25 augustus 2022
 
Via deze (gratis) nieuwsbrief voor leden én niet-leden willen we alle geiïnteresseerde trainers en trainers in opleiding in Nederland informeren over ontwikkelingen en activiteiten van de NSTV.
 
Veel leesplezier en graag tot ziens bij een van onze activiteiten!
 
Bestuur NSTV

 
Agenda:
  • 5 september: Webinar "Voeding tijdens wedstrijd- en trainingsdagen"
  • 21 september: Bijscholing "Watt is vermogen om hard te schaatsen"
  • 24 september: Bijscholingsdag met twee bijscholingen: Weerbaarheid / Marathontraining
  • 8 april 2023: ALV
  • 17 juni 2023: Schaatstrainerscongres
 
 
MET SPOED GEZOCHT: PENNINGMEESTER
Help ons!! Help de vereniging!
 
We zitten momenteel ZONDER penningmeester. Met ruim 400 leden moet er toch iemand ons midden zijn met enige verstand van boekhouding. Het gaat gemiddeld om slechts twee uur in de maand.
Het is dus niet veel werk, maar het moet wel gebeuren en dit willen we niet op de schouders van de andere bestuursleden leggen.
 
Wie wil ons helpen of kent iemand die hierin iets voor onze verreniging kan betekenen? Hier lees je de vacature.
 
Neem contact op via info@nstv.nl voor meer informatie.
 
 
Webinar "Voeding tijdens wedstrijd- en trainingsdagen"
Op maandagavond 5 september organiseren we weer een webinar over voeding. Leontine van Meggelen verzorgt deze online workshop met als thema “Voeding tijdens wedstrijd- en trainingsdagen”.
 
De webinar is trainers vanaf het niveau ST3. Heb jij je nog niet aangemeld? Het kan alsnog: meer informatie en aanmelden.
 
Heb jij je al aangemeld, heb je dan je vragen voor Leontine al doorgestuurd? Zo niet, doe dat dan alsnog!
 
Bijscholing "Watt is vermogen om hard te schaatsen"
Op woensdagavond 21 september organiseren we een bijscholing over het afstellen van materiaal in relatie tot vermogen. Deze vindt plaats in de Elfstedenhal in Leeuwarden en wordt verzorgd door onze technisch specialisten Matthijs de Vries en Hans Gijsen.
 
Binnenkort gaat de bijscholing open voor inschrijving. Hou de site dus in de gaten.
 
Bijscholingsdag 24 september
Op zaterdag 24 september organiseren we een bijscholingsdag op de Vechtsebanen in Utrecht, met 's morgens een praktische workshop over het trainen van weerbaarheid en in de middag een bijscholing over marathontraining.
 
Programma
09.30-12.00 uur: Bijscholing “Trainen van weerbaarheid”
12.00-13.00 uur: Lunchmogelijkheid
13.00-16.45 uur: Bijscholing “Marathontraining”
 
Je kunt de hele dag deelnemen, maar eventueel ook voor één bijscholing kiezen.
 
Bijscholing 1: “Trainen van weerbaarheid”
In de ochtend organiseren we een praktische bijscholing over het trainen van de weerbaarheid van sporters. In het eerste deel wordt het begrip weerbaarheid besproken en de verschillende manieren waarop je dit kunt trainen. Daarna ga je zelf aan de slag met het ontwikkelen, uitvoeren en ervaren van sommige van deze trainingsmogelijkheden. Tot slot wordt gekeken hoe je deze weerbaarheidstraining in de dagelijkse (trainings)praktijk van je sporters kunt integreren.
 
Kortom, een praktische workshop waarmee je direct in de praktijk aan de slag kunt.
 
Bijscholing 2: “Marathontraining”
In de middag organiseren we een workshop waarbij oud-top-marathonschaatser Peter van der Pol ingaat op de in’s en out’s rondom het thema marathontraining.
 
Als trainer heb je C-B-A marathonrijders (en langebaan rijders) in je groep. Hoe stem je je trainingsprogramma hier op af? Bestaat er een specifieke marathontraining en zo ja hoe combineer je deze in je (samengestelde) groep. Wat zijn de verschillende visies en aanpak van toptrainers zoals Anema, Orie, Samplonius, Kamminga in de marathonwereld? Welke trainingsvormen zijn geschikt en welke niet voor marathonrijders, welke ‘spelvormen’ kun je gebruiken tijdens het algemene KNSB uur voor marathonrijders?

 
Nog geen lid van de NSTV?
Ben jij geen lid van de NSTV, maar wel gediplomeerd trainer? Meld je dan aan als lid van de NSTV, dan kun je direct gratis deelnemen aan bovengenoemde bijscholingen!
 
Aanmelden doe je heel eenvoudig online via deze link.
 
NB: je kunt ook een mail sturen om eenmalig als niet-lid een bijscholing te volgen. Als de bijscholing een week vooraf de datum niet vol is, krijg je bericht. Dan kun je voor 20 euro deelnemen.
 
De NSTV, de vereniging van en voor schaatstrainers!
 
 
Volg ons ook op Twitter of Facebook