Ny singel och video + 2 exclusiva bonusspår 
 
Artist: Emil Jensen 
Titel: Sommaren 2014 
Släppdag: 7 april 
Skivbolag: Adrian Recordings
 
Emil Jensen - Sommaren 2014 (3 spårs singel)
Lyssna på Spotify: https://open.spotify.com/album/5AOW6EBrAXd3xJAcRk9eSK
Köp skivan: http://adrian.tictail.com/products/artist/emil-jensen
 
 
Emil Jensen - Sommaren 2014 (Officiell video) 
https://youtu.be/3ssaZ3aydWU
 
Videon är regisserad av Oskar Cresso.
 
– Det surrealistiska i att leva när det känns som att ”de andra” dör. I att älska mitt i hatet. I det själviska i att skratta mitt i gråten, men hur skulle det se ut utan det? säger Oskar
 
 
Emils höstturné och vårturné - Flyktpotatis - innefattade ofattbara 53 föreställningar över hela landet, i stort sett utsålt överallt och givetvis en stor succé, därför läggs nu tre datum till det redan digra turnéschemat. De tre avslutande spelningarna blir: 
 
21-apr Malmö Live, Konsertsalen
22-apr Göteborgs Konserthus
25-apr Stockholm, Cirkus 
 
Köp biljetter här: unitedstage.se/se/artister/emil-jensen.aspx
 
Efter att i sitt hyllade sommarprogram slagit fast en gång för alla att det inte var bättre förr, släpper Emil en låt där han med delade känslor minns sommaren 2014. Skogen som brann i Västmanland, plan som försvann, valkampanjer och fotbollsfinaler skapar tillsammans ramen för den kärlekshistoria som berättas. På något mystiskt sätt får Emil det att kännas som att det snarare är 1914 det handlar om, vilket förstärks i den journalfilmsliknande videon.
 
Den kritikerhyllade publikfavoriten Emil Jensen är en av våra mest unika och angelägna röster just nu som. Hans sommarprat i Sveriges radio 2016 var ett av de mest bejublade programmen. Så uppskattat att han även röstades fram att vinterprata. 
 
I höstas släppte Emil ett nytt album med titeln ”Två naturliga armar”. Nu släpps singeln och videon ”Sommaren 2014” tagen därifrån. 
 
Som b-sidor finns även de tidigare osläppta "Palak Panir" och "Var snäll mot dig själv". Den senare ett verk Emil gjorde tillsammans med Johan T "Familjen" Karlsson, speciellt för sitt Vinter i P1.
- När du separerar kommer folk med de mest halsbrytande tips om hur du ska och bör leva ditt liv. I all välmening. Men här har jag satt ihop dessa tips till en avslappningsövning som spårar ur!  
Tillsammans bildar de tre spåren en historia om ett sprakande möte, en plötslig skilsmässa och ett tragikomiskt försök att komma på fötter igen.  
 
Genom att på samma gång vara både en av Sveriges roligaste och allvarligaste artister lämnar Emil ingen oberörd. Han duckar aldrig för svåra ämnen, men lyckas hela tiden skaka fram hopp, humor och oväntade vändningar, oavsett om han pratar om mänskliga rättigheter eller sjunger om mänskliga svårigheter. Med mjukt tilltal och stenhård satir, finstämd musik och hisnande mellansnack, vågar Emil vända ut och in på sig själv och världen och visa hur det mest personliga hänger ihop med det mest globala.
 
 
Läs mer om singeln och videon i Gaffa och HYMN.
 
Se Emil i torsdagens Gomorron sverige här: svt.se/gomorron-sverige
 
Smålänningen
"...det var en ordens mästare som klev upp på scenen."
 
Jönköpingsposten
"Om man kunde känna hur det känns att vara en neutron som skapar nya kopplingar i hjärnan, synaps efter synaps, är det så här det skulle kännas. Jensen öppnar upp stängda dörrar."
 
Falköpings tidning
"När Emil Jensen stod på scen talade han om många tunga ämnen, men lyckades likväl få publiken att skratta."
 
Ystads Allehanda
"Det är orden, som han bollar med som en jonglör. Och innan dess har format och slipat till som en skulptör. Orden är grunden för såväl komiken som poesin och musiken.”
 
Pressbilder: adrianrecordings.com/artists/emil-jensen
 
Kontakt: Adrian Recordings - Magnus Bjerkert - magnus@adrianrecordings.com