Click here to view this email in your browser                                                                    март 2016
    

ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ И ВЪЗОБНОВЯЕМА ЕНЕРГИЯ
международно изложение и конференция, 5-7 април, София, 
организатор: Виа Експо
 
София отново ще бъде зелената столица на Европа за три дни. Експерти и водещи компании от България и чужбина ще споделят своя опит, ще представят решенията за екологично и рентабилно производство на енергия и за нейното спестяване. Запознайте се с част от тях.
Приятно четене от екипа на Виа Експо
 
КОНФЕРЕНЦИЯТА
 
 
"Решения за директно оползотворяване на геотермална енергия са приложими и в България"
Интервю с д-р Джулиет Нюсън, президент на Международна асоциация за геотермална енергия и лектор на конференцията ЕЕ и ВЕ
 
Г-жо Нюсън, България заема първо място в Европа по отношение на геотермалния потенциал на глава от населението, който обаче малко се използва в практиката. Какви препоръки бихте дали, за да се промени това?
Осведомени сме за значителния геотермален ресурс в България. Велинград е прочут с горещите си и студени минерални извори, които се използват за отопление и балнеология. Тъй като температурата на геотермалните кладенци в страната е в диапазона между 20°C - 100°C най-целесъобразно е директното приложение. В Североизточна България (Мизийската плоча) и Южна България (Рило-Родопския масив) се намира по-голямата част от геотермалните ресурси.  Директното използване на термалните води в България се концентрира върху балнеологията (най-голям дял от 60%), отопление на помещенията, климатизация, оранжерии, топлинни помпи с геотермална енергия, директно подаване на термални води, бутилиране на питейна вода и безалкохолни напитки и при някои технологични процеси. Енергийният микс в България традиционно включва въглища (около 50%) и атомна енергия (36%).  Налице са възможности за използване на геотермална енергия в страната, особено за отопление. За да прочетете цялото интервю, кликнете тук  
ЛЕКТОРИ
Елои Пиел                       Тони Раян       Оливър Льобел   Кристин Лемейтър     Грация Барки
                
                                         
   
 
ИЗЛОЖЕНИЕТО

 
Енергийно оползотворяване на отпадъци чрез технологията на MARTIN
Интервю с Щефен Шолц, Martin GmbH, Германия
 
MARTIN GmbH присъства активно на пазара в продължение на повече от 90 години. Моля, представете накратко дейността на компанията.
MARTIN GmbH für Umwelt- und Energietechnik е фамилна компания. Съсредоточихме дейността си върху преработка на отпадъците, като се фокусирахме върху разработване и конструиране на инсталации за получаване на енергия от отпадъци. Ние сме партньор в проектантско-конструкторската дейност, доставчици на компоненти, както и главен изпълнител на цялата инсталация. Осигуряваме и доставката на резервни части и консултантски услуги за съществуващите инсталации. Съвместно с наши партньори, ние сме монтирали повече от 820 линии за изгаряне със системите на Martin. За да прочетете цялото интервю, кликнете тук .
 
 
 
Котли и енергийни системи за българската индустрия от AMBITERMO (Португалия)
Интервю със Сузана Сантос
 
Вашият девиз е "върхови постижения в енергийните системи" - какво ви отличава от другите фирми в сектора и какви са най-новите Ви разработки?
Ambitermo се ангажира да предоставя най-добрите решения за енергийна ефективност, взимайки предвид нуждите на всеки клиент и наличните източници. Ние предлагаме пълен пакет решения и услуги за сградни инсталации - проектиране, инженеринг, производство, въвеждане в експлоатация и обслужване на цялостни котелни инсталации, предоставяйки на нашите клиенти висококачествени енергийните системи.
Ние търсим и намираме решения за всякакви предизвикателства в индустрията, съобразявайки се с изискванията за качество, безопасност и за опазване на околната среда. За да прочетете цялото интервю, кликнете тук .
    
 
ПАРТНЬОРИ
 
 
 
 
Германският съвет за устойчиво строителство е създаден през 2007 г. Целта му е да популяризира устойчивото и енергийно ефективно строителство.  
 www.dgnb.de
 
 
Блог за енергийна ефективност и възобновяема енергия
 http://energetskaefikasnost.info/
 
Списание Industrija е първото и единствено досега списание, което е посветено на всички промишлени отрасли в Сърбия.  www.industrija.rs
 
ПАРАЛЕЛНО СЪБИТИЕ
 
5-6  април
Годишна конференция на Общинската мрежа за енергийна ефективност ЕкоЕнергия. За повече информация, кликнете тук .
 
 
 
 
Организатор: Виа Експо 
T 032 512 900    E office@viaexpo.com   W www.viaexpo.com
 
Препратете на приятел:
Намерете ни в социалните мрежи: