnsen(DF), Fundamentalism projekt  og 1000 andre ting. Se nedenfor hvis du er interesseret i detaljerne.
  
Vi nyder det dejlige (klimaopvarmede) efterår og er lidt glade for at værkstedet ikke ligger i det oversvømmede Nordjylland.
Kærlige hilsener
  
Lasse Markus
Projektleder og informationsansvarlig
 
 
 
Nyt fra ”Abrahams børn” sekretariatet:
 
Som du ved, hvis har læst de sidste nyhedsbreve, er vi i gang med et kæmpe dialog- og kunstprojekt omkring de religiøse bøger fra Islam, jøde-og kristendommen . En stor skulptur ”Fundamentalism ”  iscenesætter debatten.

Det går godt fremad, selv om det er en ordentlig mundfuld for os, men vi skal nok blive færdige til ferniseringen på Silkeborg Bad den 17. januar.
 
Vi er nu ved at støbe det sidste af de 14 kæmpe bogstaver i kobber, som er opbygget af religiøse kobberbøger.  Det var en festdag, da det store voksbogstav bestående af hundredevis af toraruller røg ned i vores elektrolytiske støbebad. Vi er måske også blevet en anelse trætte efter at have brugt 4 år på at stable over 8.000 voks bøger ovenpå hinanden.
 
Vi hviler imidlertid ikke på laurbærbladene, men har staks kastet os over opbygningen af den cirkelrunde sokkel. Den består af over 5 tons stål, kobber og fladskærme med en diameter på 9 meter.
 
Vores ingeniør Lars Bredal har lavet en ingeniørmæssig bedrift i beregningerne af den, så den nu kan holde til orkaner og angreb fra menneskelige kunsthadere og religiøse fundamentalister.

Vi har indkøbt for en formue stål, og de næste 2 måneder vil de smedeuddannede medarbejdere være konger af værkstedet.
 
Vi har holdt møde med Iben From, direktøren fra kunstcentret Silkeborg Bad for at planlægge åbningsudstillingen 17. januar. Det tegner til at blive en rigtig spændende udstilling med præsentation af både værket og projektet. Så reserver dagen! Vi vil samtidig igangsætte dialog processerne i Silkeborg området.
 
En af skriftsøjlerne skal op på Frederikshavns museum, hvor den skal reklamere for projektet og for en udstilling af Galschiøt på museet i april. Der er stadig skriftsøjler ledige til udstilling, hvis nogen har et godt og befærdet sted indendørs, som trænger til en debat om islam, jøde- og kristendommen.
 
Det har hjulpet på vores fordoms citat quiz at vi man nu kun skal have 5 rigtige for at få et lod i konkurrencen om en kobber skulptur, men vi syntes stadig at det går for langsomt med at få folk til at bruge den og vi forstår ikke hvorfor. Hvis du kan gennemskue det så skriv gerne til os?
*****
 
Beskrivelse af Klimabjørn skulpturen
 
Vi har lavet en model af en (vanvittig) klimaskulptur som vi arbejder på at få stillet op i Paris i fuld størrelse under COP21- klimakonferencen den 30/11-11/12 2015.
 
Skulpturen er en visualisering af udledningen af drivhusgasser de sidste 2015 år. Den består af en 20 meter lang stålgraf, bygget over vores drivhusgas-udledning i perioden.
 
Stålgrafen starter ved Jesu fødsel år 0 og fortsætter langs jorden 17 meter indtil år 1750 (ca.), hvor dampmaskinen og kul begynder at blive brugt i samfundet. Dernæst begynder den at stige nærmest eksplosivt og den ender i år 2015 med at spidde en kæmpe isbjørn i 4 meters højde.
 
Stålgrafen bliver 20,15 meter lang og isbjørnen kommer til at være naturlig størrelse (3,5 meter) og hænge i 4 meters højde. Grafen er baseret på de rigtige tal for CO2-udledning. Skulpturen er stadig i sin model fase.
 
Vi håber på at lave et samarbejde med miljøbevægelsen om at få den op i Paris som Danmarks NGO-bidrag til manifestationerne omkring COP21. Modellen kan ses på billederne.
 
Skulpturen fremkommer ret tragikomisk, og man kan ikke lade være med at smile lidt ad den – indtil dens frygtelige budskab går op for en.
 
Skulpturen har indtil videre kun en arbejdstitel og mangler sit endelige navn - har du en god ide så skriv endelig.
 
Galschiøt satser på at skulpturen vil have en sådan effekt, at man, når man har set den i fuld størrelse, aldrig vil glemme grafen over drivhusgas-udviklingen, som helt utvetydigt vil fremstå som en menneskeskabt katastrofekurs.
*****
 
 
Fødevare minister stiller Svinehund, Survival og balanceakten op i ministeriet.
 
Galschiøt fik besøg af Dan Jørgensen(S) der skulle hente 3 skulpturer. En svinehund , en Survial of the Fatest og en Balanceakt . (Ingen af skulpturerne har noget at gøre med dyresex)
.
De skal alle opstilles i minister kontoret, hvor de formentlig vil tiltrække sig en del opmærksomhed.  Hatten af for politikere, der også tør udstille kontroversiel kunst.
Se pressemeddelelse.
*****
 
Opryd og arbejdstilsyn
  
Arbejdstilsynet har meldt, at de kommer inden for de næste 3 måneder, så vi har fået ryddet grundigt op og lavet en del ekstra udsugning , nødstop og fine opmærkninger på gulvet :-`). Så hvis du vil se et pænt værksted, så kom og besøg os inden for de næste 3 måneder.
*****
 
Skamstøtte til Hong Kong demo i København
  
Vi var inviteret af vore kinesiske venner i København til en støtte demonstration for Hong Kongs demokrati bevægelse. Projektleder Lasse Markus tog derover for at holde tale og deltage. Han er i øvrigt selv blevet udvist af Hongkong sammen med Galschiøt for nogle år siden.
 
Han havde taget den 3 meter høj model af skamstøtten med og den dannede centrum i demonstrationen. Det var en lille og sej gruppe Hongkong kinesere, der bor og studerer i Danmark, der havde arrangeret demonstrationen.
 
Det var i øvrigt ret morsomt, at der var mange, der var ret forbavsede over, at han kom med en model af ”Skamstøtten”, som de alle sammen kendte fra Hongkong , hvor den står som et 8 meter højt mindesmærke over massakren på den himmelske fredsplads  i 1989 i Beijing. Mange vidste ikke, at skulpturen oprindelig kom fra Danmark og var lavet af Galschiøt. Se pressemeddelelse på engelsk.
*****
 
Mexicansk maler på galleriet
 
Vi har besøg af den mexicanske maler Alberto Aragorn, som udstiller i Danmark. Han har lånt en af galleri hallerne og har malet en masse malerier, som vil blive udstillet bl.a. i galleri Galschiøt, hvor man kan se dem de næste måneder.  Galschiøt og Alberto har været venner de sidste 15 år.
*****
 
Alex Ahrendtsen (DF) og Galschiøt i P4.
 
Galschiøt deltager i et P4 radio debatprogram og har i den forbindelse deltaget i en diskussion på flygtninge situationen. Alex påstod at asylcentrene var fyldt med mænd, og at det var udtryk for at mændene havde stukket af fra deres familier!
 
Det fik Galschiøt op i det røde felt, og han forklarede ham, at  det netop er mændene, der flygter, fordi det er så farligt at tage over Middelhavet, hvor 3000 er druknet bare i år, og bagefter går turen op igennem Europa,  hvor især kvinderne og børnene er udsatte for overgreb.
 
Det er utroligt at flygtningene nu også skal have skyld for af have svigtet deres familie, og især fra en mand der arbejder på at lave familier sammenførings reglerne om. De er jo netop er lavet for at kunne foretage en sikker og beskyttet familiesammenføring .
 
*****
 
 
 
****
  
Info om  Galschiøt, 'fundamentalism' og Abrahams Børn
 
Der er nok mange der ikke har helt styr på hvad Galcshiøt´s 'Fundamentalism'-skulptur og kunst- og dialogprojeket 'Abrahams børn' er, men her er nogle nyttíge links:
 
Om Jens Galschiøt på Wikipedia:
Portræt af Jens Galschiøt (engelsk) CV (PDF) 
Galschiøts hjemmeside: Galleri Galschiøt
 
 Kontakt til Jens Galschiøt:
E-mail:
aidoh@aidoh.dk, Internet: www.aidoh.dk, tel. +45 6618 4058, Banevænget 22, DK-5270 Odense 
 
 
 fundamentalisme galschiot
 
 fundamentalism denmark
 
  galschiot fundamentalisme
 
  polar bear galschiot
  
 
polar bear
 
dan jørgensen og galschiøt
 
dan jørgense modtager skulpturerne
 
skamstøtte tildemo i københavn
 
 
skamstøtte i københavn
 
 
 
skulptur til dan Jørgensen
 polar bear paris
Denne mail er udsendt fra billedhuggeren Jens Galschiøts værksted.
Kontakt til værkstedet:
Galleri Galschiøt
Banevænget 22
5270 Odense N

Tlf : (+45) 6618 4058
Fax:(+45) 6618 4158
Database over Galschiøt skulpturer (ikke opdateret ;.-)

Portræt af Galschiøt med link til alle projekter fra hans værkstedet(PDF på engelsk)
200 sider E-bog om Galschiøt på dansk (PDF)


 
****************************************** 
 ******************************************
 
Af- og tilmelding af nyhedsbrev fra Jens Galschiøt
Vil du slettes fra denne infoliste så klik her: Afmeld min e-mail fra denne liste
Vil du opdatere dit navn-email m.m på listen:  Opdater min profil
Vil du tilmelde dig til infoliste, så tryk her: Tilmelding til Galschiøts infoliste