NOVEMBER 2015
In deze nieuwsbrief
  • Studiekeuze123.nl vernieuwd
  • Post van minister Bussemaker
  • Checklist voor studiekeuze
  • Aantal Associate degrees blijft groeien
 
Studiekeuze123.nl vernieuwd
De website www.studiekeuze123.nl is volledig vernieuwd! Op de site kunnen studiekiezers aan de slag met de wegwijzers. Of je nu middelbare scholier bent, wilt studeren naast je werk of door wil stromen van mbo naar hbo; voor iedereen is er een wegwijzer die stap voor stap helpt. 

Studiekiezers kunnen ook direct aan de slag door de matchfinder te gebruiken. Met behulp van filters kun je een opleiding zoeken die bij je past.
 
Post van minister Bussemaker
 
Alle eindexamenkandidaten havo/vwo in Nederland hebben onlangs een brief ontvangen van minister Bussemaker. In deze brief wordt uitgelegd wat er allemaal komt kijken als je bezig bent met je studiekeuze. Bijvoorbeeld studiefinanciering aanvragen, je aanmelden vóór 1 mei, maar ook hoe je tot een keuze komt die bij je past.
 
 
Checklist voor studiekeuze
Studiekeuze123 heeft een handige checklist gemaakt om aan de slag te gaan met het studiekeuzeproces. De checklist bestaat uit 5 stappen:

Stap 1: Uitzoeken wat je leuk vindt
Stap 2: Kennis maken
Stap 3: Meer informatie vinden
Stap 4: Knoop doorhakken
Stap 5: Laatste check

Bekijk de hele checklist. U kunt hem ook printen en uitdelen aan leerlingen!
 
Aantal Associate degrees blijft groeien
In 2014 en 2015 werden 29 nieuwe aanvragen voor Associate degree-opleidingen ingediend door hogescholen uit het hele land, zowel bekostigd als privaat onderwijs. Onlangs kondigde het ministerie van OCW aan dat in 2017 de Associate degree een zelfstandig opleidingsniveau wordt. Volgens het Landelijk Platform Associate degree geven hogescholen daarmee aan vertrouwen te hebben in deze opleidingsvorm.
 
Bijeenkomsten
Studiekeuze123
Powered by Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
 
   
Studiekeuze123 is een gezamenlijk initiatief van de Vereniging Hogescholen, ISO, LSVb, NRTO en VSNU.
Dit initiatief wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van OCW.