Nieuwsbrief 1, januari 2022    
 
 
Beste leden en geïnteresseerden van onze ondernemersvereniging,
 
In deze Nieuws:
Het Grootste zonnedak van Hilversum is weer een stap dichterbij.
Bedrijventerrein wordt gefilmd dankzij duurzame ondernemers.
Oproep n.a.w en mail gegevens. 
Oliebollen voucher groot succes!
Weer twee nieuwe AED’s aangeschaft.
BHV training.
Ledenbestand groeit en groeit.
 
 
 
 
Het Grootste zonnedak van Hilversum is weer een stap dichterbij.
Een voetbalveld groot en daarmee op weg naar het Grootste Zonnedak van Hilversum! Dat is het resultaat dat OV Hilversum Zuid West op 19 januari heeft bereikt. 17 bedrijven hebben een samenwerkingsverklaring getekend met elkaar en met de ondernemersvereniging.
 
Gezamenlijk leggen we 2.720 zonnepanelen op in totaal 5.482 m2 dak neer. Van de 14 daken worden er 6 eerst beter geïsoleerd, 1 bedrijf vervangt de ketel voor een warmtepomp, 2 deelnemers zetten laadpalen voor de deur en 5 bedrijven gaan over op LED-verlichting. Bij elkaar goed voor 1.169.410 kWh/jaar aan besparingen en zelf opgewekte stroom.
 
Bart Heller (de wethouder voor de energietransitie) gaf de ondernemersvereniging een groot compliment voor dit resultaat: “Er zijn veel partijen bij betrokken, het is ambitieus en heeft veel potentie”.
 
Wij bedanken alle deelnemende ondernemers, vertegenwoordigers van gemeente, regio, provincie Noord-Holland, en alle adviseurs en specialisten die met ons hebben samengewerkt om deze fase tot dit mooie resultaat te brengen.
 
En we gaan door! In 2023 moeten alle kantoorpanden het energie label C hebben. Binnenkort worden bedrijven daarover nogmaals geïnformeerd door de gemeente. Krijg je die brief en wil je weten wat je moet doen? De commissie duurzaam staat voor je klaar. Ook als je pand al voldoet, zijn er vaak interessante mogelijkheden om nog meer energie en geld te besparen. We brengen je graag in contact met de ondernemers die je voorgingen en die ook graag hun ervaringen zullen delen.
 
Voor meer informatie mail naar commissieduurzaam@ovhilversumzuidwest.nl
 
 
 
 
Filmopname in de Haven
Donderdag 27 januari wordt er een filmpje gemaakt van het Havenkwartier.
Dit filmpje wordt kosteloos gemaakt voor o.a. bedrijvenverenigingen die verduurzamen .
Vooral de uitleg aan andere bedrijven waar te beginnen met verduurzamen met voorbeelden uit de praktijk is waar het filmpje over gaat.
Onze vereniging is een mooi voorbeeld waar anderen door geïnspireerd kunnen worden.
Wij doen hier dan ook graag aan mee.
 
 
 

 
 
 
 
Oproep n.a.w en mail gegevens. 
In februari wordt de contributie factuur verstuurd.
In geval van mutaties in n.a.w. of mail gegevens, geef het dan alsjeblieft door aan het secretariaat.
Met name het emailadres voor de factuur is van belang.
Natuurlijk passen we het dan ook gelijk aan op onze website.
Heb je als lid iets hagelnieuws of interessants te melden?  Dat zetten we ook graag op onze website.
We zijn immers ván , vóór en dóór leden!
 
 
Oliebollen voucher groot succes!
Alle leden en relaties ontvingen een voucher voor het gratis afhalen van oliebollen bij de kraam van Zinineenbroodje.nl.
Meer dan 100 mensen hebben hier gebruik van gemaakt. We zijn blij dat dit een succes is gebleken en doen dit in december zeker weer.
Dennis en team bedankt voor het meedenken en het bakken van de heerlijke oliebollen! Dat ze heerlijk waren weten we uit de vele leuke reacties die we ontvingen.
 
 
 

 
 
 
Weer twee nieuwe AED’s aangeschaft.
Wij zijn blij dat we nog twee AED’s aan hebben kunnen schaffen. Totaal zijn er nu 6 op onze terreinen.
Zodra het  mogelijk is gaan we de AED training weer oppakken. Deze training neemt maar een uurtje van je tijd in beslag: tussen de middag op de locatie bij VanHarensport.nl. Voor een broodje wordt gezorgd.
 
 
BHV training. 
Ook gaan we dit jaar weer de BHV training activeren, onder deskundige leiding van Annelies Vinken van AED-professionals.nl
 
 
Ledenbestand groeit en groeit.
In 2021 hebben we 32 nieuwe leden mogen verwelkomen.  En zo kunnen we 2021 afsluiten met  218 leden totaal. Daarmee zaten we op 99% van het door ons gestelde doel.
Voor 2022 hebben we als doel 250 leden. Halen we dat dan gaan we dat groots vieren! Een groter ledenbestand betekent immers dat we een nog grotere vertegenwoordiging hebben van ondernemers en we daarom steeds meer stem krijgen in het economische en publieke debat.
 
Dit jaar bezoeken we met groot enthousiasme bedrijven in de gebied van OVHZW en bespreken wat we doen in het kader van werk voor werk, duurzaam ,schoon heel en veilig.
Maar… vragen we ons af: is je buurman al lid? vraag het hem of haar en bespreek de voordelen het belang van lidmaatschap van een actieve ondernemersvereniging.
We zijn immers ván, vóór en dóór leden. En 2022 staat in het teken van duurzaam en samen!
Lid worden kan via de website www.ovhilversumzuidwest.nl
 
De leden die je dit jaar al zijn voorgegaan zijn:
 
 
 
 
 

 
 
 
   Website:   www.ovhilversumzuidwest.nl
 
 
 
BewarenBewaren
BewarenBewaren