Nu är den släppt.

Björns vänners andra album - Ni har stulit våra drömmar.

Det första kom 2003, men mycket har hänt sedan dess. Bandet, ansvariga för låtar som Åkrar och himmel, Kvar på film och Vad ska jag med ett foto på dig?, existerade som i en egen tid. De är ett av de banden som skapat en egen värld. Har man en gång klivit in är det svårt att ta sig ur. Har man inte satt sin fot där, kanske den är främmande. Världen är främmande. Deras värld är den samma nu som då. Ingenting har hänt. Det är bara en ny skiva. Samma värld, nya låtar.
 
Björns vänner
Ni har stulit våra drömmar

Lyssna: Björns vänner – Ni har stulit våra drömmar
Köp CD: shop.adrianrecordings.com/product/björns-vänner-ni-har-stulit-våra-drömmar

Videos
"Du vill inte nå fram till ditt mål”  - : http://youtu.be/nELd2dfR9ZA
"Stulit mina drömmar” - : http://youtu.be/iKX_lbDI8zs

bjornsvanner.tumblr.com
 
 
Spelningar:
15/11 Babel - Malmö
21/11 Café De Luxe - Växjö

Manifest:
"De gamla bara skrattar och säger att inget är för sent än
De vet själva, de har upplevt det tillfälle då det blev det
Så om det inte har hänt än kommer det att hända
för tio år är inget, det har du svart på vitt nu"

Plattans tematik:
Som citatet här överst antyder handlar mycket av plattan om tidens gång och missade chanser, hämningar och uppgivenhet (och i ett fall om att vara ihop med en uppfinnare). 

Tidigare i år släppte de EPn, "Märker ni ingenting alls?".

Va sägs?
 
– Det finns något i låtarna som dröjer sig kvar, något som aldrig riktigt sagts tidigare. En ärlighet och underdogkänsla som jag tror folk tilltalas av, säger Conny Fridh. Det var ganska starkt.
Intervju i Sydsvenskan av Håkan Engström
 
”Stulit Mina Drömmar” heter låten som är djupt nere och nafsar på regressionen, och beskrivs av bandet själva som ett enda långt trumfill. Lägg till i protokollet: Punkig, rätt pajig och pang på rödbetan. Skånevännerna i ett nötskal mao.
Videopremiär på PSL
 
Många verkar kunna relatera till dig och dina texter. Är du vanlig?
– Det är jättesvårt att säga. Tittar jag på mitt liv har jag inte alltid gjort samma val som andra. Men jag är inte ”larger than life” på något sätt. Mer ”same size” som life.
Omslagsintervju i City av Björn Gadd
 
– Det är okej, säger Conny. Jag blir glad av att spela gamla låtar, lite som att hångla med en gammal flickvän. Men jag gillar de nya låtarna. Jag kände en frustration över att de kanske aldrig skulle höras av någon annan, speciellt när jag vet att det finns andra människor som också kan relatera till musiken,. För mig var det en viktig anledning till att börja spela igen. 
Intervju i Nöjesguiden av Sara Berg
 
- Jag är expert på Richards texter och vi har pratat mycket om dem. Jag tycker att Richard har ett sätt att förmedla en känsla som man inte hör hos någon annan. Han har en nyckel till att skriva saker som gör så djävla ont. Som når in i hjärtat.
Intervju i Skånskan av Yvonne Erlandsson
 
Tematiken på den nya skivan kretsar mycket kring missade chanser. Funderar ni mycket över om ni hade kunnat ta bandet längre när ni var som mest i ropet?
–Nej, det är inget som jag går och funderar över. Det är mer något som jag roas av att konstatera ”oj vad mörkt” det blev.

Intervju i Lokaltidningen av Per Ingridz
 
Adrian Recordings
www.adrianrecordings.com