Click here to view this email in your browser
  
Hej,
 
I skrivande stund har vi faktiskt ett par platser kvar på kursen Flerfärgsstickning med lyfta maskor med Lotta och Madelaine från 2stickare, har du inget särskilt för dig tisdag kväll den 20/3 så passa på att komma till butiken och lära dig en mycket användbar stickteknik! Läs mer här nedan om hur du kniper en av sista-minuten-platserna på kursen!
 
 
Flerfärgsstickning med lyfta maskor
Tisdag 20 mars kl 18.30-21.00
 
Lär dig att sticka mönster med flera färger på ett annorlunda och enkelt sätt. Det här är en kurs för dig som vill utveckla ditt stickande och se maskornas möjligheter. Vi går igenom grunderna i tekniken genom att sticka några provlappar. Tekniken har i det närmaste oändliga möjligheter och kan användas till allt från vantar, mössor, tröjor, väskor eller muddar.

Kursledare är Madelaine Jansson och Lotta Bengtson, som skrivit den inspirerande boken Sticka flerfärgsmönster med lyfta maskor. 
 
 
 
Påfyllning med handfärgat garn!
Apropå flera färger så har fyllt på vårt lager av handfärgade garner, min duktiga mamma har färgat fräscha våriga pasteller och riktigt knalliga kulörer i både Merino Sock och den efterlängtade Twister Lace merinosilk. Så här års behöver man extra mycket färg och energi för att hålla ut i väntan på våren, eller hur?
 
Jag har stickat sjalen Waiting for Rain av en härva Twister Lace merinosilk, och det är en av mina favoritsjalar. Beskrivningen är på engelska och köps via Ravelry. En härva Twister Lace räckte precis, det är 100 g och 600 m merinoull och silke och den kostar 195 kr.
 
 
 
Advokatens sjal - nu som materialpaket!
Jag har nu stickat upp två versioner av den otroligt mjuka och lyxiga Advokatens sjal som Mia på Garntua designat. Det är en enkel och rolig stickning och sjalen är fantastiskt mysig och mjuk!
Advokatens sjal #1                                 Advokatens sjal #2
 
Nu har jag satt ihop inte mindre än nio olika färgkombinationer till dig som är sugen på en egen mjuk och mysig sjal i cashmere, silke och mohair! Så här funkar det: välj din favorit bland paket 1-9 här nedan, bestäm om du vill ha cashmereränderna i ljusgrå och antracit eller ljusgrå och gråmelerad, till sist bestämmer du om du vill sticka storlek small eller original. De sjalar jag har stickat upp är storlek small och de drar 4 nystan cashmere, till originalstorleken behöver du 6 nystan. Maila sen dina val till oss på info@litetnystan.se så återkommer vi med betalningsinformation. Priset på materialsats till sjalen är från 928 kr, beroende på storlek. Naturligtvis går det också toppenbra att besöka oss i butiken och köpa sjalpaketen där, eller sätta ihop sina alldeles egna färgfavoriter!
 
 
Nya mönsterhäften till barn och baby från Sandnes!
Sugen på att sticka vår- och sommarplagg till de minsta? Vi har fått hem två pinfärska mönsterhäften från Sandnes garn, häfte 1807 och 1808 med fina modeller i t ex Mandarin Petit, Tynn Line, Duo och Line. Bägge häftena är på norska, de kostar 49 kr styck och säljs tillsammans med Sandnes garn.

 
 
Snart blir vi kontantfria!
Snart går vi helt över till kortbetalningar. Redan idag är det drygt 95 % av alla köp som sker med kort hos oss. Under mars månad kan du fortfarande betala med kontanter, men sen är det enbart kort som gäller. För ökad säkerhet!
 
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
 
 
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se 
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-16 
 
 
Skicka gärna nyhetsbrevet vidare till dina garnintresserade vänner!