Mörkt, svängigt, välmaskerat och med kärlek!
 
Svallvågorna efter Hey Elbows tredje väldiga album ”We Three” har ännu inte hunnit lägga sig. Hyllningar och recensioner strömmar fortfarande in, men då passar Hey Elbow på att förekomma alla genom att släppa en fristående ny singel som inte finns med på albumet.
 
Det är inte vilken låt som helst.
Det är ”Don’t Speak".
 
Artist: Hey Elbow
Titel: Don't Speak
Format: Singel
Releasedatum: Fredagen den 13 nov
Skivbolag: Adrian Recordings
Inspelad och mixad av Joakim Lindberg i Studio Sickan i Malmö
 
Spotify: https://open.spotify.com/album/0yaEKjCe5nkvtx8wQ5sqd3?si=MTLwykV3S-6TafHg9H6h-g
iTunes: https://music.apple.com/se/album/dont-speak-single/1536570996
 
Bara för läsare av detta nyhetsbrev.
Fri nerladdning av MP3: https://www.dropbox.com/s/yr6uq9uq4gf7ibx/Hey%20Elbow%20-%20Don%27t%20Speak_Main%20Master%20v1%20%2844%2C1%29_201007.mp3?dl=0
 
Omslag : https://www.dropbox.com/s/yzeawm6ebx8106h/dont_speak_digital.jpg?dl=0
Av Robert Ek
 
"Vi har länge tänkt att det vore kul att göra en cover. Att välja låt var jättesvårt, vi hade väldigt många alternativ att välja på men landade tillslut i ”Don´t Speak” som vi alla sedan uppväxten på 90-talet har en slags hat-kärlek till. Vi har gjort låten till vår egen på typiskt Hey Elbow-vis med stora ljudlandskap och fräcka rytmer."
 
Malmö/Stockholm/Köpenhamn-trion Hey Elbow släppte sitt senaste album redan i september – ”We Three” är en suggestiv popskiva präglad av improvisation och samarbete Låtarna improviserades fram i ett hus i Skåne och vistelsen där bestod av timtals av jam, kaffedrickande och träningspass. De bästa musikidéerna förfinades och spelades så småningom in i Studio Dubious i Stockholm och mixades i Malmö i Studio Sickan. 

Trion Hey Elbow bildades i Malmö 2013 med grundidén att skriva och spela musik som alla tre medlemmar är en lika stor del av. Alla instrument får ta lika mycket plats och alla medlemmar turas om att vara i fokus och att hålla sig i bakgrunden. Musiken hämtar inspiration från såväl musik som konst, pop som improvisationsmusik, och resultatet blir udda, suggestivt och personligt.

Ellen Petterson (blås, elektronik), Julia Ringdahl (sång, gitarr) och Liam Amner (trummor) träffades genom gemensamma vänner. Ellen hade spelat med både Julia och Liam fast i olika projekt, och när de alla samlades i Hey Elbow blev det snabbt allas hjärteprojekt. Första albumet "Every Other" släpptes 2015 och tre år senare kom uppföljaren ”C0C0C0". 

Hey Elbow är rakt igenom ett samarbete. All musik skrivs tillsammans när alla tre sitter i samma rum, och alla är lika drivande utan någon särskild ”bandledare”. Tillsammans har de byggt upp en trygg och öppen skaparmiljö med full konstnärlig frihet som ger en kontinuerlig drivkraft att skapa och utforska tillsammans och lyfta varandra. De arbetar aktivt med att behålla ett öppet förhållningssätt till musiken och vill undvika begränsningar genom att låsas in i ett fack eller en genre.

Liveframtiden är oviss för alla artister just nu, men när det åter blir fritt fram att turnera ser Hey Elbow fram emot att möta publiken igen. Efter debutalbumet turnerade bandet världen runt och de lägger alltid mycket tid på att optimera sitt live-set. Målet är att alltid ha en röd tråd genom ett set genom att jobba med övergångar och dynamik både i musiken och det visuella.
 
Ny pressbild: https://www.dropbox.com/s/l1o54tyn8ovqu27/Hey_Elbow-Photo-Daniel-%C3%96rtegren-Desai-arty.JPG?dl=0
Foto: Daniel Örtegren Desai
 
Adrian Recordings
 
magnus@adrianrecordings.com
www.adrianrecordings.com

ALICE BOMAN ALEXANDRA BERGER ANDREAS TILLIANDER BITCH HAWK BJÖRNS VÄNNER BOEOES KAELSTIGEN DAVID & THE CITIZENS DAVID FRIDLUND DEN SVENSKA TYSTNADEN DMITRY FYODOROV DÖDEN EDDA MAGNASON EMIL JENSEN FAMILJEN HENRIC CLAES HEY ELBOW JONAS LUNDQVIST LAAKSO LATELY LA LA MARCUS CATO MARCUS NORBERG AND THE DISAPPOINTMENTS MEDBORGARBANDET MF/MB/ OLD POIZON_SW3 PRINTER RA SHARIF SHE’S WILD AGAIN TONIGHT SURF PHILOSOPHIES SVART KATT THE BEAR QUARTET THE FINE ARTS SHOWCASE THIS IS HEAD ULF STURESON VED YAST NEED FOR SPEED BO MEHR BOB HUND SPUNSUGAR JH3 WHOMSOEVER TOI LET