Nieuwsbrief Oktober 2020
TIM GRIMM - NEW SINGLE - 'GONE'

In het najaar van 2016 ontvingen velen van jullie een exemplaar van Tim Grimms single Woody’s Landlord. De song was geschreven in verband met de verkiezingen en ging over de dubieuze praktijken van de vader van Donald Trump, de huisjesmelker Fred Trump die ook de huisbaas van Woody Guthrie was. Woody’s Landlord was een nummer één song op USA Folk Radio. Tim geeft toe: Ik had oprecht gehoopt dat dit zou zijn wat Tom Paxton ooit omschreef als 'korte houdbaarheidsnummers'. Helaas niet.
 
Want als velen werd Grimm ook verrast door de uitkomst van die verkiezingen en uitte zijn teleurstelling en frustratie daarover op het album dat  ook het nummer één USA Folk album werd, A Stranger In This Time, dat een aanklacht was tegen wat volgde sinds die verkiezing. 
 
En nu legt Grimm opnieuw de angst vast die de meesten van ons voelen. 2020 voelt niet alleen alsof we in een surrealistische droom hebben geleefd met alles wat er politiek gebeurt, maar dan slaat ook de pandemie toe ... En zoals velen van ons, vervolgt Grimm, nu met veel tijd om mijn handen begin ik te schrijvenen GONE komt ... beïnvloed door sociale afstandelijkheid ... de bijna volledige sluiting van ruimtes voor live optredens en de strijd om van streaming online concerten een haalbaar alternatief te maken ... bewijs van de steeds groter wordende kloof tussen twee stromingen van Amerikaanse idealen, leidend tot zowel hoopvolle ... als gevreesde verkiezingen in november.
 
En alsof dat nog niet genoeg is, legt Grimm uit, is er meer waar we mee te maken hebben - het schokkende verlies van zoveel Amerikaanse artiesten - David Olney, Eric Taylor, John Prine en Michael Smith ... en tot slot de uitputting door dit leven. vier jaar onder een regering verstoken van poëzie, muziek en kunst ... En genade. Dit zijn de gedachten waaruit GONE ontsproot. 
 
GONE" is ook een soort hypnotiserend lied, een song dat Grimm beschouwt als een meditatie. En wat betreft zijn band, vertelt Grimm trots aan ons: Ik heb het geluk dat mijn zoons Connor (bas en piano) en Jackson (banjo) allebei aan boord zijn, net als Jason Wilber (elektrische gitaar) - een oude vriend wiens 25 jaar als Prine's gitarist helaas tot een einde kwam. En voor het eerst werk ik met James Gilmer (percussie), die speelde met mijn vriend, Eric Taylor. "
 
 
GONE 

They say it’s getting warmer- it takes a little time
There’s music in the cafe now, drinks all in a line
No one knows the time they say, and no one knows the day Half of us don’t give a damn and the rest just stay away 

*Gone

Something’s gone
I saw it in a headline, I read it in a psalm
It slipped into the courtroom when the judges were all gone Then drove across the country toward the southern border wall 

We sit across the table, I counted off the steps
But the lights have all been broken- we can’t see past ourselves I’d like to call you brother but the bridges have all burned
And the things you say without a mask bring darkness to this world 

*Gone 

There’s broken wings and crippled creeks and crooked little hearts
And the man who brought us Paradise has laid down his guitar
He sang Angel from Montgomery — It’s a Big Old Goofy World
And there’s hope in knowing everywhere some people know the words....
 
*Gone
(3rd line- It slipped onto the highway where the Grapes of Wrath have gone) 

It used to be four Horsemen, now it’s just a single one
They say in Revelation that doom will finally come
There’s a rider in the White House and Liberty has run Everywhere you turn these days, there’s another smoking gun 

*Gone 
                                                    Words & Music Tim Grimm

De single 'Gone' is alleen in digitaal formaat beschikbaar. Wilt u een wav file of MP3 file van de song 'Gone' onvangen, stuur dan even een mailtje naar info@cavalier-musicmanagement.com
 
Dames en heren programmeurs van de échte muziek podia,

Tim Grimm's volgende tour in de Lage Landen staat geplanned voor april / mei 2021 -
Nog beschikbaar zijn volgende data:
Woensdag 7 april, 2021
Woensdag 5 mei,  2021
Donderdag 6 mei, 2021
Woensdag 12 mei, 2021
Donderdag 13 mei,2021
Maandag 17 mei,  2021

Voor een concert in uw zaal kunt u zich melden bij: Bert de Ruiter / bert@cavalier-musicmanagement.com
 
Begin 2021 verwachten we een nieuw album van Tim Grimm en is hij, ijs, weder en corona dienende, in april 2021 en met 18 mei hier voor concerten.
Een hartelijke groet van:
Bert de Ruiter
 
 
 
Tim Grimm Tour april / mei 2021. 
Voor bookingen en /of meer informatie:
Cavalier Music Management - Cavalier Recordings - Cridecoeur Music
Mozartstraat 54 - 1962 AC Heemskerk - The Netherlands
www.cavalier-musicmanagement.com