Click here to view this email in your browser
Hej,
 
Vi är många som passar på att sticka när vi pendlar till jobb eller skola. Själv cyklar jag till och från jobbet under en del av året, och då brukar jag faktiskt inte sticka ;) men när jag åker tunnelbana plockar jag gärna fram stickningen en stund.
 
I helgen åkte jag på en lite längre tågresa till Köpenhamn och då passade det perfekt att ha en bra resestickning med. Det blev en sjal, närmare bestämt Mystic Glance i härliga Madeline Tosh Pure Silk Lace. Färgen heter Fragrant och jag stickar med HiyaHiya's sharp steel 3.5 mm. Beskrivningen är på engelska och den köper man via Ravelry. Det här blir ett projekt att ha nöje av länge, en härva är hela 900 m och sjalen ska bli stor!
 
 
 
Dags för några nya kursinbjudningar! Maila din anmälan till kurs@litetnystan.se, men vänta inte för länge för antalet platser är begränsat.
 
 
Nyhet!
Workshop: Historisk stickning
Tisdag 10 mars kl 18.30-21.00
  
Hur länge har människor stickat?  Hur mycket kostade Kung Erik XIV:s strumpor?  Vilka material använde man förr och vad stickade man?  Dessa frågor får du svar på under ca en timmes föreläsning om stickningens historia från 1100-1600-talet. Vi visar bilder på gamla bevarade fynd och sedan får du hjälp med att planera och påbörja en egen stickning med inspiration från förr. Kursledare är Anna Gunnar, textillärare och klänningsömmerska med 20 års erfarenhet inom historiskt hantverk.
 
Läs mer om workshopen och hur du anmäler dig här! 
 
 
 
Lär dig sticka flätor!
Måndag 13 oktober  kl 18.30-21.00

Att sticka flätmönster är roligt – flytta maskor åt höger eller vänster och skapa vridningar i den stickade ytan. Med små variationer kan man få helt olika effekter och vackra mönster.  Flätor är snyggt på mycket, allt från klassiska Arantröjor till trendiga kuddar. På den här kursen lär du dig att sticka flätor med hjälpsticka och efter diagram.  För att få utbyte av kursen behöver du kunna lägga upp samt sticka räta och aviga maskor.
Kursledare är Ivar Asplund.
 
 
 
 
 
Lär dig optisk stickning!  - ENDAST ETT FÅTAL PLATSER KVAR!
Söndag 8 mars kl 11-16
  
Nu har du chansen att prova på en intressant stick­teknik som går under namnen optisk stickning, skuggstickning eller illusionsstickning. Beroende på från vilken vinkel den stickade ytan betraktas framträder olika mönster och du får en nästan tredimensionell effekt. Det är enklare än du tror! På den här kursen får du prova grundprincipen för att sticka tekniken, du får lära dig att tolka beskrivning och diagram och naturligtvis får du massor av inspiration från bilder, litteratur och inte minst stickade plagg och prover.
Kursledare är Maria Gustafsson som är utbildad textillärare och har arbetat många år som stickdesigner med uppdrag för bland andra Östergötlands Ullspinneri.
  
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!
 
  
Mjukt, varmt och otroligt drygt!
Det är en bra beskrivning av vårt angoragarn, BC Angora Fino. Ett nystan är 25 gr och 125 meter. 
Jag har stickat en liten babyhjälm och en halvvante och har fortfarande 6 gram kvar av ett 25-gramsnystan!
 
 
 
Hjälmen är ur den fina mönsterhäftet Babystickning på stickor 3½-4 av Lene Holme Samsoe, och halvvanten heter Garden Trellis Mitts, och är ett gratismönster från Ravelry.
 
Dags för Stickcafé igen!
Söndag 8 mars är det både internationella kvinnodagen, kurs i optisk stickning och inte minst Kultursöndag och stickcafé på Kristinehovs Malmgård!
Kl 14-16 kan du njuta hembakt fika och trevligt garnrelaterat sällskap.
 
Ingen föranmälan behövs, medtag kontanter för köp av fika. Adressen är Kristinehovsgatan 2, närmaste t-bana är Hornstull.
 
 
Sista veckan på kampanjen Felting Fever! Till och med 28 februari ger vi 25% rabatt på Drops Eskimo och Drops Big Delight. Observera att du inte har någon bytesrätt på varor köpta till kampanjpris!
 
  
Tovade vantar
Av två nystan Drops Big Delight kan du sticka dig ett par riktigt varma, tovade tumvantar.
Gratis beskrivning finns på Garnstudios hemsida!
  
Du behöver stickor 5.5 mm och just nu har vi ett fint paketerbjudande, köp två nystan Big Delight i valfri färg  så får du köpa en fast rundsticka 5.5 mm 60 cm i trä från KnitPro för endast 39 kr (ord pris 95 kr).
 
OBS! Begränsat antal - erbjudandet gäller så långt lagret räcker, dock längst t o m 28 februari.
  
 
 
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
 
 
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se 
www.litetnystan.se
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-16