Stedelijke nieuwsbrief - 26.06.2020
Verfrissende duik terug mogelijk vanaf 1 juli
 
Zwemliefhebbers kunnen bij aanvang van de zomervakantie weer terecht in het stedelijk zwembad Bevegemse vijvers. Het zwembadbezoek zal er door de corona veiligheidsmaatregelen deze zomer wel wat anders uitzien. Verschillende doelgroepen, aangepaste openingsuren, beperkt aantal toegelaten zwemmers en reserveren op voorhand zijn de belangrijkste aanpassingen. Alles wordt in het werk gesteld om zoveel mogelijk inwoners de kans te geven veilig gebruik te maken van het zwembad. We wensen iedereen alvast veel zomerse zwempret!
 
Gezinswandeling met extraatjes onderweg
Cultuurkaravaan editie 2020, gepland in Sint-Maria-Oudenhove, kon niet doorgaan omwille van welbekende toestanden. Vanuit massa’s goesting gingen jeugddienst, bibliotheek en CC Zoetegem op zoek naar een corona-veilig alternatief: de Cultuurkaravaanwandeling! Vanaf zaterdag 4 juli kan wie wil een uitgestippeld parcours volgen van 4 km, toegankelijk voor jong en oud en op eigen tempo. En er is meer: een bijhorende fotozoektocht, QR-pauze-momentjes en extra’s op vier zondagen met muziek en mini theatervoorstellingen.
 

 
 
Voorbereiden op (te) warme dagen
Deze week hadden we de eerste warme dagen van de zomer. Ook komende maanden kan het erg warm worden, en deze erg warme dagen veroorzaken jammer genoeg heel wat overlast, zeker op vlak van gezondheid: van hoofdpijn en slapeloosheid tot uitdroging en hitteslag. Vooral kinderen, sociaal geïsoleerden en ouderen zijn dan extra kwetsbaar. Er zijn eenvoudige maatregelen om de gezondheidseffecten door extreme warmte te voorkomen of verminderen: zoals voldoende drinken, koelte opzoeken en je voorbereiden. Draag daarbij steeds zorg voor jezelf en voor anderen.
 
 
 
Startschot autodelen in Zottegem
Vanaf deze week kan je in Zottegem twee deelauto’s vinden, één aan de bibliotheek en één aan Sanitary. Om gebruik te maken van de elektrische deelwagens hoef je enkel te registeren bij het deelsysteem van Valckenier Share en daarbij een geldig rijbewijs voor te leggen. En wat straffer is: er zijn geen instapkosten of abonnementskosten; als gebruiker betaal je enkel voor het effectief gebruik. Ook handig: je kan de auto weken vooraf reserveren of op het moment dat je die nodig hebt. Autodelen biedt comfort voor jou, je portemonnee én het milieu. Klaar om in te stappen?
 
 
 
Hart voor Zottegem waardebon verlengd tot 15 juli
Om de Zottegemse handelaar een financieel steuntje te geven bij de heropening van hun handelszaak startte stad Zottegem begin vorige maand met de actie ‘Hart voor Zottegem-bon’. Consumenten kunnen een waardebon aankopen voor 50 euro, de stad legt bij elke bon 5 euro bij waardoor de bon een waarde heeft van 55 euro. De actie is nu met één maand tot 15 juli 2020. De bon zelf is geldig tot einde februari 2021.
 
 
 

 
 
Interessant weetje:
 
Naar jaarlijkse traditie heeft de groendienst van stad Zottegem tijdens diverse snoeiwerken een aanzienlijke hoeveelheid brandhout verzameld. Ter hoogte van Speelplein ’t Hemelrijk (Hemelrijktraat 1 in Zottegem) liggen een 17-tal loten brandhout, bestaande uit wilg, es, beuk en populier. Deze loten worden op zaterdag 27 juni om 9.30 uur via openbare verkoop verkocht.
 

 

© Stad Zottegem - Communicatiedienst |  Gustaaf Schockaertstraat 7 | 9620 Zottegem 
www.zottegem.be | communicatie@zottegem.be