Zondag 19 april 2020

 

Dag lieve mensen,
 
Zondag is het vandaag.
Dit is een beetje een serieuze oppepper, maar wel met veel mooie dingen. Veel kijk/leesplezier.

Een fijne zondag allemaal,
Helmi, Ineke, Henja
 
 

Inschrijven voor deze oppeppers?

Stuurt u deze oppepper door? Dat vinden we prima. U kunt de familie en kennissen ook vragen om zich zélf aan te melden. Inschrijven kan hier, uitschrijven ook.
Wilt u lid worden van Senver? Vinden we leuk, kijk dan hier.
 
Ballet: So you think you can dance

Heel expressief is deze dans van de choreografe Isabelle Beernaert en dynamisch. Deze mensen verbeelden een verhaal waar iedereen wel zijn eigen ervaring op kan leggen.
 
Dromerig danstalent -
So you think you can dance


 
 
Koormuziek, voorbereiden voor 5 mei
Claire Verlinden heeft een interesante aankondiging voor koor-leden.
Radio 4 doet een oproep mee te zingen met een virtueel koor voor onze bevrijdingsdag 5 mei. Dit ter herinnering aan het vrouwenkamp op Sumatra waar de vrouwen orkestmuziek zongen met hun stemmen. Ze zongen bv het largo uit de 9de symfonie van Dvorak Uit de Nieuwe Wereld.
Als je deze link aantikt kom je op de pagina waar dit allemaal staat. Ook als je niet meedoet met het opsturen van een geluidsopname van jezelf, is het erg leuk om de muziek en noten wel te downloaden en dat lekker mee te hummen met deze muziek.
 
Claire wil graag weten wie er aan mee gaat doen of gedaan heeft! Of thuis de zang heeft opgenomen en straks virtueel mee zal zingen zoals onze Henk Roos. Laat het haaar weten: clairev@xs4all.nl
 
 
Vader en dochter, animatiefilm die Oscar won
In 2000 ging deze korte animatie van Michael Dudok de Wit in première. De film kreeg een groot aantal prijzen, waaronder de oscar voor beste animatiefilm in 2001. In 2007 kreeg de film een plek in de canon van de Nederlandse film.
 

  Dit is de animatiefilm, van 8.31 min.

Zonder woorden, met pure tekeningen en prachtige muziek is het absoluut een film die indruk maakt. Interessant is dat in allerlei recensies van dit filmpje wordt gesproken over een vader die zijn dochter verlaat. Dit blijkt uit deze woordenloze film echter niet.

De filmer zelf zegt in een interview in NRC daarover: “Dat laat ik expres open. Als je hem weg zou zien roeien met een hengel of een koffer of een pistool, word je in een richting geduwd. Zelfs of hij vrijwillig gaat of dat hij weg moet, wil ik in het midden laten. Het gaat erom dat hij weggaat.”
Persoonlijke noot, Ineke van de Rotte: Een geweldige, sfeervolle, animatie. De samensteller heeft zelfs die typische Nederlandse manier van fietsen - aan het stuur trekkend - getekend. Elke keer als ik nu mensen op die manier zie fietsen, moet ik aan deze animatiefilm denken.
 
Kerkdiensten vandaag
  Wilhelminakerk
GooiTV zendt vandaag opnieuw een dienst uit vanuit de Wilhelminakerk in Bussum. Die begint om 10.30 en wordt een paar maal herhaald. Er wordt gezongen door leden van het Spieghelkoor en Vocaal ensemble Voices. De voorganger is ds. Florida de Kok. Op GooiTV.nl zijn de uitzendkanalen te vinden.
Klik op deze link.


Kapel
Ook in de Kapel op de ’s Gravelandsweg werd een dienst opgenomen. Vandaag kunt u via uw lap-top of computer deze digitale viering vanaf 10.30 uur mee beleven. Deze keer gaat Peter Korver voor in de viering en zal Rob van Roon de liederen begeleiden. Ga naar de website van De Kapel en volg de viering.
 
Een verrassingstas van de bibliotheek
Sinds vorige week maakt Bibliotheek Hilversum verrassingstassen. Wil je ook zo’n verrassing op komen halen op ons parkeerterrein?
Mail je keuze dan met je naam en pasnummer naar klantenservice@bibliotheekhilversum.nl.

Je kan kiezen uit:
  • Romans: spanning en actie / liefde en leven / literatuur
  • grootletterboeken
  • jeugdboeken A / B / C / prentenboeken
 
Je ontvangt van de bibliotheek een mail met daarin een tijdslot waarbinnen je de tas kunt komen ophalen. Kom liefst alleen, houd afstand en kom niet als je ziek bent.
 
 
De feuilleton, aflevering 31
Het wordt aflevering 31, die van vandaag.  Waar waren we ook alweer gebleven....

Jet hangt aan zijn lippen. En ineens realiseert ze zich dat hij waarschijnlijk niet weet dat hij een zoon heeft. Moet zíj hem dat nu vertellen? piekert ze.
nen.
Daarmee moet Elze Mulder, zie foto, haar aflevering nummer 31 beginnen.
 
 
Geen geschiedenis, maar een creatief idee
 
Gister publiceerden we een gedicht met een foto erbij van een eerdere pandemie.
Er wordt gesuggereerd dat dit gedicht al twee eeuwen geleden gemaakt is.
Blijkt niet zo te zijn. Een grappenmaker heeft een modern gedicht van een Ierse dichteres, uit deze moderne tijd, naast een oude foto gezet.
Grappig toch? We zijn er in getuind.
Zie hier de website met het verhaal over de Ierse dichter.

 
 
 
Bloemen voor de redactie
Iemand heeft bloemen gebracht voor ons als redactie. Met een kaartje erbij: dank namens de lezers, voor de dagelijkse oppeppers. Hartstikke leuk, bedankt!


 
Van links naar rechts: Helmi Duijvestein, Henja Kronenburg, en Ineke van de Rotte (die normaal iets vrolijker kijkt). Met dank aan Bob Mager voor het samenstellen van de foto.
 
Wijsheid en haiku
"Het is de tragiek van het menszijn, dat we telkens te laat ervaren wat we destijds hadden moeten voelen". (Godfried Bomans)

Haiku
 
Veranderd bestaan
de tijd zonder minuten,
de dag zonder naam.
LT