Nieuwsbrief #46 - April 2016
 
     In deze uitgave  
 
Wie, wat, waar?
Elke maand geven wij u een update van één of meerdere projecten die via onze verwerkers zijn uitgevoerd met Liquid Rubber. Sommige zijn groot (qua oppervlak of qua liters), andere kleinschaliger, maar hiermee geven we een beeld van de vele toepassingsmogelijkheden die er zijn met Liquid Rubber. Heeft u vragen over een van deze projecten, neemt u dan gerust contact met ons op.
 
Project:
Afdichting Schiphol tunnel
Beschrijving:
In 2010 is Liquid Rubber ingeschakeld voor het afdichten van de dilataties in het betondek van de Schiphol tunnel. Dit project is destijds in alle tevredenheid uitgevoerd en uiteraard nog steeds waterdicht. Dit zorgde ervoor dat tijdens de renovatie van een ander gedeelte van de tunnel, Liquid Rubber weer ingeschakeld werd om de afdichting van de dilataties te voorzien.
 
Het tunneldek is tot op het kale beton gestript waardoor de dilataties bloot kwamen te liggen. De dilataties hadden een breedte van 4cm en een dieptie van 50cm.
 
Allereerst is de volledige dilatatie en het beton grondig gereinigd. In de gehele dilatatie van 50cm is Liquid Rubber HBS200 gezet. Vervolgens is er een brugvoeg gemaakt wederom HBS200 maar nu in combinatie met Geotextiel.
 
Liquid Rubber zorgt voor een extreem flexibele waterdichting in dit project. Gezien de druk van de vliegtuigen die over het tunneldek heen rijden, werken de dilataties enorm. Liquid Rubber kent een blijvende flexibiliteit voor een duurzame afdichting.
 
Een erg mooi project waar wij als Liquid Rubber Europe zeer trots op zijn.
  
Fotos: Liquid Rubber Europe (LRE Coatings BV)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Project:
Luchtdicht afdichten met Liquid Rubber HBS200
Beschrijving:
Bij het nieuwbouw project Eco Park Hof in Almere is voor Liquid Rubber gekozen voor de luchtdichte afdichtingen rondom de kozijnen. Deze volledig energie neutrale woningen hebben uiteraard een duurzame luchtdichting nodig die Liquid Rubber realiseert. Het feit dat Liquid Rubber 100% milieuvriendelijk is, is in dit project ook een belangrijke factor.

Liquid Rubber HBS200 wordt spuitend aangebracht op de overgang van kozijn naar prefab wand of kanaalplaat vloer. Liquid Rubber hard uit tot een blijvend flexibel en volledig luchtdicht membraan.

Een zeer snelle een effectieve manier van luchtdicht afdichten. Wij zijn blij dat wij met Liquid Rubber een steentje kunnen bijdragen aan dit "groene" project.
  
Fotos: Liquid Rubber Europe (LRE Coatings BV)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Project:
Dak renovatie particulier met Liquid Rubber HBS200
Beschrijving:
De Liquid Rubber webshop is vanaf de start een overweldigend succes. Wij vinden het altijd ontzettend leuk om terug zien wat de particulieren precies met Liquid Rubber doen. Deze klant heeft ons een leuke foto reportage gestuurd van het gedane werk.
 
Een oud en lekkend schuurdak was toe aan renovatie. Op het schuurdak zat een combinatie van EPDM, bitumen en diverse reparatie stukken dakbedekking. De klant heeft alle slechte en losse delen van het dak verwijderd en vervolgens nieuwe houten dakplaten op maat gezaagd en gemonteerd.
 
Liquid Rubber HBS200 is vervolgens in een dikte van 2mm op de houtplaten aangebracht. Alle aansluitingen op de opstanden en doorvoeren zijn extra bewapend met geotextiel. Zoals u kunt zien een duurzame waterdichte afdichting.
 
"Wat een eenvoudige manier van afdichten. Ik had er een hard hoofd in gezien het dak uit zoveel verschillende bedekkingen bestond. Een bitumen branden was geen optie en een dakbedekking verlijmen is ontzettend moeilijk en riskant. Liquid Rubber is werkelijk perfect verwerkbaar. Het is zonder een tweede component of verlijming en kan zeer eenvoudig aangebracht worden met een kwast. Het dak is weer volledig waterdicht. Een kind kan de was doen!"
 
Wij zijn ontzettend blij dat Liquid Rubber zo positief is ontvangen door deze klant en gaan er vanuit dat dit dak weer tientalle jaren dicht zal zijn.
 
Wilt u ook Liquid Rubber gebruiken voor een reparatie of afdichting? Kijk dan op:

   Fotos: Liquid Rubber Europe (LRE Coatings BV)
 
3D Luchtdicht bouwen met Liquid Rubber
Luchtdicht bouwen is inmiddels een wel bekend concept in bouwend Nederland. Luchtdicht bouwen is simpel gezegd het afdichten van kieren en naden die ongewenste luchtstromen genereren. Op deze manier kan de luchtstroming gecontroleerd worden en is het energieverlies minimaal.
 
Liquid Rubber HBS200 wordt veelvuldig gebruikt als luchtdichte afdichter in bouwend Nederland. Liquid Rubber is een eenvoudig maar uiterst effectief product. Zo kent het product een hechting op licht vochtige ondergronden, hecht het op alle ondergronden en is zeer eenvoudig aan te brengen met kwast of airless spuit. Gezien de zeer hoge flexibliteit van 900% voorziet Liquid Rubber in een zeer hoogwaardige kwalitatieve afdichting.
 
Zo kan het product perfect gebruikt worden voor het afdichten van kozijnaansluitingen, fundering-wand aansluiting, rondom doorvoeren, naden van prefab elementen, dak-gevel aansluiting en nog veel meer.

Deze eenvoudige manier van afdichten is weergegeven in onderstaande video. In deze video ziet u hoe eenvoudig het Liquid Rubber aangebracht kan worden. De applicatie kan ook geschieden met een kwast in plaats van een spuitsysteem.
 
Mocht u vragen over de luchtdichte mogelijkheden met Liquid Rubber, neem dan contact op met +31297-587866 of stuur een email naar info@liquidrubbereurope.com

  
Foto: Liquid Rubber Europe
 
Volg ons op Twitter, Facebook en YouTube
Op onze social media account plaasten wij informatieve, interessante en amusante posts. Op YouTube hebben wij video's die informatief zijn en geven een goed beeld van de diversiteit van het assortiment van Liquid Rubber. Naast het volgen van onze ontwikkelingen kunt u hier ook uw eigen opmerkingen over Liquid Rubber delen met de rest van de wereld.

Klik op de onderstaande buttons en volg Liquid Rubber Europe!

                                        

Liquid Rubber Europe, Groot Mijdrechtstraat 15, 3641 RV  Mijdrecht
www.liquidrubber.nl