Skamstøtte 'arresteret' af Hongkongs politi - og andre absurditeter.
 
Skamstøtte i Hong Kong har budt på et par vilde uger.
*Først blev skulpturen 'anholdt', så den kan bruges til at sagsøge demokratibevægelsen. *Så kom en underskriftsindsamling om at fordømme beslaglæggelsen. *Så fordømte Hongkongs regering fordømmelsen i underskriftsindsamlingen. *I mellemtiden blev enorme Skamstøtte-bannere sendt til 18 lande og marcheret rundt i Times Square, Hollywood, Stanford, Berkeley og Golden Gate Bridge.
*Og endelig risikerer hele misæren omkring Skamstøtten at kollapse hele Hongkongs kunstmarked!
  1. Skamstøtten i Hongkong - Updates
  2. 22 maj - Berlin - kom og mal Skamstøtten orange!
  3. 4. Juni  - Koncert med New Jungle Orchestra! Køb billet her.
  4. Alliance of Democracies – Galschiøt i fint selskab.
  5. 30 Juni - stor udstilling i Thisted
Banner-manifestation i Times Square New York. Her fra asiatisk medie indslag.
 
 
 
Kære
 
I sidste uge brød Hongkongs regering stilstanden omkring den kontroversielle skulptur skamstøtten.
 
Uden varsel konfiskerede politiet simpelthen Skamstøtten fra University of Hongkong. Universitetet havde faktisk selv kidnappet skulpturen, og holdt den tilbageholdt ulovligt i 1½ år, hvor de havde holdt fast på den med næb og kløer trods over 25 opringninger, breve og besøg fra advokater, kuratorer og kunstneren selv.
 
Skulpturen skal bruges som bevis mod Hongkongs allerede fængslede demokratibevægelse. Så vidt vides har de ifølge anklagen lavet statsundergravende virke ved at vedligeholde og male skulpturen.
 
Sagen skabte så meget harme at den Tjekkiske NGO DEI startede en underskriftsindsamling for at fordømme beslaglæggelsen af skulpturen, som NGOen mente var ”en åbenlys krænkelse af menneskerettigheder og kreativ frihed”. Underskrifterne skulle medvirke til ”at presse Hongkong-regeringen til at beskytte Hongkong-borgernes rettigheder og friheder”. Gå ind og støt med din underskrift her.
 
Der gik dog ikke lang tid før Hongkongs regering gik ud med en officiel fordømmelse af den fordømmende underskriftsindsamling. De mente på ingen måde at beslaglæggelsen var politisk motiveret (til trods for at Kinas regering er godt og grundigt fedtet ind i sagen, at skulpturens ejer (Jens Galschiøt) ikke blev underrettet om beslaglæggelsen og at skulpturen i øvrigt blev fjernet pga. Hongkongs nye sikkerhedslov).
 
Galschiøt skrev en officiel klage til Hongkongs myndigheder over den utilstedelige beslaglæggelse af hans skulptur. Her bad han om forklaring på hvorfor han ikke var blevet underrettet af om beslaglæggelsen. Han forklarede også hvorfor brug af skulpturen som bevismateriale ville få det halve Hongkong til at ende i fængsel. Klagen blev (ekstremt overraskende) hurtigt besvaret af Hongkong med et (ikke så overraskende) bureaukratisk ’ikke-svar’.
 
I mellemtiden er der blevet sendt op til 9 meter høje bannere med skamstøtten til Hongkongere, overlevende fra Tiananmen-massakren og sympatisører i over 18 lande. Den 4 juni markeres Tiananmen-massakren i Beijing så med banner-aktioner i hele verden. Vi har allerede set markeringer på Times Square (NY), Hollywood, Stanford og Berkeley universiteter, Golden Gate Bridge mm. Skriv mig endelig hvis du vil deltage i manifestationerne!
 
For at det ikke skal være løgn risikerer hele sagen at få Asiens største kunstmarked i Hong Kong til at kollapse! For hvis man kan komme i fængsel for at håndtere en kinakritisk skulptur, gør de internationale auktionshuse i Hongkong sig skyldige i forbrydelser på daglig basis. Hvis du følger med i vores nyhedsbreve har du på ingen måde hørt det sidste til den sag, for Galschiøt har nogle seriøse S’er i ærmet og de bliver spillet til sommer.
 
Med den cliffhanger vil jeg anbefale at læse videre om mandagens skamstøtte-udstilling midt i Berlin, Galschiøts deltagelse i demokratikonference med præsidenter og Zelenskyj mm.
 
Mange gode hilsner
 
Galschiøts gæve gallerister og ikke mindst hans nyhedsbrevsskribent
22 maj - 20 juni
– kom og mal skamstøtten Orange
 
Den 22 maj opstilles den 8m høje skamstøtte midt i Berlin. Skulpturen er en kopi af skamstøtterne i Hongkong, Mexico og Brasilien, i grå farve. 
 
I Hongkong har der været årlig tradition for at prominente medlemmer af demokratibevægelsen malede skamstøtten Orange. På åbningsdagen i Berlin følger vi op på traditionen og maler skulpturen Orange så den ligner den skamstøtte der er spærret inde i Hongkong. Maler-eventen er åben for alle og bliver en slags photo-opportunity for personer der vil markere deres protest imod Kinas censurering af Massakren i Beijing i 1989, og landet overtagelse af Hongkong.
 
Udstillingen er blevet til i samarbejde med Axel Springer Freedom Foundation som faciliterer projektet. Udstillingen vil bl.a. blive besøgt af fotografen bag de legendariske tank-mand fotos fra Den Himmelske Freds Plads i 1989.
 
__________________
 
 
4 juni
Koncert: New Jungle Orchestra & Rasmus Lyberth
på Galleri Galschiøt
 
Der bliver ikke lagt fingre imellem når New Jungle Orchestra & Rasmus Lyberth går på scene på Galleri Galschiøt! Vi byder på et glas vin og god stemning. Køb billet til arrangementet her.  
 
Vi glæder os selv helt vildt! Der er tale om nogle af Danmarks bedste musikere og det bliver et brag af en koncert som bliver svær at overgå!
 
__________________
 
 
(15-16 maj)
 
Mandag og tirsdag kom Galschiøt ved Demokratikonference i Skuespilhuset i København. Mens der blev debatteret demokrati, viste Galschiøt sin skamstøtte frem og delte skamstøttebannere ud til dem der havde lyst til at deltage i banner-aktionerne omkring Tiananmen-massakren den 4de Juni.
 
Med i konferencen var bl.a. en del exil-hongkongere og den mest (af Kina) eftersøgte overlevende fra Tiananmen-massakren i 1989, Dan Wang, som selvfølgelig fik et banner.
 
Det var en rigtig spændende konference og så må man vel hellere flashe at den var besøgt at en del mægtig høje herrer og damer, herunder to præsidenter og tale fra Zelenskyj.
 
 
30 juni- 30 september
 
Kæmpe Galschiøt-udstilling i Thisted By
 
Vi liner op til en af de største Galschiøt-udstillinger i lang tid i Thisted og omegn. Vi er stadig i gang med at planlægge udstillingen men vi satser på at man kan se Skamstøtten (direkte fra Berlin, i nye orange farver), den spiddede isbjørn, hele den 60 meter lange prostitutionsskulptur 550+1 og meget mere.
 
Der vil selvfølgelig komme mere om dette når vi nærmer os udstillingen.
 
 
__________________
 
4 juni
DK4 portræt af Galschiøt
 
TV kanalen DK4 har været på besøg og den 4. juni kan du se et portræt af kunstneren på kanalen. Programmet kommer til at handle om Galschiøts arbejde, hans motivation og ikke mindst arbejdet med skamstøtten, som der er vildt gang i. 
 
 
__________________
 
 
 
Kom på Virtuel rundtur på Galleri Galschiøt
 
med Google street view   
 
Man kan nu - via google street view - vandre direkte ind i på Galleri Galschiøt og se sig omkring. Nu kan hele verden altså komme på besøg, uden at rejse over den halve jord. Vi håber selvfølgelig stadig at vores mange tusinde årlige gæster vil komme forbi og se på kunst og drikke kaffe. Klik her og tag på en virtuel rundtur.
 
 
__________________
 
 
Støbekurser
Vi afholder igennem året en række støbekurser. Se her.
 
Hvad: Kursus i støbning af skulpturer & smykker, der foregår i professionelle rammer på vores kunstskole på Galleri Galschiøt.
 
Du undervises i alle faserne af skulptur-smykke fremstilling. Med teknikken cire perdue, ’tabt voks’. Modellering i voks, der opsættes, indgipses og evakueres. Udkogning og udbrænding af gipsform. Vakuumstøbning i bronze og sølv. Slibning, oxidering, polering og færdiggørelse af smykke eller skulptur.
 
Underviser: Niaz Bayati, Kunstner, designer og billedhugger tlf. 2228 4975.
 
Hvor: Galleri Galschiøt, Banevænget 22, Odense N.
Tilmelding:  Gennem
Odense Aftenskole, tlf. 20 83 96 74. 
Pris: kr. 2.275,00 ekskl. materialer.
 
Hvornår: Du kan se kursusdatoer og tilmelde dig her
 
Besøg Galleri Galschiøt
 
Galleri Galschiøt er billedhuggeren Jens Galschiøts værksted og museum på 2.500 m2. Det er et af Danmarks mest spektakulære og største private kunstværksteder. Stedet bugner af aktivitet, og der er, foruden kunstnerens værksted, også bronzestøberi, Galleri-butik, kunstskoler, pilefletværksted, Tv-studie, skulpturpark og et 400 m2 stort kunstgalleri.

Hele området er på ca. 13.000 m2 og er åbent for publikum, og der er Fri entré.
 
Åbningstider:
Hverdage  kl. 9 - 17.
Søndag 12 - 16
Der er lukket lørdagen.
 
Man kan bestille rundvisninger med guide. Fri entré.
 
Adresse er: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, 5270 Odense N -  Email:  aidoh@aidoh.dk 
Info se galleriets webside:   - Tlf.: 6618 4058 
4juni: Koncert med New Jungle Orchestra på Galleri Galschiøt
 
9meter høje bannere er sendt til skamstøtte-manifestationer i 18 lande
 
 
Alliance if Democracy Konference
 
NGO DEI
Loretta Lau er kurator og leder kampagnen "Return the Pillar" gennem NGO DEI.
 
Pierre Dørge og Rasmus Lyberth 
 
New Jungle Orchestra og Lyberth
 
DK4 interviewer Jens Galschiøt
 
 
 
 
Politiken - annonce
 
Denne mail er udsendt fra billedhuggeren Jens Galschiøts værksted
Kontakt:
Adresse: Galleri Galschiøt - Banevænget 22 - 5270 Odense N
Telefon: (+45) 6618 4058

E-mail: aidoh@aidoh.dk

Hjemmeside
Til
Galleri Galschiøt
Til Galschøts hovedside
Baggrund og information:
Portræt af Galschiøt med link til alle projekter fra hans værkstedet (PDF på engelsk)

E-bog: 200 sider om Galschiøt på dansk (PDF)
 
****************************************** 
 ******************************************
Af- og tilmelding af nyhedsbrev fra Jens Galschiøt
Vil du slettes fra denne infoliste så klik her: Afmeld min e-mail fra denne liste
Vil du opdatere dit navn-email m.m på listen:  Opdater min profil
Vil du tilmelde dig til infoliste, så tryk her: Tilmelding til Galschiøts infoliste